4. tund
Vürtsikas tortillawrap singi ja juustuga
Väga lihtsalt valmivad ja vürtsikad wrapid on pärit Mehhiko köögist. Siinne retsept on mugandatud meie võimalustega valmistada üks kiire ja väga maitsev suutäis.
12 tk Nisutortilla
24 sl tomati-tšillikaste
300 g Riivjuust
300 g Sink
3 tk Punane paprika
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri tortillale tomati-tšillikastet. Puista peale riivjuustu, hakitud sinki ja paprikat. Keera rulli, jäta tortilla serv alla ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 10 minutit ja serveeri kohe.
Kreemjas suitsukanapasta
Peakokk: Tanel T.
Kreemjas suitsukanapasta
250 g Suitsukana
200 g Šampinjonid
8 tk Päikesekuivatatud tomat
2.5 dl Rõõsk koor 10%-line
200 g Munanuudlid (tomati või tšiliga)
4 spl Toorjuust (tomati- või tšillimaitseline)
Sool
Rammus ja meeldivalt kreemja tekstuuriga suitsukana pasta on hea näljakustutaja ja pastasse sisse toodud väike tšillilisand teeb seest mõusalt soojaks.
1. Pese ja viiluta šampinjonid ning prae šampinjone 5 minutit, lisa hakitud kana ja päikesekuivatatud tomat. Prae veel paar minutit.
2. Vala pannile kohvikoor ja lisa toorjuus ning kuumuta kastet segades, kuni see tõuseb keema ja toorjuust on sulanud. Kui vaja, maitsesta kastet soolaga. Keeda ja kurna pasta ning vala kaste pastale. Sega läbi, serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk:Anree
Moorapallid ehk küpsisepallid kakaoga
Sulata või keedunõus. Purusta küpsised tainarulliga vajutades peeneks. Sega suhkur, kakao ja küpsisepuru sulavõiga hästi läbi. Kui segu on liiga kuiv lisa natuke piima. Võta teelusikaga pallid ja veereta käte vahel ümmarguseks. Selleks et pallid käte külge kinni ei jääks, võta pihku veidi küpsisepuru. Pane enne serveerimist külmkappi.
Allikas: toidutare
Peakokk: Jarno
3. tund
Viineripirukad
Koostis:
(pärmi-)lehttainast
viinerit
(punast) paprikat soovi korral
määrimiseks muna
Valmistamine:
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Pasta Bolognese
Itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmist kohe pärast hommikusööki, et lõunaks valmis saada. Hea kastme saladus on lihtne - mida kauem keeta, seda paremaks läheb.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
500 g Spagetid
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Marjamuffinid
100g võid või küpsetusmargariini1dl suhkrut
2 muna
2,5 dl nisujahu
1 dl hapukoort
2dl marju
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini
- Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks.Lisa ükshaaval munad, vahepeal segu tugevasti kloppides.
- Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa taignasse.
- Viimasena lisa hapukoor ja marjad.
- Täida muffinivormid poolenisti taignaga ning küpseta 15 minutit.
No comments:
Post a Comment