Sunday, September 28, 2014

7c (2. tund)

Tai köögivilja-kevadrullid


Kevadrullid on mõnusad suupisted igal ajal, parimad aga muidugi soojalt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 3 portsjonit

Koostis Koostis- ja maitseained
6 lehte pool pakki filotainast

pintseldamiseks õli
1 tk munavalge
TÄIDIS
1 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 cm tükk Ingver
1 tk Porgand
1 tk Porrulauk
1 tk Paprika
50 g Riisinuudlid
1 sl Sojakaste
1 sl (magus) Tšillikaste

friteerimiseks õli

serveerimiseks magus tšillikaste
Sulata filotainas pakis. Haki küüslauguküüned ja ingver. Riivi porgand. Lõika porru ribadeks ja haki paprika. Vala riisinuudlitele peale keev vesi, lase 5 minutit pehmeneda ja kurna. Kuumuta wok-pannil õli ning prae küüslauk ja ingver kiirelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel mõni minut. Siis lisa peeneks hakitud riisinuudlid. Vala peale soja- ja tšillikaste ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt ja jahuta. Pintselda iga tainalehte kergelt õliga ja lao tainalehed kihiti üksteise peale. Lõika kuueks umbes 15 x 15 cm suuruseks ruuduks. Aseta igale ruudule 2 sl täidist. Pintselda servad lahtiklopitud munavalgega. Keera kõigepealt mõlema poole ääred sisse ja siis ruudud rulli. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta vokkimispannil rohkes õlis kuldpruuniks ( umbes 2-3 minutit ). Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.
Antud kogustest saab 6 rulli. 

Peakokk:
Allikas: toidutare


Itaaliapärane kotletiroog


Vahemere-hõnguline roog, mille peamisteks tooniandjateks on itaaliapärane maitseainesegu ning mozzarella ja Parmesan. Kõrvale sobib ideaalselt riis. 
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit


Sega hakkliha soola, pipra ja peterselliga. Vormi väikesed kotletid. Paneeri neid jahus, lahtiklopitud munas ja riivsaias. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane kotletid küpsetusvormi. Maitsesta tomatid suhkru ja itaalia maitseaineseguga. Aseta igale kotletile mozzarella-viil, kalla üle purustatud tomati kastmega ja puista peale värskelt riivitud Parmesani. Küpseta 225- kraadises ahjus 20 minutit.
 
Peakokk: Kelli
Allikas: toidutare

Kohupiimakorvikesed Nadja moodi


120 g võid200 g suhkrut4 muna1 kg kohupiima
40 g tärklist
1 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit
poole sidruni koor
2 spl kakaod 


 Sega omavahel tärklis, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Vahusta või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega kuivaineseguga ning lisa kohupiim ja riivitud sidrunikoor. Sega kõik ühtlaseks massiks. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi ja lisa kakaopulber. Võta 12 väikes keeksivormi ning kata küpsetuspaberiga. (Muffinipann ajab asja samamoodi ära.) Vormi põhja suru kakaotainas, ülejäänud tainas pane peale. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Kaunista kirsimoosi ja kirssidega.

Peakokk:
Allikas: Nadja koogid

No comments:

Post a Comment