Monday, November 14, 2011

8b

Vorsti- kartulisuupiste Hispaania moodi

KogusKoostis- ja maitseained
100 g Salaami või chorizo
2 spl Õli
5 tk Kartul (keedetud)
Sibulapulber
1 küüs Küüslauk (peeneks hakitud)
Must pipar
Sool
6 tk Muna
1 dl Piim

Valmistusaeg:

Lõika vorst peeneks ja prae kuumas õlis kiiresti pruuniks. Lisa kangikesteks lõigatud kartul, küüslauk ja maitseained ning kuumuta segades mõned minutid. Klopi munad lahti, lisa piim ja sool. Kalla pannile teiste ainete peale ja küpseta madalal kuumusel, kuni munasegu hüübib ja alumine külg pruunistub. Keera kook suure taldriku või kaane abil ringi, lisa pannile veidi õli ja lase ka teisel küljel pruunistuda. Libista kook suurele vaagnale ja kata küpsetuspaberiga. Aseta peale lame vaagen või ümmargune lõikelaud ja lase jahtuda. Hoia kinnikaetult külmkapis. Serveerimisel lõika kook väikesteks ruudukujulisteks tükkideks ja varusta iga tükike kokteilitikuga.
Vorsti-kartulivormi võid serveerida ka soojalt.

Peakokk: Loore P.

Allikas: toidutare

Maitsvad kanarullid


2 grillitud broilerikoiba , 6 lasanjeplaati , 2-3 dl valmis tomatikastet , 1 pott värsket spinatit , 150 g riivitud juustu , musta pipart , 1 dl vett

Tükelda kanaliha, keeda lasanjeplaate ükshaaval rohkes soolaga maitsestatud vees, igaüht 3-4 minutit ( kalla ka keeduvette torts õli ). Tõsta plaadid kohe ükshaaval külma vette. Kui mõni neist murdub ära ehmu- vormis rullidele riivjuust peale ja katkine koht ei paista välja. Võta pastaplaat vees ja laota lauale, määri õhukeslelt tomatikastet. Lõika kääridega värskeid spinatilehti peale. Seejärel lisa ka mõned kanatükid, riputa peale riivjuustu ja jahvata musta pipart. Keera rulli ning tõsta madala ääraga ahjuvormi liitekoht all. Toimi samamoodi ka teiste pastaplaatidega. Sega ülejäänud tomatikastme juurde vesi ja vala vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 20 min

Peakokk: Valeria

Šokolaadi-ricotta magustoit

(neljale)

Valmistusaeg:

Sulata tume šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus. Sega kondenspiimaga kakao ja ricotta. Viimasena lisa sulatatud šokolaad ja marjad (võid marjad ka magustoidu peale panna). Sega korralikult läbi ning jaota kausidesse. Sobib hästi serveerida röstitud metsapähklite (sobivad ka maapähklid) või hapude marjadega (nt mustade sõstardega).

Peakokk: Loore K.

Allikas: Toidutare

No comments:

Post a Comment