Friday, November 18, 2011

6b

Juustukaste

Vaja läheb:

10 dl Piim

5 sl Jahu

7.5 dl Riivjuust

Muskaatpähkel (riivitud)

200 g Või



Juustukaste valmistamine

Sulata poti põhjas või, lisa jahu ja sega pidevalt.

Lisa kuum piim, esialgu vähehaaval. Keeda umbes 3 minutit, kastet vispliga pidevalt segades.

Lisa riivjuust, sega kuni juust on sulanud, ÄRA KEEDA!

Maitsesta vajadusel soola ja riivitud muskaatpähkliga.


Pirukad 375 g Lehttainas

Sinki ja juustu

1 tk Muna (lahtiklopitud)


Pirukate valmistamine

Eelkuumuta ahi 210 kraadini. Laota tainas laiali ja lõika 6 ruuduks.
Lõika iga ruut diagonaalipidi kaheks kolmnurgaks (need jäävad päris väikesed). Säti kolmnurk nii, et laiem osa on sinu poole ja teravik vaatab eemale.
Tükelda sink ja pane need umbes 2 cm laiuselt kolmnurga laiemale äärele.
Seejärel keera äär ettevaatlikult kolmnurga tipu suunas rulli.
Vajuta saadud sirge rulli otsad õrnalt kinni ja vormi rull poolkuu kujuliseks.
Pane sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Lõika välja juustu ribad ja aseta need sarvekeste peale. Küpseta 15 minutit, kuni ahjust vaatavad vastu lustakalt kuldsed ja õhulised pisikesed sarvekesed.










Peakokk: Kateriine


Sealihapada kartulitega


sealiha

porgand

porru

paprika




Peakokk: Tuuli



Kräsupea kook


Kogus: kuueteistkümnele




Koostis:
Põhjad:
4 suurt muna
4 dl suhkrut
6 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
400 g paksemat hapukoort
3 sl kakaopulbrit ühte kaussi lisamiseks
Vahele:
1 kg hapukoort


Glasuur:
100 g võid
2 sl rõõska koort
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit

Valmistamine:
Esmalt valmista tainas:
Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel.
Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber.
Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või kandilisse ahjuvormi.
Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta mõlemat koogipõhja 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.
Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lõika hele põhi kuubikuteks.
Sega heledad koogikuubikud hapukoorega.
Aseta tume koogipõhi tordialusele, määri sellele hapukoort ja kata tordikuubiku-hapukoore seguga.
Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde rõõsk koor, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda.
Nirista glasuur tordile.

Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.

Peakokk: Triin

Allikas: nami-nami



















Kõht sai liiga täis!

:)

No comments:

Post a Comment