Monday, February 22, 2016

6c





TÄIDETUD MUNAD


6 muna
50 g toasooja võid
1-2 sl majoneesi
1-2 tl sinepit
soola

peterselli
jõhvikaid

VALMISTAMINE
Keeda munad. Lõika kooritud munad pooleks, võta kollased välja. 
Peenesta või ja munakollased, surudes need läbi sõela või riivi peenelt (minu eelistatud variant). Sega juurde majonees, sinep ja maitsesta soolaga. 
Pane segu tordipritsi sisse ja suru munapoolikutesse (kui tordipritsi pole, siis loomulikult võid ka lihtsalt lusika abil täidise munapoolikutesse tõsta).
Kaunista peterselli ja jõhvikatega. 

Serveeri kohe või hoia serveerimiseni kaetult jahedas.
Allikas: nami-nami



 Coleslaw ehk kapsa-porgandi salat

Ameerikast pärinev toorsalat, mis sobib eriti hästi liharoogade kõrvale.

500 g Kapsas (peakapsas)
2 tk Porgand
200 ml Majonees
0.5 tk Sidrun
Suhkur
Sool
Pipar

1. Riivi puhastatud kapsas ning porgandid riivi jämeda osaga.
2. Sega juurde majonees.
3. Maitsesta salat sidrunimahla, soola, suhkru ning purustatud musta pipraga.
Allikas: menuu.ee


 Peakokk: Keya-Liis

Hakk-kotlet riisiga


 200g riisi

500 g Hakkliha
1 kuni 2 tk Harilik sibul
3 tk Saiaviilud
0.75 kl Vesi
Pipar
Sool
2 kuni 3 sl Rasvaine

Valmistusviis
Lisa hakklihale hästi peeneks hakitud sibul, leotatud sai, pipar, sool. Sega ja sõtku tihe tainas. Vormi hakklaual riivsaias või jahus ümara või pikliku kujuga kotletid ja prae mõlemalt poolt helepruuniks.

Allikas: toidutare

Tartar-kaste

250 g hapukoort
250 g majoneesi
200 g marin.kurki
1 väike sibul
3 sl mädarõigast
2 sl hakitud tilli
soola
pipart

Haki kurk ja sibul väikesteks kuubikuteks, sega hapukoor-majonees, mädarõigas ja till, maitsesta soola pipraga

Allikas: toidutare



 Peakokk: Kätriin


Šokolaadikoogikesed


 225 g jahu
90 g tuhksuhkrut
2tl küpsetuspulbrit
soola
1 muna
150 ml piima
50 ml õli
1 tl vanilliekstrakti
Kate:
150 g rõõska koort
150 g šokolaadi
vajadusel toorjuustu

Kuumuta ahi 200 kraadini
Sõelu kaussi jahu,suhkur,küpsetuspulber ja sool. Klopi muna piima, õli ja vanilliekstraktiga ning segakuivainete hulka, kuni segu on ühtlane. Tõsta segu lusikaga vormidesse ja küpseta 20 minutit kuni koogikesed on kuldpruunid. Lase kookidel 5 min jahtuda,seejärel tõsta traatrestile jalase täielikult jahtuda.
Katte jaoks kuumuta koort potis madalal kuumusel keemiseni. Eemalda pott tulelt ja sega hulka šokolaad, kuni see on sulanud. Jäta jahtuma ja paksenema. Kui segu on liiga vedel,lisa veidi toorjuustu ja sega hoolega.

 

Peakokk: Anni Liisi

No comments:

Post a Comment