2. tund - 6. dets.
Brokoli püreesupp
400 g brokolit
2-3 kartulit
50 g toorjuustu
250 ml vett
1 puljongikuubik
maitse järgi soola-pipart
Lisandiks:
piiniaseemneid, feta juustu
Haki brokoli ja kartul väiksemateks tükkideks. Pane kartul vee ja puljongikuubikuga keema ja keeda peaaegu pehmeks.
Lisa brokoli ja keeda veel kuniks brokoli ja kartulid mõlemad pehmed on. Eemalda mõned terved brokoliõisikud kaunistuseks ja püreesta ülejäänud segu saumikseriga.
Sega sisse toorjuust ja kuumuta keemiseni. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Enne serveerimist lisa supile terveid brokkoli õisikuid, piiniaseemneid ja feta juustu.
Allikas: perenaine
Peakokk: Abigail
Peakokk: Abigail
Itaalia pada
350 g hakkliha
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
1 sl õli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
4 dl lihapuljongit
1 tl pitsamaitseainet või kuivatatud punet või kuivatatud basiilikut
2 dl lühikesi spagette või nuudleid
300 g külmutatud aedviljasegu - nt Härmavili porgand, mais, hernes
hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Pane hakkliha pannile ja pruunista kergelt õlis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning lase pehmeneda.
Lisa purustatud tomatid ja tomatipüree, lihapuljong ja nuudlid. Hauta 5 minutit või kuni nuudlid on al dente. Lisa aedviljasegu, sega ja lase pajaroal korralikult läbi kuumeneda. Raputa peale peterselli ja serveeri.
Vanillikreemiga ekleerid
TAINAS
2.5 dl Vesi
100 g Või
0.25 tl Sool
3 dl Nisujahu
4 tk Muna
KREEM
1 tk Muna
2 sl Suhkur
Sool
2 sl Nisujahu
Vanillsuhkur
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
GLASUUR
100 g Tume šokolaad
2 sl Või
1 sl Rõõsk koor 35%
1. Mõõda potti vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud või ja sool ning kuumuta, kuni või ära sulab. Lase vedelikul keema minna. Lisa ühekorraga kogu jahu. Sega, kuni tainas lööb seintest lahti ja moodustab palli. Siis kuumuta veel 2–3 minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda 50–60 kraadini, nii et tainas oleks katsudes soe. Klopi ükshaaval hulka munad. Iga muna lisamise järel klopi tainas jälle ühtlaseks.
2. Pritsi küpsetusplaat veepritsiga märjaks ja kata küpsetuspaberiga. Pritsi kondiitripritsiga plaadile u 10 cm ribad. Küpseta 180- kraadises ahjus u 20–25 minutit, jäta veel 10 minutiks ahju jahtuma. Kindlasti ära ahjuust küpsetamise esimesel poolel lahti tee!
3. Kreemi jaoks hõõru muna suhkruga ja näpuotsatäie soolaga segi. Klopi hulka jahu ja vanillsuhkur. Kuumuta piim keemiseni. Lisa munasegule sorts kuuma piima, sega hästi läbi ja kalla kuuma piima sisse. Kuumuta segades paksenemiseni.
4. Tõsta pliidilt ning maitsesta vanillsuhkru ja brändiga. Lase jahtuda. Vahusta koor ja sega jahtunud keedukreemiga. Tee ekleeridesse küljelt sisselõige ja pritsi kreem tordipritsiga tainasse.
5. Sulata šokolaad, või ja vahukoor vesivannil ning sega ühtlaseks. Nirista-määri kookidele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Karmen
1. tund - 20. sept.
150 g mozzarella juustu
Kirsstomateid või tomativiile
Oliiviõli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Suur punt värsket basiilikut
1-2 küüslauguküünt
50 g parmesani juustu, riivituna
30 g piiniaseemneid või päevalilleseemneid
1-1,5 dl oliiviõli
Sool
Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga
10 viilu krõbedaks röstitud saia150 g mozzarella juustu
Kirsstomateid või tomativiile
Oliiviõli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Suur punt värsket basiilikut
1-2 küüslauguküünt
50 g parmesani juustu, riivituna
30 g piiniaseemneid või päevalilleseemneid
1-1,5 dl oliiviõli
Sool
Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta kõik pesto koostisained purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja paksust reguleeri õli lisamisega.
Pehmema ja kreemisema mozzarella võid töödelda taldrikul kahvliseljaga kreemiseks, aga võid mozzarella ka viilutada.
Tõsta igale krõbesaiale mozzarellat, sinna peale säti tomat, nirista peale veidi pestot.
Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid täiendavalt peale niristada oliiviõli.
Kana - takod
10 taco-taskut4 suitsukana koiba
frillice't, jääsalatit või muud krõmpsuvat lehtsalatit
3 hakitud tomatit
2 dl Salsa-kastet
200 griivitud juustu
200 g hapukoort
avokaadodippi
Kuumuta ahi 180 °C. Võta taco-taskud karbist välja ning laota üksteise kõrvale ahjuplaadile. Kuumuta 5-10 minutit.
Samal ajal puhasta kanaliha luudelt ning ribasta.
Aseta kanaliharibad taco-taskutesse, lisa ribastatud salatilehed, hakitud tomat, salsa-kaste, riivitud juust, hapukoor ja kiire avokaadodipp.
Allikas: nami-nami
Kiire avokaadodipp
2 küpset avokaadot1 pakk Santa Maria guacamole maitseainesegu
Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi ning uurista viljaliha kaussi. Tambi viljaliha katki, lisa guacamole maitseainesegu ja sega ühtlaseks.
Tiramisu
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Mia
No comments:
Post a Comment