Kartuliskoonid parmesani ja peekoniga
Šotlaste maailmakuulsad skoonid on üks paljudest
võimalustest, kuidas kogu pere nädalavahetusel lihtsa vaevaga loetud
minutite jooksul maast lahti saada. Singi, parmesani ja pune
vastupandamatu lõhnabukett tirib teki alt välja viimase kui unimütsi!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus 10 tükki.
4 viilu | Toorsuitsupeekon | ||
150 g | Jahu | ||
2 tl | Küpsetuspulber | ||
0.5 tl | Sool | ||
50 g | Või (külm) | ||
125 g | Kartul (keedetud) | ||
50 g | Parmesan (kuubikud) | ||
1 tl | Harilik pune | ||
2 spl | Piim | ||
1 tk | Munakollane |
Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile
nõrguma. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja tükeldatud või
purutaoliseks massiks. Lisa riivitud kartulid, pune, tükeldatud peekon,
Parmesani-kuubikud ja sool. Lisa nii palju piima, et tainas saaks tihe,
kuid siiski pehme. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja rulli 1,5 cm
paksuselt laiali. Tee ümmarguse vormiga umbes kümme 6 cm läbimõõduga
pätsi. Tõsta skoonid ahjuplaadile, määri lahtikopitud munakollasega ja
küpseta 220-kraadises ahjus 10–15 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kevin
Vürtsikas pasta hakklihaga
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Keeda valitud pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae
hakkliha maitseainetega. Soola ei soovita väga palju panna, kuna
soolasust annab juurde ka hakklihamaitseaine. Mida rohkem panna
maitseaineid seda vürtsikam jääb. Kui hakkliha on peaaegu praetud, siis
lisada tükeldatud sibul ja küüslauk. Praadida veel tasasel tulel mõned
minutid, kuni sibul on klaasjas. Siis valada peale letšo ning kurnatud
pasta. Segada vaikselt segamini, nii, et pasta oleks hakkliha ja
tomatipastaga korralikult segunenud. Seejärel kuumutada toit pannil
parajalt soojaks ..ja sööma. Allikas: toidutare Peakokk: Joonas Mandlikeeks
kaheksale
Mikserda munad suhkruga keskmisel kiirusel tihedaks vahuks. Lisa riivitud sidrunikoor ja kaneel. Sega käsitsi sisse jahvatatud mandlid. Kalla tainas vormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta 170-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook on kuldpruun ja selle keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase koogil vähemalt tund aega jahtuda. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut. Allikas: nami-nami Peakokk: Robin |
||||||||||||||||||||
No comments:
Post a Comment