15. mai
Ahjus küpsetatud kanatiivad
600 g Rannamõisa jahutatud broileritiibade õlaosa või -tiibu või -poolkoibi1,5 sl vedelat mett
2 tl paprikapulbrit
2 sl heledat sojakastet
kimp tüümiani
soola
Sega broileritiiva õlaosad kokku mee, paprikapulbri, soja ning tüümianilehtedega. Lase seista u 10 minutit. Seejärel maitsesta soolaga ning küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Vajadusel kuumuta mesi kausiga pliidil, et see vedelamaks läheks.
Allikas: rannamõisa
ZAX DIPP
1,2 dl majoneesi4 sl ketšupit
0,5 tl küüslaugupulbrit
0,25 tl Worcesteri kastet
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
maitse järgi soola
Sega majonees, ketšup ja küüslaugupulber hoolikalt. Lisa Worcesteri kaste, sega läbi, siis lisa must pipar. Sega hoolega.
Lase vähemalt 2 tundi jahedas maitsestuda, siis serveeri.
Allikas: nami-nami
Kartuli-juustupulgad
2 suurt või 4 väiksemat kartulit110 g hapukoort
1 tl soola
0,5 tl pipart
100 g riivjuustu
1 tl kartulijahu
1 suur muna
3–4 spl riivsaia
praadimiseks õli
Puhasta ja koori kartul, tükelda ja keeda pehmeks.
Vala ära kartuli keeduvesi ja lisa hapukoor, riivjuust, kartulijahu ja maitseained. Sega ühtlaseks massiks.
Kata segu toidukilega ja pane 30 minutiks külmikusse puhkama.
Seejärel vormi kartuli-juustusegust 1 x 1 cm paksused pulgad.
Keeruta pulki lahtiklopitud munas ja seejärel riivsaias.
Kui valmistad pulgad praadides, siis vala pannile või paksu põhjaga potti 4–5 cm õli ja kuumuta see 180–200 °C.
NB! Pulki võib küpsetada ka ahjus! Sel juhul eelsoojenda ahi 200 °C peale, laota kartulipulgad väikeste vahedega küpsetuspaberile ja pihusta peale õli.
Küpseta kuni pulgad on kuldpruunid. Tõsta valminud kartulipulgad köögipaberiga kaetud alusele nõrguma, et vabaneda liigsest õlist.
Kuniks kartuli-juustupulgad nõrguvad ja veidi jahtuvad, sega kokku kastme koostisosad: maitsestamata jogurt või hapukoor, maitseroheline, sool, pipar ja sidrunimahl.
Serveeri kuumalt koos salatiga.
Allikas: retseptisahtel
AMEERIKA KAPSA-PORGANDISALAT 'COLESLAW'
500 g valget kapsast2-3 kooritud porgandit
1 väike punane sibul
peotäis hakitud värsket peterselli
3 sl majoneesi (nt Tarplan peakoka majonees)
2 sl maitsestamata jogurtit või hapukoort
1 tl sinepit (Põltsamaa sinep sobib hästi)
soola ja musta pipart
Lõika kapsas terava noaga või köögikombainis peenikesteks ribadeks. Riivi porgandid jämedalt või lõika tikkudeks (nn julienne). Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Sega aedviljad suures kausis, lisa hakitud petersell.
Sega väikeses kausis majonees, hapukoor/jogurt ja sinep omavahel. Sega õrnalt salatiainete hulka, maitsesta soola ja pipraga.
Allikas: nami-nami
Laavakook ehk šokolaadi-fondant
300 g 76% tumedat šokolaad300 g võid
100 g nisujahu
150 g suhkrut
6 tk muna
2 näpuotsatäit meresoola
Vormide määrimiseks umbes 15 g võid
Vormidesse puistamiseks umbes 75 g küpsetuskakaod
Serveerimiseks:
jäätis
vaarikad
Alusta nii, et määrid sufleevormid õrna kihi võiga kokku, seejärel puista üle küpsetuskakaoga. Ülejääk raputa välja ning aseta külmikusse.
Aseta vesi potis keskmisele kuumusele, lõika või ja šokolaad kuubikuteks ning sulata veevannil.
Samal ajal vispelda kokku munad ja suhkur (umbes 2 minutit).Võta sõel ja vispelda munasegu hulka ka sõelutud jahu.
Kui šokolaadi-või segu on kokku sulanud, vispelda see munasegu hulka. Alusta väikesest kogusest (muna karastamine), et munasegu üle ei kuumeneks ning seejärel lisa ülejäänud ja sega korralikult kokku.
(Vala segu vormidesse nii, et nad on ääreni täis või pisut vähem ning aseta sügavkülma tahenema minimaalselt 3-ks tunniks.)
Kui vormid on tahenenud aseta ahi ülalt-alt kuumutusega 225 °C peale ning küpseta vorme 12-14 minutit (sõltub ahjust), kuni keskelt on just ära kadunud viimane vedel ala.
Eemalda vormid ahjust ning lase 1 minut jahtuda.
Eemalda noaga mööda äärt liikudes kook vormi seinte küljest ning pööra taldrikut peal hoides vorm tagurpidi.
Dekoreeri tuhksuhkru või küpsetuskakaoga ning paku kõrvale jäätist või värskeid marju.
Allikas: ottojamesi
21. veebr.
Minipitsad - 9,6 punkti
Lihtne plov - 6 punkti
Oreo tassikoogid - 9,8 punkti
Muffinitaigen- Vahusta munad suhkruga. Lisa juurde sulatatud või ja piim ning viimasena omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks, jaga võrdselt 12 muffinivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.
- Kui muffinid on täielikult jahtunud, valmista kreem. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta kuni kreem on ühtlane. Seejärel lisa võimalikult peeneks purustatud Oreo küpsised (ilma täidiseta) ja sega kreem ühtlaseks. Jälgi, et kreemi sisse ei satuks suuremaid küpsise tükke, kuna need võivad tordipritsi kaunistamise ajal ummistada.
- Kaunista muffinid toorjuustukreemiga ja aseta igale tassikoogile poolik küpsis. Kui tordiprits puudub, aseta igale muffinile lihtsalt lusikatäis kreemi ja küpsis peale. Hoia enne serveerimist veidi aega külmikus, et kreem külmaks ja veidi tahkemaks muutuks.
Allikas: veros kitchen
31. jaan.
Lihtne ja kiire Caesari salat kanafileega
Pasta Bolognese
BANAANI–ŠOKOLAADIKÜPSISED
2 küpset banaani75 g toasooja võid
1 muna
2.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 dl nisujahu
1.25 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1.25 tl soola
1.5 dl hakitud pähkleid
100 g hakitud šokolaadi
Püreesta banaanid, vahusta tainakonksudega koos või, muna, suhkru ja vanillsuhkruga.
Lisa jahu, küpsetuspulber, kakaopulber ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa hakitud pähklid ja šokolaad.
Tõsta tainast kahe teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed (jäta küpsiste vahele 5 cm ruumi, sest need valguvad küpsetamisel laiali).
Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase plaadil hetk jahtuda.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Vanessa
1. nov.
Soolased korvikesed
Makaronid hakklihaga
1-2 sl õli
1 hakitud sibul
veidi vett või puljongit soovi korral
soola ja musta pipart
400 g makarone
vett ja soola makaronide keetmiseks
Prae hakitud sibul õlis, lisa hakkliha ning kuumuta koos läbi. Maitsesta soola ja pipraga*, lisa soovi korral veidi vett või puljongit ning hauta valmis. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna valmis makaronid, lisa hakkliha ning ja kuumuta koos läbi. Peale puista hakitud maitserohelist.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Melissa
Muffinid
Taigen:
150 g toasooja võid
170 g suhkrut
2 muna
150 g nisujahu
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Kreem:
2 pakki teralist kohupiima
400 ml vahukoort
3-4 sl suhkrut
Muffinivormid
Šokolaadikujund:
Sulata šokolaad vesivannil, Tee küpsetuspaberile kujundid ja aseta külmikusse hanguma.
Vahusta või ja suhkur. Samal ajal lisa ükshaaval munad. Sega kuivained ja lisa taignale. Sega taigna hulka piim ja tõsta vormidesse. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Vahele ja peale kreem.
No comments:
Post a Comment