Tuesday, October 24, 2023

9.b

 24. nov.

JUUSTUVAHVLID

1 muna
200 g hapukoort
100 g sulatatud võid
4-5 dl nisujahu
noaotsatäis soola
tsipa söögisoodat
300 g riivitud juustu
soovi korral veidi suhkrut


Sega tainaained omavahel ning vormi sellest väikesed kuulikesed. Aseta vahvliraua vahele 5-6 kuulikest ja suru rauad kinni.
NB! Kasutada tuleb juustu, mida annab riivida. Kui juust on väga soolane, siis alanda retseptis toodud soolakogust.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Karola


Chili con Carne

See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.

400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
1 sai 

Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri saiaga.


ŠOKOLAADI TASSIKOOGID OREO KÜPSISE KREEMIGA

Koogid:
130 g võid
225 g suhkrut
3 muna
170 g jahu
60 g kakaopulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
175 ml kuuma kanget kohvi
175 ml vahukoort
1 tl vanilliekstrakti

Šokolaaditäidis:
125 ml vahukoort
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
100 g hakitud tumedat šokolaadi
35 g võid

Oreo küpsise kreem:
4 dl vahukoort
200 g mascarpone toorjuustu
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
175 g purustatud Oreo küpsiseid

Kookide jaoks sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Vahusta teises kausis toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa vanilliekstrakt ja vahustades ühekaupa munad. Seejärel lisa osade kaupa jahusegu vaheldumisi kohvi ja koorega, vahepeal tainast ühtlaseks segades. Tainas jääb üsna vedel. Vooderda 12 pesaga muffinivorm pabervormidega ja täida vormid 3/4 ulatuses tainaga. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 25-  27 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks aja koor koos lahustuva kohviga keema ning vala kaussi pandud šokolaadi ja või peale. Sega, kuni šokolaad on sulanud ning lase jahtuda ja taheneda. Toatemperatuuril kulub selleks umbes 6 tundi, aga külmikus saab 30 minutiga hakkama.
Kreemi jaoks mikserda kokku vahukoor, toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt, kuni segu on tugev. Sega juurde purustatud küpsised.
Kui koogid on jahtunud uurista nende sisse õunasüdame eemaldaja abil augud ja täida need tordipritsi abil šokolaadikreemiga. Seejärel pane pritskotti küpsisekreem ja kata koogid pealt kreemiga.

Peakokk: Kristel

No comments:

Post a Comment