Itaalia suupistesaiad
Tomati ja küüslauguga (15-20 tk)
1 pikk sai
3 küüslauguküünt
3 tomatit
soola, musta pipart
värsket basiilikut
oliiviõli
1) Lõika tometid väikesteks kuubikuteks, koori ja purusta küüslauguküüned. Sega omavahel tomat ja küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Kui võimalik, lase segul 15 minutit maitsestuda.
2) Pane ahi 225kraadi juurde soojenema.
3) lõika sai õhukesteks viiludeks, pintselda need pealt õliga. Küpseta ahjus 10 minutit.
4) Tõsta tomatisegu saiadele, kaunista basiilikulehega ja serveeri kohe.
Peakokk: Karolin
Singimaitseline juustupüreesupp
- 2 l vett
- 1 kg kartuleid
- 1k g porgandeid
- 400 g singimaitselist sulatatud juustu
- 3 kanapuljongikuubikut
- Musta pipart
- Muskaatpähklit
- Petersellilehti
- Soovi korral röstitud saiakuubikuid
Riivi porgandid jämeda riiviga ja keeda puljongis umbes 5 minutit. Seejärel lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Kui kartul on pehmeks keenud, purusta segu saumiksriga. Lisa sulatatud juust, jahvatatud must pipar ja peenestatud muskaatpähkel. Vajadusel lisa ka soola. Kaunista maitserohelise ja röstitud saiakuubikutega.
Allikas: "101 argirooga"
Peakokk: Claudia
Šokolaadibrownie´d Liisi moodi
Valmistusaeg 40-60 min.
Koostisained:
4 muna
180g nisujahu
250g võid
150g suhkrut
300g šokolaadi
Valmistamine:
Sulata või,lisa juurde u 200g sokolaadi ja sega hästi läbi,kuni šokolaad on täiesti sulanud, ning segu ühtlane. Lisa suhkur,sega ja lase segul pisut jahtuda. Lisa ühekaupa munad ja kõige lõpus jahu ning ülejäänud šokolaad (sulatamata). Sega segu ühtlaseks ja kalla mass u 24 x 24 cm suurusesse koogivormi.Küpseta 160 kraadi juures umbes 40 min.
Soovi korral võib lisada ka piparmünti ja kaunistada tuhksuhkruga.
Peakokk: Liis
No comments:
Post a Comment