4. tund - 7. nov.
SOOJAD JUUSTUSAIAD KÜÜSLAUGUGA
16 viilu saia või ciabatta't300 g riivitud juustu
2 küüslauguküünt
2 muna
1 dl majoneesi
natuke kuivatatud ürte
Sega juust hakitud küüslaugu, muna ja majoneesiga. Määri segu saiadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit või kuni saiad on kuldsed ja juust sulanud.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Kevin
Paneeritud kanašnitsel
9 kanafileedsoola ja musta pipart
Paneerimiseks:
4,5 dl nisujahu
5 lahtiklopitud muna
4,5 dl riivsaia
Praadimiseks:
õli
Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga.
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.
Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.
Salat
Kirju koera pulgakoogid
163 g (1 pakk) heledaid vormiküpsiseid
150 g marmelaadi
2 sl naturaalset kakaopulbrit
75 g võid
50 g šokolaadiga kondenspiima
1 tl sidrunimahla
Katteks:
75 g valget ja
75g tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:
nonparelle
Purusta küpsised, haki marmelaad üsna väikesteks kuubikuteks ja sega küpsistega. Tükelda või, sulata ja sega hulka kondenspiim, sidrunimahl ja kakaopulber. Lisa võisegu ülejäänud ainetele ja sega läbi. Kata toidukilega ja pane tunniks või kuni küpsised on pehmed ja mass vormitav, külmkappi.
Vormi massist väikesed (u 1,5 cm) pallid ja pane tagasi külmkappi.
Tükelda šokolaadid ja sulata eraldi kaussides vesivannil. Kata pallid šokolaadiga ja kaunista nonparellidega.
Peakokk: Karl Artur
3. tund - 31.okt.
VÜRTSIKAD KANATIIVAD
16 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks. Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool (u 1 tl) ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri dipikastmega.
Allikas: nami-nami
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl tomatipüreed
suhkrut
soola
Lihtne kana-nuudlisupp
Koori ja tükelda kartulid. Lisa puljongile (vajadusel lisa täiendavalt vett). Lisa ka munanuudlid ning keeda seni, kuni pehmed. Seejärel lisa tükeldatud kana ja porgand. Maitsesta lõplikult ning serveeri.
Pärmi- lehttaigna kaneelirullid
2. tund - 17.okt.
Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga
16 viilu röstsaia
300 g mozzarella juustu
4 tomatit
Värskelt jahvatatud musta pipart
2 suurt punti värsket basiilikut
3-4 küüslauguküünt
100 g parmesani juustu, riivituna
60 g päevalilleseemneid
3 dl oliiviõli
Sool
Koorene kanapasta
Mitmekülgne vahepala
1. tund - 10.okt.
MANNAPUDER (PÕHIRETSEPT)
1.5 dl mannat
maitse järgi vedelat mett või suhkrut
näputäis soola
kaneeli (soovi korral)
Kuumuta piim keemiseni. Klopi juurde manna. Hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.
Maitsesta puder näpuotsatäie soola ja mee või suhkruga. Puista pudrule peale kaneeli, 'silmaks' lisa moosi.
HOMMIKUNE HELBEPUDER
Kuumuta paksupõhjalises potis vesi või piim (või vee-piima segu) keemiseni. Lisa pudruhelbed, sega ja lase tasasel tulel 7-8 minutit podiseda, kuni helbed on pehmed.
Maitsesta soolaga, soovi korral võid lisada ka suhkrut.
Allikas: Nami-nami
KARDEMONIGA ÕUNAMOOS
1 kg õunu
330 g suhkrut
1/3 sl kardemoni
Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida).
Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.
Lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.
Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Kui kasutad hapukamaid õunu, siis võid suhkru kogust tõsta.
MEIE TEGIME VEEL MOOSI SAUMIKSERIGA PÜREEKS.
Allikas: Nami-nami
No comments:
Post a Comment