16.okt.
KREVETID KÜÜSLAUGU JA TŠILLIGA
– tšilli– 4-5 küünt küüslauku
– 0,5 kg keskmise suurusega või suuremapoolseid krevette
– oliiviõli
– soola
- sai
Külmutatud krevetid sulata enne üles (kinnise pakiga 20 minutiks toatemperatuuril vette). Koorimata krevette võib igaüks juba söömise ajal puhastada, jälgides siis, et must niidike kreveti seljast välja urgitsetud saaks.
Puhasta ja haki küüslauk, tükelda tšilli. Lase pann kuumaks, vala sinna ohtralt oliiviõli ja kuumuta küüslauk ja tšilli kiirelt läbi, pidevalt segades ja valvates, et küüslauk kõrbema ei läheks.
Lisa pannile krevetid, sega ja jätka suurel kuumusel kuumutamist, kuni krevetid on läbi küpsenud – oleneb krevettidest ja pliidist, aga üldiselt peaks selleks kuluma max paar minutit. Krevetid võib kohe kuumalt lauale anda, pakkudes kõrvale saia (mõnusa vedeliku kokkukraapimiseks) või ka riisi, makarone või muud käepärast.
Allikas: mexgourmet
Peakokk: Maarja
Vietnami kana ingveri ja rohelise sibulaga
400 g kanafileed10 cm tükike ingverit
4 rohelist sibulat või 9 cm tükike porrut
tükike punast tšillipipart
2 sl (maapähkli)õli
2 sl austrikastet
2- 3 sl magus- teravat tsillikastet
1 sl hiina sojakastet
1 tl suhkrut
Serveerimiseks:
200 g riisi
rohelist sibulat
Keeda riis
Tükelda kana. Koori ingver ja lõika peenteks ribadeks, porru või sibul 4 cm pikkusteks peenteks ribadeks. Kuumuta pool õlist vokk- või mõnel muul suuremal pannil, kuumuta selles ingverit ja hakitud tsillipipart. Lisa porru või sibularibad, kuumuta kiirelt läbi ja tõsta kaussi ootele. Kalla ülejäänud õli pannile, pruunista kanatükid. Lisa kõrvalepandud ingver, porru ja tsilli, austrikaste, tsillikaste, soja ja suhkur. Puista peale ka hakitud roheline sibul ja serveeri koos keedetud riisiga.
Allikas: eesti naine
Keedetud riis
Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta.
Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett.
Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.
Peakokk: Eva-Lotta
Churros
110 g jahu
28 g võid
250 ml vett
Natukene soola
2 spl suhkrut
1 muna
Õli (friteerimiseks)
Suhkur ja kaneel
Sulatatud šokolaad
Vala potti vesi ja lisa või, suhkur ja sool ning lase keema.
Lisa jahu ja sega jõuliselt kuni jahu on ühtlaselt segunenud.
Eemalda pott pliidilt ja lase natukene jahtuda.
Kui segu pole enam liiga kuum lisa segusse muna ja sega muna ühtlaselt segusse. Ürita seda teha nii kiiresti kui võimalik. (Alguses võib tunduda, et muna ei taha seguga seguneda, aga jätka tegevust, sest mõne aja pärast seguneb ilusti).
Vala õli panni ja kuumuta.
Täida küpsiseprits või tordiprits poole koguse tainaga (lihtsalt, siis on seda kergem kasutada). NB: tuleks kasutada tugevamast materjalist tordipritsi!
Proovi, kas õli on küpsetamiseks valmis nii, et lased väikse koguse tainast läbi pritsi õlisse. Kui tainas muutub ilusalt pruuniks on õli küpsetamiseks valmis.
Lase läbi pritsi tainas õlisse (taina ribade pikkuse saad ise valida) ja lõika ots noaga lahti.
Ära liiga palju ribasid korraga õlisse lase, sest tainas vajab praadimiseks ruumi.
Taigna küpsemine võtab aega umbes 2 minutit. Tainas läheb ilusaks kuldpruuniks, see on märk, et churrod on valmis.
Tainas peaks värvuse omandama järk-järgult ja kui tainas ei küpse ühtlaselt, siis vähenda kuumust.
Võta kuldpruunid churrosed õli seest välja ja tõsta majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli tuleks churrostest välja.
Rulli igat churrost (veel soojana) suhkru-kaneeli segus.
Serveeri sulatatud šokolaadi dipiga.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Anni
Fotod: Maarja
No comments:
Post a Comment