Taco'd
Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamole-kastet.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
tacod
1 sl õli
1 tk Sibul
500 g Hakkliha
1 purk tuline taco-kaste
1 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 pakk taco-koored
1 tk (punane) Paprika
1 tk Punane sibul
100 g Riivjuust
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Guacamole kaste
Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja hakkliha. Prae umbes 10 minutit, kuni kõik on pruunistunud. Lisa taco-kaste, sool ja pipar ning kuumuta veel 15 minutit. Tõsta taco-koorte vahele hakklihatäidist. Puista peale hakitud paprikat ja sibulat ning riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Serveeri guacamole ja soovi korral maitse mahendamiseks hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Guacamole
2 küpset avokaadot
1-2 tomatit
1/2 sibulat
1/2 sidruni mahl
1/2 tl soola
1-2 küüslauguküünt
1/2 tl tshillimaitseainet
Lõika avokaadod pooleks ja võta kivid välja.
Uurista viljaliha lusika abil välja ja sega kõik ained köögikombainis või mikseriga.
Serveeri guacamolet dipikastmena või salatiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Birgit
Brittide kunagine armastatud toit.
4 portsjonit
soola ja musta pipart
350g pastatorukesi või sarvekesi
450 g piima
50 g võid
3 sl nisujahu
2 tl sinepit
175 g (Cheddari) juustu
2 tomatit
Lase suures potis keema soolaga maitsestatud vesi. Lisa makaronid ja keeda keskmisel kuumusel pakendil oleva juhise järgi, kuni makaronid on pehmed. Siis kurna sõelal makaronid ja pane potti tagasi ning aseta kõrvale.
Samal ajal valmista kaste. Sega suures potis piim või ja jahu. Soojenda ettevaatlikult. Kuumuta segades kuni paksenemiseni. Lisa sinep. Hauta küpse maitse saamiseks 5 minutit.
Riivi juust. Pool sellest kogusest lisa potti kastmele, maitsesta soola ja pipraga. Sega kaste keedetud makaronidega ning kalla küpsetusvormi. Lülita sisse ahju ülemine kuumus. Lõika tomatid õhukesteks viiludeks, aseta need makaronidele ning kõige peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta ahjus 5-8 min. ülemise kuumusega, kuni roog muutub pealt kuldpruuniks ning hakkab keema.
Peakokk: Maria Liis
Rullbiskviit
Kogus: 12-15 tk
Koostis:
Biskviit:
4 suurt muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
60 g nisujahu (u 1 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
1 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
1 dl kohupiima
300 - 400 g värskeid maasikaid või banaane
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
värset münti
Valmistamine:Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad või banaanilõigud.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, (banaanilõikude) maasikate ja nt mündilehekestega.
Peakokk: Melani
Allikas: nami-nami
No comments:
Post a Comment