Wednesday, April 2, 2014

8b poisid (1. tund)

Hakklihatortiljad

250 g hakkliha
200 g konservtomateid
200 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
1 tšillikaun
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
musta pipart
4-6 väiksemat tortiljat
salatilehti
  • haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil koos õliga klaasjaks.
  • Lisa peeneks hakitud tšilli ja hakkliha, prae
  • Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
  • Lisa herne-maisi-paprikasegu ja lase korraks keema.
  • soojenda tortiljad ahjus
  • Tõsta tortiljale salatileht ja hakklihasegu. Voldi põhi kahekordseks ja keera rulli.
Peakokk: Toomas

Kana kookosekastmes

1 pakk munanuudleid
2 dl (1 purk) kookospiima
1-2 rohelist karripastat
1 sl õli
1 sibul
400 g kanafileed
2 sl kalakastet (fish sauce)
200 g külmutatud rohelisi ube
  • Lõika kana ribadeks ja haki sibul
  • Prae kanatükid vokkpannil, lisa sibul
  • Lisa kookospiim, karripasta ja kalakaste
  • Keeda potis nuudlid (vastavalt õpetusele pakendil)
  • Kalla keedetud nuudlid ja rohelised oad vokile juurde
  • Hauta mõni minut, kuni oad on peaaegu pehmed
Peakokk: Cristo


Küpsetatud õunad vanillikastmega

Selle magustoidu jaoks on kõige sobilikumad head hapud õunad. Küpsenud õunte ja vanillikastme kooslus on vastupandamatu. Küpsetusaega tuleb küll hoolega jälgida, et pudruks ei küpseks. Ahju temperatuur võiks olla 180–200 kraadi.
Valmistusaeg: 40-60 min30 min + 20–30 min ahjus
Kogus: 10 portsjonit
 
Koostis Koostis- ja maitseained
14 tk Hapu õun (suur)
14 sl Suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tk Muna
75 g Või
2 dl Riivsai
KASTE
7.5 dl Piim
3 tk Muna
3 sl Suhkur
1 kupar Vanill
1. Õunad pesta, koorida ja õõnestada õiepõhja poolsest otsast süda välja nii, et õõnestusel põhi alla jääks. Suhkruga segada kaneel, riiwsai ja selle seguga täita õõnest õunad. Päält määrida lahtiklopitud munaga, igale õunale panna peale võitükike ja riputada üle riiwsaia seguga. Asetada õunad saiaplaadile, panna ahju seniks, kuni pehmeks saavad, aga mitte ei lagune. Tõsta vaagnale, anda jahtunult lauale külma vanilje kastega.

2. Vaniljekaste: piim panna keema vaniljekangiga. Munad kloppida suhkruga hästi vahule. Valada muna vahule kuum piim aeglaselt. Valada uuesti kastrulli ja kuumutada, keeta ei tohi, munavalge tõmbab tükiliseks. Kloppida 10 min, viia külma kohta ja anda külmalt lauale. Maitse mõttes lisada paar tera soola kuumalt juurde. Vaniljekang, mida keetsime, võtta välja, loputada ja panna kuuma kohta kuivama. Võib teinekord veel tarwitada.

Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
 
Peakokk: Saimon
Allikas: toidutare

No comments:

Post a Comment