Monday, April 14, 2014

8b poisid (3. tund)

Pikantne kana-melonisalat





Melon annab vähe kaloreid, kuid lisab salatile ohtralt mahlakust.
Kogus: 4 portsjonit
Küpseta kanafileed õlis, lase jahtuda ja lõika kuubikuteks. Poolita melon ja puhasta seemnetest, lõika viljaliha kuubikuteks või tõmba pallilõikuriga pallid. Poolita viinamarjad ja nõruta ananassikonserv. Kata suur taldrik salatilehtedega, tõsta peale melonitükid, kana, viinamarjad ja ananassikuubikud. Sega kastmeks kokku majonees, vahustatud koor ja tšatni ning maitsesta. Serveeri kaste koos salatiga. 
Koostis Koostis- ja maitseained
1 tk (750g) Melon
250 g Viinamarjad (heledad)
250 g Kanafilee
1 sl küpsetamiseks õli
1 väikest purki ananassikuubikud
1 tk rohelise salati pea
1 dl Vahukoor
4 sl mangotšatni
1.5 dl lahja majonees

karri, sool, must pipar

jahvatatud ingver

Suhkur
 Allikas. Toidutare
Peakokk: Artur L.



Kiire kakkliha pitsa


Pitsajahu
1 Sibul
200g hakkliha
Pipar, sool.
3 sl ketšupit ja tomatikastet
2 väiksemat korservikurki
1 tl maitseainet
100g riivjuustu

    • Valmista pitsataigen (vastavalt pakil olevale õpetusele)
    • Haki sibul
    • Pane pann sooja.
    • Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse praadimislabidaga selle eest, et ei jääks suuri lihtatükke.
    • Praadimise ajal sega ja pööra hakklihatükikesi pannil.
    • Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
    • Aseta pitsapõhjad ahjupannile ning määri neile tomatikastet.
    • Jaota põhjadele hakkliha - sibula segu ning raputa peale maitseainet.
    • Viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
    • Riivi juust ja puista kõige peale. Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.
    Peakokk: Hans Robert

    Brita kook



    Põhi:
    150g pehmet võid
    125g suhkrut
    3 munakollast
    110g nisujahu
    2 tl küpsetuspulbrit
    1 dl piima

    Besee:
    3 munavalget
    150g suhkrut
    1 tl vanilliektrakti
    25g mandlilaaste

    Vahele:
    200g vaarikaid
    4dl 35%list rõõska koort
    2 sl suhkrut
    Vahustasin või suhkruga kohevaks, siis lisasin edasi vahustades ükshaaval munakollased. Lõpuks segasin hulka piima ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määrisin taigna ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
    Siis valmistasin besee: vahustasin munavalged pehmeks vahuks, siis lisasin kolmes jaos suhkru, ikka pidevalt edasi vahustades, kuni sain tugeva munavahu. Siis segasin lusikaga sisse vanilliekstrakti ja määrisin munavalgevahu ahjuplaadil oleva taigna peale. 
    Mandlilaastud raputasin ühtlaselt üle munavalgevahu. Ja siis küpsetasin seda kõike 175*C ahjus ligikaudu 30 minutit, kuni besee oli helepruun ja põhi all küps.

    Peakokk: Kristjan

    No comments:

    Post a Comment