Tuesday, September 5, 2017

8b

15.mai

Lihtne roheline salat

basiilik 1 peotäis
kurk 1 tk
oliiviõli 3 spl
roheline salat 1 peotäis
roheline sibul 4 tk
sidrunimahl 1 tk

sool, pipar

Haki kõik koostisained peeneks. Maitsesta oliivõli, sidrunimahla, soola ja pipraga.
Serveeri kohe.

Allikas: nami-nami


Kiievi kotlet

2 tk kanafilee
50 g või
1 spl hakitud petersell
0.5 küünt küüslauk
purustatud pipar
sool
1 tk muna
1 dl piim
riivsai

1.   Vajuta filee võimalikult õhukeseks.
2.  Haki petersell ja küüslauk ning sega toasooja või sisse.
3.  Maitsesta või pipra ja soolaga ning vooli piklikuks. 
4.  Aseta maitsestatud võirull kanalihale ja keera filee nii mitu korda rulli, kui saad.
5.  Aseta rull külmikusse tahenema.
6.  Klopi munad supitaldrikus piimaga lahti ja puista teisele taldrikule riivsai. 
7.  Kasta kanarull esmalt munasegu ja siis riivsaia sisse. Tee seda vähemalt kolm korda, et kanarulli ümber moodustuks paks ühtlane koorik.
8.  Kuumuta potis piisav kogus õli ja tõsta kotlet selle sisse pruunistuma.
9.  Seejärel aseta kotlet 200kraadisesse ahju umbes 20 minutiks järelküpsema.
SOOVITUS:
Filee peaks olema sedavõrd õhuke, et seda saab mitmekordsesse rulli kerida. Lihtsam on teha seda kile vahel, see mahendab lööke ja jätab ka köögi puhtaks.

Allikas: toidutare

Peakokk: Kerttu



Maasika ja valge šokolaadi kook

150 g digestive küpsised
70 g Või
1 sl Fariinsuhkur
PEALE
300 g Aedmaasikas
200 g valge šokolaad
250 g paks hapukoor või créme fraiche

2 dl vahukoor

KAUNISTAMISEKS
kakaopulber
Aedmaasikas


Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Kata küpsisepõhi maasikatega. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa vahustatud vahukoor. Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Irene-Liis

13.veebr.

Kodused täidetud pannkoogid

6-8 spl jahu
3 muna
0,5 liitrit piima
1 spl suhkrut
natuke soola

Täidis:
150 gr sinki
150 gr riivjuustu
2 tomatit
2-3 dl majoneesi
pipart

Valmista pannkoogitainas ja küpseta õhukesed ülepanni pannkoogid.
Täidise jaoks tükelda sink ja tomat väikesteks kuubikuteks.

Määri soojale pannkoogile majoneesi. Laota ühe külje peale singi- ja tomatikuubikuid. Tomati peale jahvata musta pipart. Lisa ka riivjuustu. Keera pannkook rulli. Söö kohe, kui pannkook veel soe on.

Allikas: Kirsiku retseptiriiul
Peakokk:Meeli

Budapesti rull

Rootsist pärinev küpsetis, mis on seal vägagi populaarne. Originaalis aprikoosidega, aga mulle tundus et kirssidega oleks ta ka väga maitsev ja nii saigi valmis hoopis kirssidega rull. Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Rullid ja šarlotid". Eriti mõnus oli minu arvates rulli intensiivne metsapähkli maitse. 

Tainas:
100 g purustatud metsapähkleid
6 munavalget
3 dl suhkrut
1 dl jahu

Täidis:
3 dl vahukoort või vahustatavat vanillikastet
2 tl suhkrut
3 dl kompotikirsse

Taina jaoks mikserda munavalged tugevaks vahuks ja lisa edasi mikserdades suhkur. Sega omavahel pähklid ja jahu ning puista munavahule ja sega ettevaatlikult segi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Kummuta plaat lauale teisele küpsetuspaberile ja tõmba ettevaatliklt pealmine paber ära ning kata põhi ahjuplaadiga.
Täidise jaoks mikserda koor suhkruga vahule ja sega sisse kirsid. Määri segu jahtunud tainaplaadile ja keera pikemast servast alates rulli. Serveerimiseni hoia külmas.

Allikas: maitsevseiklus
Peakokk: Helle




21. nov.
Kanavokk India pähklitega

1 munavalge
1 sl maisitärklist
500 g kanafileed, tükeldatud
200 ml seesami- või maapähkliõli
1 viilutatud sibul
2 viilutatud paprikat
3 sl kanapuljongit
3 sl sojakastet
2 rohelise sibula vart
4 sl röstitud India pähkleid
soola, jahvatatud valget pipart

Serveerimiseks:

350 g jasmiiniriisi
maitsestamiseks soola
600 ml vett

Klopi munavalge kausis maisitärklise ja näpuotsatäie soolaga lahti ning sega kanatükkidega nii, et kana saaks korralikult kaetud. Aja vokkpann kuumaks ja prae kanatükid õlis kuldseks, tõsta majapidamispaberile nõrguma. Aja õli uuesti kuumaks ja lisa viilutatud sibul. Voki kergelt läbi, lisa paprikaribad ja voki veel üks minut. Lisa pannile kanatükid, puljong, soja, sool ja pipar. Lõpuks tükeldatud roheline sibul ja India pähklid. Sega läbi ja serveeri koos aurutatud riisiga.

Aurutatud riisi valmistamiseks pese riisi seni, kuni vesi jääb puhtaks. Seejärel pane riis paksupõhjalisse potti, lisa külm vesi ja sool. Aja vesi keema, kata pott kaanega ja alanda kuumus madalaks. Keeda riisi 15‒20 minutit. Sega läbi ja serveeri kohe.

Allikas: coop
Peakokk: Anzelika



Brownie-põhjal mustikavahukook

Kogus 8-10 tk, valmistamisaeg 1 tund, vajalik 20 cm läbimõõduga vorm
Koogi teeb eriliseks täidises kasutatud Kamatahvel. Tasub proovimist!

Brownie:

1 muna
1 sl suhkrut
1,2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
Immutamiseks 1 dl kanget kohvi

Kate:

2 muna
2 sl suhkrut
noaotsaga soola
200 g Kamatahvlit
100 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
2 dl mustikaid

*kõik täidise komponendid peavad olema toasoojad ja šokolaad jahtunud, et kreem hästi seguneks!

Brownie:

Sulata šokolaad koos võiga ja lase jahuda. Mikserda muna ja suhkur kergelt läbi. Lisa šokolaadi-võisegu. Lõpuks sega juurde jahu. Vala tainas 20 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 175 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda. Immuta põhi kange kohviga.

Kate:

Sulata Kamatahvel koos šokolaadiga ja jäta jahtuma. Pane ühte kaussi munavalged, teise munakollased ja kolmandasse vahukoor. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga helekollaseks vahuks ning sega juurde munavalgevaht. Sega juurde jahtunud šokolaadisegu. Vahusta koor ja sega ka see kreemi hulka. Lisa marjad, sega kergelt läbi ning vala täidis koogipõhjale. Jäta vähemalt 4–5 tunniks külmikusse tahenema.

Allikas: coop
Peakokk: Mia


12. sept.
Taco'd



Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamole-kastet.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit

tacod
1 sl õli
1 tk Sibul
500 g Hakkliha
1 purk tuline taco-kaste
1 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 pakk taco-koored
1 tk (punane) Paprika
1 tk Punane sibul
100 g Riivjuust

SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Guacamole kaste

Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja hakkliha. Prae umbes 10 minutit, kuni kõik on pruunistunud. Lisa taco-kaste, sool ja pipar ning kuumuta veel 15 minutit. Tõsta taco-koorte vahele hakklihatäidist. Puista peale hakitud paprikat ja sibulat ning riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Serveeri guacamole ja soovi korral maitse mahendamiseks hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

Guacamole

2 küpset avokaadot
1-2 tomatit
1/2 sibulat
1/2 sidruni mahl
1/2 tl soola
1-2 küüslauguküünt
1/2 tl tshillimaitseainet

Lõika avokaadod pooleks ja võta kivid välja.
Uurista viljaliha lusika abil välja ja sega kõik ained köögikombainis või mikseriga.
Serveeri guacamolet dipikastmena või salatiga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Maria


Manhattani toorjuustukook



Põhi:
8 Digestive-küpsist
50 g sulatatud võid

Täidis:
75 g suhkrut
2 muna
400 g Piimameister OTTO toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut

Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Serveeri toormoosiga.

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.

Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Serveeri nt värskete marjadega. Fotol olev kook on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis (valmis koogi kõrgus on 3,5 cm); lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.

NB!Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!

Allikas: nami-nami
Peakokk: Kerttu

No comments:

Post a Comment