16.mai
LIHTNE ROHELINE SALAT
värsket lehtsalatit
rooma salatit või jääsalatit
tammelehesalatit või põldsalatit
värsket kurki
hapukoort
soola
suhkrut
Pese salatilehed, kuivata ja rebi väiksemateks tükkideks. Pane salatikaussi. Lõika kurk pikuti pooleks, seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa salatilehtedele.
Lisa hapukoor, maitsesta soola ja suhkruga ning sega kergelt läbi.
Allikas: nami-nami
Kananagitsad
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.
Allikas: delfi
Peakokk: Kerli
Beseerull kodujuustukreemi ja marjadega
5 munavalget
200 g suhkrut
1 tl valge veini äädikat
2 tl maisitärklist
2 tl vanillisuhkrut
Täidis:
2 dl vahukoort
200 g kodujuustu
1 sl vanillisuhkrut
200 g külmutatud mustikaid ja vaarikaid
Vahusta munavalged kergelt, lisa järk-järgult suhkur ning vahusta edasi, kuni saad paksu läikiva vahu.
Lisa veiniäädikas, tärklis ja vanillisuhkur ning vahusta või sega korralikult läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri see kergelt toiduõliga. Laota munavalgevaht plaadile, aja noa või spaatliga ühtlaselt laiali ja küpseta 150-kraadises ahjus 20–25 minutit. Lase veidi jahtuda ning kummuta siis teisele küpsetuspaberile.
Püreesta kodujuust saumikseriga ja sega vanillisuhkruga vahustatud koorega (soovi korral lisa kamajahu ning kui soovid rulli serveerida järgmisel päeval, ka vanillikastmepulber).
Lisa täidisesse marjad (sulatamata) ning määri täidis jahtunud beseeplaadile.
Keera rulli ning hoia paar tundi külmkapis.
Allikas: Kodus
Peakokk: Elisa
Koorene kanapasta
400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
Kanamaitseaine
Basiilik
1 tops Merevaiku
Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust ja Merevaik.
Serveeri basiilikulehtedega
Allikas: Maitsed
Peakokk Aristel
19.sept.
Krõbedad juustupallid
200 g Saaremaa riivjuustu
1 muna
1 sl nisujahu
soovi korral hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit
vajadusel soola
riivsaia
frittimiseks õli
20% Saaremaa hapukoort või meelepärast hapukooredippi
Riivi juust peene riiviga, hõõru sisse lahtiklopitud muna ja jahu. Sega hästi läbi, vajadusel maitsesta soolaga ning soovi korral lisa vürtse (küüslauk, paprikapulber vms).
Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta neid riivsaias. Küpseta rohkes kuumas õlis ümberringi kuldseks.
Serveeri kuumalt koos hapukoore või hapukooredipiga.
Allikas: toidutare
peakokk: Greteliis
Spagetid kana ja punase pestoga
2 kana rinnafileed
1 punane paprika, grillitud ja kelme eemaldatud (või ¾ dl grillitud paprikat õlis purgist)
1 dl päiksekuivatatud tomateid, õlist nõrutatud ning hakitud
1 dl riivitud parmesani
1 küüslauguküüs, purustatud
¾ dl sidrunimahla (1-2 sidruni jagu)
400 g spagette
100 g fetajuustu
kaunistuseks hakitud peterselli
Kuumuta kastrulitäis vett keema ning madalda siis kuumust. Tõsta vette kanafileed ning lase nõrgal tulel 7 minutit keeda. Tõsta pott tulelt ning hoia fieesid 30 minutit kuumas vedelikus (kuni need küpsed). Tõsta lõikelauale ning haki suupärasteks paladeks.
Mikseda köögikombainis küüslauk, päiksekuivatatud tomatid, grillpaprika ning parmesan. Lisa vähehaaval sidrunimahl ning vajadusel pisut tomatite õli. Keeda spagettid pakendil oleva juhise järgi ja nõruta sõelal. Sega punane pesto spagettidega, tõsta portsjonid taldrikule ning kaunista fetakuubikte ning hakitud lehtpeterselliga.
Hüva nõu: kanafileede asemel võid kasutada ka tükeldatud grillitud kana või kanafileesinki.
Allikas: postimees
Peakokk: Nora
Imemaitsev ja tervislik maius
8 tk
Vaja läheb:
70 g naturaalset ja orgaanilist tumedat šokolaadi
2 kuhjaga spl naturaalset mandlivõid
2 spl naturaalset toormett
2 noaotsatäit soola
pealeraputamiseks pähkleid
minimuffinikorvikesed
Valmistamine:
Pane tasasele alusele valmis 8 minimuffinikorvikest. Sulata vesivannil šokolaad ning samal ajal valmista täidis.
Täidise valmistamiseks sega kausis kokku mandlivõi, mesi ja sool. Aseta 1 tl sulatud šokolaadi iga korvikese põhja ja aja laiali nii, et šokolaadiga saaksid kokku ka korvi siseseinad. Jaota täidis kaheksaks suuremaks palliks ning aseta need korvikestesse, tasanda.
Järelejäänud šokolaadiga kata kõik korvikesed, tasanda jälle. Aseta alusega külmikusse tunniks seisma ja juba ongi valmis maiustamiseks!
Retsept: Merilin Taimre
Peakokk: Keya-Liis
No comments:
Post a Comment