Monday, September 11, 2017

6c

18.sept. 
Küüslauguleivad

viilutatud tumedat leiba 
küüslauku 
õli 
soola 
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool.
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga.

Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.

Allikas: nami-nami 




Kana-fetajuustu salat

2 kanafileed
1 pakk (ca 200 g) fetajuustu
Üks pott jääsalatit
2 tomatit
Pool pikka kurki
Väike kobar viinamarju
250 hapukoort
Taco-maitseainesegu (Santa Maria)
Soola

Hapukoor
1 sl ketšupit

Tükelda kanafilee ja pruunista kuumal pannil. Maitsesta taco-segu ja soolaga.
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja aseta kaussi. Lisa tükeldatud tomat, kurk ja fetajuust. Poolita viinamarjad ja pane needki kaussi teiste koostisosade juurde. Sega.
Sega hapukoor taco-maitseaineseguga. Lase veidi aega seista.
Aseta salatipõhi taldrikule. Tõsta peale kanafilee ja kõrvale hapukoorekaste. 

Allikas: Maailm täis maitseid



Peakokk: Marii



Kartuli laevad singi-juustu-küüslaugu täidisega



8 suurt koorega pestud suuremat kartulit
2 küüslaugu küünt
100g majoneesi (gluteenivaba on näiteks Hellmann's Light majonees või Jaani "Kodune majonees"
50g hapukoort
~150-200g sinki
pool paprikat
300g riivitud juustu
pitsamaitseainet

Kõigepealt pese puhtaks kartulid, lõika pooleks ja pane soolaga maitsestatud veete keema. Keeda kartuleid kuni nad on pool-pehmed. Seejärel laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veidi aega jahtuda. Jahtunud kartulitel lõika keskele augud ning pintselda nad vähese õliga üle.
Eelkuumuta ahi 200'C kraadini ning pane kartulid umbes pooleks tunniks küpsema kuni nad muutuvad kergelt pruuniks.
Samal ajal valmista kartulitesse pandav sisu. Riivi 100g juustu, sega kokku purustatud küüslaugu, majoneesi ja hapukoorega ning soovi korral maitsesta soolaga. Pese paprika ning haki väikesteks kuubikuteks.
Kui kartulid on juba kergelt pruunikad, siis võta nad ahjust välja ja pane iga kartuli sisse juustu-majoneesi täidist, mille peale aseta paprika ning sink ja kõige peale raputa riivjuustu.
Kes soovib võib paprika asendada näiteks seente ja sibulaga, kuid need tuleks siis enne pannil üle praadida.
Pane kartuli laevad uuesti ahju kuni juust muutub kenasti kuldpruuniks.

Kõrvale võid serveerida värsket salatit.
Allikas: mmm...Food





Peakokk: Kätlin


Banaanileib



125 g võid
2,5 dl demerara (või fariin) suhkrut
2 muna

3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani
(50-100 g tükeldatud Kreeka pähkleid)

1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. 
2. Vahusta toasoe või demerara suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad. 
3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas. 
4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka.
 5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja seda määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - keeks on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale. 
Soovitus: soovi korral sega taina hulka ka 50-100 g tükeldatud Kreeka pähkleid.

Allikas: toidutare



Peakokk: Merily

No comments:

Post a Comment