Suitsukanapirukas
Suitsukana asemel võib kasutada ka grillkana.
kuuele kuni kaheksale
- 1 kg lehttainast
- suitsukana või -kalkunit või
- grillkana (2 suurt koiba)
- 1 tk punast paprikat
- 150 g (küüslaugumaitselist) toorjuustu
- 150 g riivitud juustu
- 1 sl värsket hakitud tüümiani e. aed-liivateed
- määrimiseks muna
Peakokk. Morten
Lasanje
250 g lasanjeplaate
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.
Peakokk: Hendrik P.
Rullbiskviit
- Biskviit:
- 4 suurt muna
- 100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
- 60 g nisujahu (u 1 dl)
- 50 g kartulitärklist (u 1 dl)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Vahele:
- 1 dl 35% rõõska koort
- 1 sl suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
- 1 dl kohupiima
- 300 - 400 g värskeid maasikaid või banaane
- Kaunistuseks:
- tuhksuhkrut
- värset münti
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad või banaanilõigud.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, (banaanilõikude) maasikate ja nt mündilehekestega.
Peakokk: Sven Mihkel
Allikas: nami-nami
No comments:
Post a Comment