Kapsa-õuna-peekonisalat
Valmistusaeg: u. 25 min.
4 potsjonit
½ kapsapead, näit. varast kapsast või käharat peakapsast
vett, soola
1 punt murulauku või rohelist sibulat
3 õuna, ½ sidruni mahl
150 g peekonit
Kaste:
2 sl õli
2 sl (valge veini) äädikat
6 sl valget veini
¼ tl musta pipart
Lõika kapsas ribadeks. Pane ribad keevasse soolaga maitsestatud vette (1 tl soola / 1 l vett).
Keeda 1-2 min. Kalla vesi ära ja loputa kapsas kiiresti külma veega. Nõruta kapsas.
Pese ja haki murulauk või roheline sibul. Lõika õunad õhukesteks lõikudeks. Kodumaise päritoluga õunu ei ole vaja koorida, piisab hoolikast pesemisest. Keera õunalõigud sidrunimahlas, et need tumedaks ei tõmbuks.
Lõika peekon ribadeks ja pane külmale pannile. Kuumuta ja prae peekon rabedaks.
Tõsta kapsaribad taldrikutele. Jaota õunad ja sibulad kapsale ja puista peekoniribad peale.
Sega või raputa kastme ained segamini. Tilguta kaste salatile.
Seveeri salat koos sepikuga.
Võib ka nii: Asenda vein paari supilusikatäie vee ja mahlaseguga. Sega kaste hästi läbi.
Peakokk: Kadri T.
Pistaatsiapähklitega lihavardad
Hakklihast kebab Araabia moodi (8-le).
|
Valmistusaeg:
Haki tšilli peeneks ja purusta küüslauk. Sega kõik ülejäänud komponendid hakklihaga ühtlaseks koospüsivaks massiks. Vormi sellest vorstikesed ning prae pannil või küpseta grillil. Kasuta grillimiseks lamedaid vardaid.
Kuumuta peeneks hakitud sibulat ja tomatit potis oliiviõlis pehmenemiseni. Lisa oad ja kuumuta mõni minut segades. Kalla juurde pisut vett ning hauta, kuni oad on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ürtidega. Serveeri kuumalt lihavarraste ja külma jogurtikastmega.
HEA TEADA: Sumakit müüakse meil pulbri kujul. Pärit Kreekast. Araabia maade köögis, eriti aga Türgis ja Liibanonis, on see üsna tavaline vürts. Värvilt on sumaki kena tumepunane ja maitselt hapukas, asendades nii mõnigi kord sidrunit. Sellega viimistletakse paljusid roogi kastmetest aedvilja-lihatoitudeni. Sumakijook aitavat tõhusalt ka kõhuvalude vastu.
Kreeka keeles - Σουμάκι, hääldatakse soo-MAH-kee
Inglise keeles: sumac
Allikas: Toidutare
Valge šokolaadi ja piparmündi vaht
|
Mikserda teises kausis vahukoor, munavalge ja piparmündiekstrakt pehmeks vahuks, hoidu segu liiga jäigaks vahustamast.
Tõsta üks kuhjake saadud kreemi veidi jahtunud šokolaadisegule ja sega läbi, seejärel lisa šokolaadisegu õrnalt segades kreemile.
Tõsta saadud segu 6 väikesesse (60 ml) klaasi.
Tõsta klaasid külmkappi või pane hoopis 10–15 minutiks sügavkülma. Enne serveerimist kaunista mündilehtedega.
Peakokk: Kersti
Allikas: Toidutare
No comments:
Post a Comment