Sunday, October 8, 2023

6.b grupp

4. tund - 7. nov.

SOOJAD JUUSTUSAIAD KÜÜSLAUGUGA

16 viilu saia või ciabatta't
300 g riivitud juustu
2 küüslauguküünt
2 muna
1 dl majoneesi
natuke kuivatatud ürte

Sega juust hakitud küüslaugu, muna ja majoneesiga. Määri segu saiadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit või kuni saiad on kuldsed ja juust sulanud. 
Allikas: nami-nami

Peakokk: Kevin


Paneeritud kanašnitsel

9 kanafileed
soola ja musta pipart
Paneerimiseks:
4,5 dl nisujahu
5 lahtiklopitud muna
4,5 dl riivsaia
Praadimiseks:
õli
Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.
Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.


Allikas: nami-nami


Salat

2 kurki
3 tomatit
100 g Hapukoort
Sool
Pipar

Salatiks koori kurk ja tükelda kurk, jääsalat ja tomat, lisa hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga.

Peakokk: Stig

Kirju koera pulgakoogid

163 g (1 pakk) heledaid vormiküpsiseid
150 g  marmelaadi
2 sl naturaalset kakaopulbrit
75 g võid
50 g šokolaadiga kondenspiima 
1 tl sidrunimahla
Katteks:
75 g valget ja
75g tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:
nonparelle

Purusta küpsised, haki marmelaad üsna väikesteks kuubikuteks ja sega küpsistega. Tükelda või, sulata ja sega hulka kondenspiim, sidrunimahl ja kakaopulber. Lisa võisegu ülejäänud ainetele ja sega läbi. Kata toidukilega ja pane tunniks või kuni küpsised on pehmed ja mass vormitav, külmkappi.
Vormi massist väikesed (u 1,5 cm) pallid ja pane tagasi külmkappi.
Tükelda šokolaadid ja sulata eraldi kaussides vesivannil. Kata pallid šokolaadiga ja kaunista nonparellidega.

Peakokk: Karl Artur


3. tund - 31.okt.

VÜRTSIKAD KANATIIVAD

16 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart


Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks. Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool (u 1 tl) ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri dipikastmega.

Allikas: nami-nami

Küüslaugukaste:

2 dl majoneesi 
2 dl hapukoort 
2 purustatud küüslauguküünt 
2 sl tomatipüreed 
 suhkrut 
 soola 
Sega kõik koostisained.

Peakokk: Karl Gustav

Lihtne kana-nuudlisupp

vett
1 sibul
6 loorberilehte
2 porgandit
soola, pipart
tillivarsi
5 tk Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
4 kartulit
150 g munanuudleid

Pane sibulaviilud koos loorberilehtede, poolitatud porgandi, tillivarte ja kanalihaga potti. Lisa vett niipalju, et komponendid oleks korralikult kaetud. Lisa helde käega juurde ka soola ja pipart. Seejärel lase veel kiirelt keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning lase vaikselt podiseda u 30 minutit. Seejärel eelmalda kanaliha, tükelda see. Lase ülejäänud vedelikul veel keeda u 20 minutit. Seejärel vala läbi sõela puljong teise potti ning aseta see uuesti tulele. Tükelda keedetud porgand.
Koori ja tükelda kartulid. Lisa puljongile (vajadusel lisa täiendavalt vett). Lisa ka munanuudlid ning keeda seni, kuni pehmed. Seejärel lisa tükeldatud kana ja porgand. Maitsesta lõplikult ning serveeri.


Allikas: rannamõisa
Peakokk: Andrus


Pärmi- lehttaigna kaneelirullid

Pärmi-lehttaigen 800g
Või 50g
Kaneel 22g
Suhkur 50g
1 muna

Rulli üles sulatatud lehttaigen lauale laiali. Sulata või.
Määri sulavõiga.
Raputa üle eelnevalt segatud kaneeli ja suhkruga.
Keera pikemast servast rulli.
Lõika rulli otsast umbes 1 cm laiused viilud.
Pane rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pintselda üle lahtiklopitud munaga.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit.

Peakokk: Johann

2. tund -  17.okt.

Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga

16 viilu röstsaia
300 g mozzarella juustu
4 tomatit
Värskelt jahvatatud musta pipart
2 suurt punti värsket basiilikut
3-4 küüslauguküünt
100 g parmesani juustu, riivituna
60 g  päevalilleseemneid
3 dl oliiviõli
Sool


Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta kõik pesto koostisained köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja paksust reguleeri õli lisamisega.
Pehmema ja kreemisema mozzarella võid töödelda taldrikul kahvliseljaga kreemiseks, aga võid mozzarella ka viilutada. Rösti saiad krõbedaks.
Tõsta igale krõbesaiale mozzarellat, sinna peale säti tomat, nirista peale veidi pestot.
Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid täiendavalt peale niristada oliiviõli.


Peakokk: Sebastjan


Koorene kanapasta

400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
Kanamaitseaine
Basiilik
200 g sulatatud juust Merevaik (suitsukanaga)

Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor, sulatatud juust.
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust. 
Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: delfi
Peakokk: Ian

Mitmekülgne vahepala

3  banaani
3 suuremat kiivit
8 maasikat
200 g mustikaid
300 g Sante Gold Granola müsli pähkli ja meega
200 ml vahukoort
500 g kohupiima pastat või jogurtit
suhkrut
vanillisuhkrut

Pese, puhasta ja tükelda puuviljad.
Vahusta vahukoor suhkruga.
Lao kihiti marjad, puuviljad, granola, jogurt ja viimasena vahukoor.

Peakokk: Hugo

Mis on granola? - Loe siit...


1. tund - 10.okt.

MANNAPUDER (PÕHIRETSEPT)

1 l piima
1.5 dl mannat
maitse järgi vedelat mett või suhkrut
näputäis soola
kaneeli (soovi korral)

Kuumuta piim keemiseni. Klopi juurde manna. Hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. 
Maitsesta puder näpuotsatäie soola ja mee või suhkruga. Puista pudrule peale kaneeli, 'silmaks' lisa moosi.

Allikas: nami-nami


HOMMIKUNE HELBEPUDER

1 l  piima
4 dl kaerahelbeid või neljaviljahelbeid
näputäis soola
maitse järgi suhkrut

Kuumuta paksupõhjalises potis vesi või piim (või vee-piima segu) keemiseni. Lisa pudruhelbed, sega ja lase tasasel tulel 7-8 minutit podiseda, kuni helbed on pehmed.

Maitsesta soolaga, soovi korral võid lisada ka suhkrut.

Allikas: Nami-nami


KARDEMONIGA ÕUNAMOOS

1 kg õunu

330 g suhkrut

1/3 sl kardemoni

Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida).

Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.

Lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.

Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.  Kui kasutad hapukamaid õunu, siis võid suhkru kogust tõsta.

MEIE TEGIME VEEL MOOSI SAUMIKSERIGA PÜREEKS.

Allikas: Nami-nami





No comments:

Post a Comment