Monday, September 19, 2016

8b

2. tund

Tortilla korvikesed kanaga


Tortilla-1 pk
Kana 2 fileed
Mild takokaste
Tomat 4
Riivjuust 200g
Fajita maitseaine

Lõika tortilladest ovaalsed ringid (ühest tortillast saab kaks ovaali) ja aseta need muffini pannile. Prae kana fajita maitseainega ja lõika tomat kuubikuteks. Pane igasse tortilla korvikesse natuke takokastet. Seejärel pane korvikestesse kana ja tomat ning raputa peale riivjuust. Küpseta 200'C juures umbes 10min või kuni tortilla ääred on läinud krõbedaks ja pruunikaks.

Peakokk: Elena-Liis



Mehhikopärane kanapada


200 g riisi

Broilerifileed 500 g
Alma Eesti võid 2 spl
Soola 0,5 tl
Piprasegu 0,5 tl
Ühe laimi koor (riivitud) 1
Ühe laimi mahl 1
Väiksemat sibulat 1-2 tk
Punane chillipipar 1 tk
Pruuni suhkrut või mett 1 spl
Purustatud tomateid 1 purk (400g)
Punaseid ube 1 purk (265g)
Alma vahukoort 200 ml
Peotäis värsket korianderit 1

Keeda riis.

Lõika kanafilee tükkideks, aga mitte liiga väikesteks. Sulata kõrge äärega pannil Alma või ja pruunista kanafileed võis. Maitsesta soola ja pipraseguga. Pese laim hoolikalt sooja vee ja harjaga. Riivi ümbert koor ja lisa see kanale. Pigista samast laimist ka mahl kanale. Lisa veel sektoriteks lõigatud sibul, hakitud tšilli ja pruun suhkur/mesi. Pruunista kogu segu hetkeks pannil. Seejärel lisa purustatud tomatid. Lase umbes 15 minutit tasasel tulel kaane all keeda, kuni liha on pehme. Lisa nõrutatud oad ja rõõsk koor. Kuumuta veel mõni minut, kuni kaste hakkab õrnalt keema. Kõige lõpuks lisa hakitud koriander. Serveeri riisiga.

Allikas: valio

 

Peakokk: Viktoria

Õuna-jõhvikakook kaerajahuga


Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit

200 g Toasoe või
2 dl Pruun suhkur
4 tk Muna
2 dl Hapukoor
4 dl Kaerajahu
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kardemon
500 g Tükeldatud õunad
200 g Jõhvikad
PURUKATE
1 spl Või
3 spl Nisujahu
3 spl Suhkur
Mandlihelbed

Kaerajahu on väärt koogijahu ja selle võlu pääseb eriti hästi esile puuvilja- ja marjakookides. Maitselt veidi magus kaerajahu annab ka kookidele mahedat maitset.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad. Lisa hapukoor. Sega teises kausis omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon. Ühenda omavahel segud. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.

2. Puista peale õunaviilud ja jõhvikad. Lükka vaikselt õunad ja marjad taina sisse. Sega omavahel purukatte ained ja puista segu tainale. Küpseta 180–200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.


1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad. Lisa hapukoor. Sega teises kausis omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon. Ühenda omavahel segud. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.


2. Puista peale õunaviilud ja jõhvikad. Lükka vaikselt õunad ja marjad taina sisse. Sega omavahel purukatte ained ja puista segu tainale. Küpseta 180–200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.

Allikas: toidutare
Peakokk: Mia

1. tund

Värske singisalat

Kerge salat, millele annavad võrratu maitse päikesekuivatatud tomatid. Sega kokku vahetult enne serveerimist.
Kogus: 6 portsjonit

2 potti Leht- või jääsalat
3 tk riivitud porgand
150 g Kirsstomatid
25 g päikesekuivatatud tomatid
350 g kalkunisink
4 viilu röstsai
Ürdisool

KASTE
0.5 sidrunit sidruni mahl
3 sl Oliiviõli
3 sl sinep
1 tl suhkur
3.5 dl Maitsestamata jogurt
0.5 tl sool


Sega kastmeained. Teises kausis sega omavahel ribadeks rebitud roheline salat, porgand, poolitatud kirsstomatid, hakitud päikesekuivatatud tomatid ja ribadeks lõigatud kalkunisink. Pruunista saiakuubikud panni väheses õlis ja maitsesta ürdisoolaga. Sega kaste salatisse.
Vahetult enne serveerimist pane peale röstitud saiakuubikud.

Allikas: toidutare
Peakokk: Katariin

Lihtne hakklihalasanje


Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit

LASANJE
250 g (12 lehte) Lasanjeplaadid
100 g Riivjuust (tavaline) või
50 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
3 sl Või

HAKKLIHA-TOMATIKASTE
4 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
100 g Suitsupeekon
1 tk Porgand (riivitud, soovi korral)
1 tk Varsseller
500 g Hakkliha (segu- või veisehakkliha)
1.5 dl Punane kuiv vein
3 sl Tomatipasta
1.5 dl Puljong
400 g Purustatud tomatid
2 tl Kuivatatud pune
1 tl Muskaatpähkel
Sool
Must pipar

VALGE KASTE
40 g Või
3 sl Nisujahu
6 dl Piim
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar

1. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk, sibul, peekon, seller ja porgand. Kuumuta segades, kuni need on pehmed. Lisa hakkliha ja kuumuta veel segades, kuni ka liha on läbi küpsenud. Lisa punane vein ning kuumuta
mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit ning sega siis kastmesse riivjuust. Sega, kuni see on sulanud.
3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
4. Puista peale Parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.


Allikas: toidutare
Peakokk: Hannabel


Õunapommid ehk õunad tainas





Tainas küpsetatud terved või poolikud õunad.

2.5 dl nisujahu
0.75 tl Küpsetuspulber
1.5 sl suhkur
75 g võid
4 sl vesi
4 tk *väike õun
2 tk või suur õun
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1.5 tl suhkur

määrimiseks muna

peale raputamiseks suhkur


Sega kuivained kausis puukahvliga ja sõmerda juurde margariin. Lisa vesi ning sega tainast ettevaatlikult, et see ei muutuks sitkeks. Pane tainas kaetuna natukeseks ajaks jahedasse. Pese ja koori õunad. Väikestel õuntel eemalda südamikud õunapuuriga. Suured õunad lõika pooleks ning võta südamik välja. Rulli tainas õhukeseks nelinurgaks. Jaga see nelja ossa ja pane igale osale õun või pool õuna. Raputa õuntele või õunapoolikutele kaneeli-suhkrusegu. Kata õunad tainaga. Pane pommid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri munaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta praeahju keskosas 225°C juures umbes 20 minutit. Paku õunapomme vanillikastmega.

Allikas: toidutare


Vanillikaste

Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 8 portsjonit

2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Munakollane
2 spl Maisitärklis
4 spl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur

1. Sega 1 dl piima hulka maisitärklis, jäta ootele.

2. Vispelda munad ülejäänud 1 dl piima, vahukoore ja suhkruga potis segamini. Lisa piima-tärklisesegu ja vispelda hulka.

3. Keeda vaiksel kuumusel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb (5–7 minutit).

4. Lase jahtuda ja klopi hulka vanillsuhkur.
Allikas: toidutare

Peakokk: Emma

No comments:

Post a Comment