4. tund - 9. nov.
Burger
400 g Kodune hakkliha
1 küüslauguküüs, hakitud
3 rohelise sibula vart, hakitud
pool keskmist (u 150 g) suvikõrvitsat, riivitud
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl kuivatatud tüümiani
1 tl meresoola
musta pipart
Kaste:
1 dl kvaliteetset majoneesi
1 dl hapukoort
2 sl head ketšupit
Serveerimiseks:
8 täisterakuklit
16 viilu juustu
16 hapukurgiviilu
lehtsalatit
sibul
grilltikud
Sega riivitud suvikõrvits poole teelusikatäie soolaga ja jäta mõneks minutiks seisma. Niikaua sega kokku ülejäänud koostisained. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui jaksad ja lisa see hakklihasegule. Sega hoolega läbi ja vormi kotletipätsid, mis suuruselt väikese kukli vahele sobiksid. Pruunista need keskmiselt kuumal pannil õli sees paar minutit mõlemalt poolt ja tõsta 180 kraadisesse ahju 10 minutiks järelküpsema. Niikaua valmista ette köögiviljad, sega kokku kaste ja viiluta juust. Lõika kuklid pooleks ja lase ahjus paari minuti jooksul soojaks. Seejärel kata saiapoolikud kastmega, lisa alumisele poolele salatileht, kotlet, juust, kurk, tomat ning tõsta peale ülemine pool. Vajuta burger kergelt kokku ja kinnita grilltikuga. Toimi samuti teiste hamburgeritega ja serveeri.
Allikas: rakverelk
Peakokk: Oskar
Tomati-toorjuustukastmes pasta herneste ja spinatiga
Peakokk: Risto
Belgia vahvlid
4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetupulbrit
3 dl piima
200 g võid, sulatatuna
2 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks: maasikaid, jäätist, kondenspiima, šokolaadipuru või muud meelepärast!
1. Eralda munakollane –valgest.
2. Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde munakollane, piim ja sulatatud või.
3. Vahusta munavalge mikseriga tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult segades taina hulka. Lase tainal umbes 15 minutit külmkapis pakseneda.
4. Kuumuta vahvlimasin kuumaks. Nirista vahvliraudadele pisut õli ja võid ning laota tainas õhukese kihina peale (jaota tainas silma järgi neljaks) ning küpseta paar minutit. Meisterda vahvliraudade vahel järgemööda kõik vahvlid valmis. Serveeri meelepäraste lisanditega.
Allikas: kokkama
Peakokk: Henri
3. tund - 2. nov.
Kananagitsad ahjus
Hapukoor 100g
Sool 1tl
Küüslaugupulber 1tl
Paprikapulber 1tl
Pipar 0,5tl
Riivsai 200g
Tee kanast lõigud, u lõika fileest 3-4 pikka riba.
Sega hapukoor maitseainetega.
Kasta kana maitsestatud hapukooresegusse.
Seejärel veereta kana riivsaias.
Küpseta eelsoojendatud ahjus resti peal 225 kraadiga u 20-25 minutit.
Kotletid koorekastmega
1 dl piima
0.5 dl riivsaia
1 muna
1.5 spl Santa Maria Hakklihamaitseaine
500 g kodust hakkliha
2 spl võid
Koorekaste
2 spl võid
1 spl nisujahu
3 dl vahukoort
1 veiseliha puljongikuubik
1 tl Santa Maria Sibulapulber
0.5 tl Santa Maria Must pipar, jahvatatud
Kotletid:
Sega omavahel piim, riivsai, muna ja hakklihamaitseaine. Lase tainal 5 min seista.
Lisa hakkliha ja sega.
Vormi tainast kotletid ja prae keskmisel kuumusel võis kuldpruuniks. Pane kõrvale.
Koorekaste:
Pruunista pannil või ja lisa nisujahu.
Sega hulka veiselihapuljong ja koor. Kuumuta tasasel tulel 5 min, kuni kaste on
ühtlane ja paks. Reguleeri kastme paksust veega.
Lisa kotletid kastmele.
Allikas: santamariaworld
Peakokk: Jacob
Kakaokissell
2 l piima
170 g suhkrut (2 dl)
4 sl kakaopulbrit
4 tl vanillisuhkrut
6 sl kartulitärklist + veidi külma vett
Serveerimiseks:
100 g vaarikaid
Sega kausis kakaopulber, tavaline ja vanillisuhkur omavahel.
Kuumuta paksupõhjalises potis piim keemiseni. Vispelda juurde kakao-suhkrusegu ning kuumuta uuesti keemiseni.
Sega tärklis vähese külma veega ühtlaseks, siis vispelda kisselli hulka ja kuumuta, kuni kissell paar korda mulksub ja pakseneb.
Jaota kissell magustoidukaussidesse. Puista üle suhkruga või kata toidukilega, et vältida nn naha tekkimist.
Serveeri jahtunult koos hapu moosi või marjadega.
2. tund - 19.okt.
Tomati bruschetta
Koorene kanapasta
400 g Kanafilee400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
Kanamaitseaine
Basiilik
200 g sulatatud juust Merevaik (suitsukanaga)
Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor, sulatatud juust.
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust.
Serveeri basiilikulehtedega
Allikas: delfi
KAUSITORT
500 g vaarikaid
4 dl 35% rõõska koort
440 g Piimameister OTTO klassikalist kodujuustu
maitse järgi suhkrut
Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt sisse kodujuust ja mikserda kõik läbi.
Purusta piparkoogid kergelt. Vaarikad tee moosiks (mõned jäta terveks kaunistamiseks)
Võta kõrgemate äärtega klaaskauss. Laota kausi põhja kiht piparkooke, siis kiht moosi ja selle peale vahukoore-kodujuustusegu. Korda kihte nii, et pealmiseks kihiks jääks kodujuustusegu.
Pane kausitort mõneks tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse maitsestuma.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Rasmus
1. tund- 12.okt.
MANNAPUDER (PÕHIRETSEPT)
1.5 dl mannat
maitse järgi vedelat mett või suhkrut
näputäis soola
kaneeli (soovi korral)
Kuumuta piim keemiseni. Klopi juurde manna. Hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.
Maitsesta puder näpuotsatäie soola ja mee või suhkruga. Puista pudrule peale kaneeli, 'silmaks' lisa moosi.
HOMMIKUNE HELBEPUDER
Kuumuta paksupõhjalises potis vesi või piim (või vee-piima segu) keemiseni. Lisa pudruhelbed, sega ja lase tasasel tulel 7-8 minutit podiseda, kuni helbed on pehmed.
Maitsesta soolaga, soovi korral võid lisada ka suhkrut.
Allikas: Nami-nami
KARDEMONIGA ÕUNAMOOS
1 kg õunu
330 g suhkrut
1/3 sl kardemoni
Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida).
Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.
Lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.
Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Kui kasutad hapukamaid õunu, siis võid suhkru kogust tõsta.
MEIE TEGIME VEEL MOOSI SAUMIKSERIGA PÜREEKS.
Allikas: Nami-nami
No comments:
Post a Comment