Thursday, February 18, 2016

8b

26.02

Klassikalised pelmeenid





Isevalmistatud pelmeenid on tunduvalt maitsvamad ja mahlasemad kui poest ostetud. Pelmeene tasuks süüa koos puljongiga, kuhu on ohtralt puistatud rohelist sibulat ja muud maitserohelist.

Valmistusaeg: 20-40 min+ 30 minutit taina tahenemiseks külmkapis
Kogus: 4 portsjonit

Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul hakkliha, soola ja pipraga
ning klopi puljongit lisades ühtlaseks massiks. Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi 6–7 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele teelusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis puljong ja keeda pelmeene paar minutit, kuni nad tõusevad pinnale. Serveerides tõsta kausi põhja veidi puljongit, puista sinna ohtralt maitserohelist ning tõsta kõige peale pelmeenid. Paku juurde hapukoort. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Merilyn

Klassikaline Eesti ühepajatoit

 


400 g hakkliha
300 g Suitsuliha (näiteks ribi)
1 tk Sibul
1 tk Väiksem valge peakapsas
1 - 1.5 l Vesi
6 tk Porgand
1 tk Kaalikas
6 tk Kartul


Sool

Või

hakitud maitserohelist



200 g herneid 
Pruunista potipõhjas hakkliha võis. Tõsta potti suitsuliha, kooritud sibul ja sektoriteks lõigatud kapsas. Vala peale vesi ja hauta nõrgal kuumusel 25–30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud porgandid ja kaalikas ning hauta veel 10 minutit. Lisa kooritud kartulid ja herned, hauta veel 20 minutit. Maitsesta soolaga ja hauta veel 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Kaunista hakitud maitserohelisega. 
Peakokk:Maike

 Memme saiavorm


 
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit

Lõika üks terve sai kuubikuteks ja laota pool neist ühte suurde või 6–8 väikesse võitatud ahjuvormi. Tõsta kuhjakestena peale moos ja siis ülejäänud saiakuubikud. Vispelda piim ja koor munade ja suhkrutega läbi ning nirista vormi(desse). Tee lusikaga augud, et munapiim valguks allapoole. Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit või kuni munapiim on hüübinud ja saiakuubikud pealt krõbedad. 
Allikas: toidutare
peakokk: Laura

 Foto - Heleri





No comments:

Post a Comment