Kreemjas šampinjonisupp
Kartul 3 tk.šampinjone 500 grammi
Suur sibul
kreem 35%
Sai krutoonide jaoks
Pese ja lõika seened (poolita või lõika neljaks).
Lisa pannile hakitud sibul. Prae klaasjaks.
Lisa tükeldatud seened. Prae veidi, et seentest eralduks vedelik.
Kui seente suurus on vähenenud, lisa vett, vähendage kuumust ja hauta šampinjone umbes 10-15 minutit.
Niipea kui seened on hautatud, vala seenepuljong eraldi kaussi.
Blenderda seened.
Valage blenderdatud šampinjonidele seenepuljong ja kuumutage segades.
Niipea, kui seenemass pannil keema läheb, vala juurde koor ja oota, kuni seenepüree uuesti keeb.
Nüüd lisa väikeste portsjonitena sulatatud juust. Sega, kuni juust on täielikult sulanud ja kreemjas šampinjonisupp on ühtlase konsistentsiga.
Lase kreemisel seenesupil viimast korda segades keema. Lisa maitse järgi soola, veidi vürtse - väike näpuotsatäis musta pipart ja veel näpuotsatäis muskaatpähklit. Keeda kreemjat šampinjonisuppi veel umbes minut ja tõsta tulelt.
Krutoonid: Lõika sai kuubikuteks. Prae saiatükid oliiviõlis.
Serveeri suppi krutoonidega.
peakokk: Kristina Chykalenko
Lasanje hakklihaga
Hakklihakaste:2 hakitud sibulat
1 kimp hakitud peterselli
400-500 g hakkliha
2 riivitud porgandit
400 g konservitud purustatud tomateid
2 dl vett
soola ja musta pipart
1 tl punet
Juustukaste:
50 g võid
60 g nisujahu (1 dl)
1 l piima
100 g riivitud juustu (2 dl)
soola ja musta pipart
Lisaks:
250 g lasanjeplaate
Valmista hakklihakaste: pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit, maitsesta punega.
Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 2-3 korda, kuni toiduained on otsas.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.
Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.
Tiramisu
26.sept.
Kana-takod - 9 punkti
11 taco-taskut4 suitsukana koiba
frillice't, jääsalatit või muud krõmpsuvat lehtsalatit
3 hakitud tomatit
2 dl Salsa-kastet
200 g riivitud juustu
200 g hapukoort
avokaadodippi
Kuumuta ahi 180 °C. Võta taco-taskud karbist välja ning laota üksteise kõrvale ahjuplaadile. Kuumuta 5-10 minutit.
Samal ajal puhasta kanaliha luudelt ning ribasta.
Aseta kanaliharibad taco-taskutesse, lisa ribastatud salatilehed, hakitud tomat, salsa-kaste, riivitud juust, hapukoor ja kiire avokaadodipp.
Allikas: nami-nami
Kiire avokaadodipp
1 pakk Santa Maria guacamole maitseainesegu
Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi ning uurista viljaliha kaussi. Tambi viljaliha katki, lisa guacamole maitseainesegu ja sega ühtlaseks.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Laura
Täidetud paprikad hakklihaga- 8,5 punkti
6 väiksemat (piklikku) paprikat
1 suur sibul
400 g hakkliha
2 purustatud küüslauguküünt
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
200 g hapukoort (nt Saare)
3-4 sl hakitud värsket peterselli
Lõika tavalistel paprikatel 'kaas' pealt ära, piklikel külje pealt väike viil ära. Eemalda seemned.
Peenesta äralõigatud paprikatükid ja sibul, prae tasasel tulel õlis umbes 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Tõsta kuumust, sega juurde hakkliha ja küüslauk. Pruunista hakkliha pidevalt segades, seejärel maitsesta soola, pipra a tomatipastaga. Kuumuta läbi. Lisa hapukoor, kuumuta segu läbi, lisa hakitud petersell.
Täida paprikad hakklihaseguga ning tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Serveeri kuumalt või külmalt värske salatiga.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid pehmemaid paprikaid, siis kasuta piklikke paprikaid või pane puhastatud paprikad enne täitmist 5-10 minutiks keeva vett.
Kui Sulle meeldivad tihkema sisuga paprikad, siis võid lisada hakklihale praadimise ajal lusikatäie jahu. Siis ei ole roog enam gluteenivaba.
No comments:
Post a Comment