Juustupüreesupp
neljale kuni kuuele
- 1,5 l vett
- 500 g kartulit
- 500 g porgandit
- 150 g karp sulatatud juustu singiga
- 4 tk kana- puljongikuubikut
- musta pipart
- riivitud muskaatpähklit
- Serveerimiseks:
Lisa kartulikuubikud. Kui kartul on pehme, peenesta supi koostisained saumikseriga. Seejärel lisa segades sulatud juust. Singiga juustu kasutades supile soola lisada pole vaja.
Maitsesta peeneks jahvatatud musta pipra ja muskaadiga.
Serveerides lisa supitaldrikusse röstitud saiakuubikud ning soovi korral ka maitserohelist.
Peakokk: Erik
Allikas: nami-nami
Brasiilia kana riisiga
neljale
- 2 sl oliiviõli
- 3 hakitud küüslauguküünt
- 8 kana poolkoiba
- 2 poolitatud ja viilutatud sibulat
- 2 ribadeks lõigatud punast paprikat
- 400 g purk konservitud purustatud tomatit
- soola ja musta pipart
-
Serveerimiseks:
- keedetud riisi
Kuumuta pannil õli, lisa kanatükid ja prae need ümberringi kuldseks. Tõsta pannilt kõrvale.
Kui pannile on kogunenud liigselt rasva, siis vala see ära ja jäta alles vaid umbes 1 sl. Lisa pannile sibul, küüslauk, tomatid ja paprika ning prae, kuni köögiviljad pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga.
Pane kanakoivad uuesti pannile. Kata pann kaanega ning hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit, kuni kana on läbinisti küps.
Serveeri riisiga.
Peakokk: Keith
Allikas:nami-nami
Lihtsad kohupiimataskud
Keedutainast tuuletaskuid võib teha nii magusate kui ka
soolaste täidistega, näiteks vahukoorekeediseseguga, kohupiimakreemiga,
võikreemiga, kalakonserviga, salatiga. Kohupiimatäidise võid
valmistada nii sidruniga kui ka ilma. Kogus 35 tükki.
valmistada nii sidruniga kui ka ilma. Kogus 35 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 35 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
KEEDUTAINAS | ||
3 dl | Nisujahu | |
80 g | Või | |
4 tk | Muna | |
3 dl | Vesi | |
0.5 tl | Sool | |
KREEM | ||
400 g | Kohupiim | |
2 dl | Rõõsk koor 35% | |
1 dl | Suhkur | |
2 tl | Vanillsuhkur | |
2 sl | Sulatatud või | |
0.5 tk | Sidrun (riivitud koor) |
1. Mõõda paksupõhjalisse terasest potti vesi, sool ja või. Lase keema tõusta ning lisa ühekorraga ja kloppides
jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda 60 kraadini (umbes 5 minutit).
2. Nüüd lisa tainasse ükshaaval ja korralikult segades munad – tainas peab olema ühtlane ja läikiv. Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsist väikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta vahele paisumisruumi. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini ja
küpseta veel 10–15 minutit. Jäta avatud ahjuuksega 5 minutiks jahtuma, et kaunilt kerkinud taskud ei kaotaks oma kuju. Siis võta ahjust ja lase restil jahtuda.
3. Täidise tegemiseks vahusta koor ning sega kohupiima, sulavõi, suhkrute ja riivitud sidrunikoorega. Tee jahtunud taskute äärtele väikesed sisselõiked ja täida taskud pritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.
jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda 60 kraadini (umbes 5 minutit).
2. Nüüd lisa tainasse ükshaaval ja korralikult segades munad – tainas peab olema ühtlane ja läikiv. Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsist väikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta vahele paisumisruumi. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini ja
küpseta veel 10–15 minutit. Jäta avatud ahjuuksega 5 minutiks jahtuma, et kaunilt kerkinud taskud ei kaotaks oma kuju. Siis võta ahjust ja lase restil jahtuda.
3. Täidise tegemiseks vahusta koor ning sega kohupiima, sulavõi, suhkrute ja riivitud sidrunikoorega. Tee jahtunud taskute äärtele väikesed sisselõiked ja täida taskud pritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.
Peakokk: Karl-Romet
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment