Wednesday, January 8, 2014

6c poisid (1. tund)

15.jaan.

Kartuliskoonid parmesani ja peekoniga

Šotlaste maailmakuulsad skoonid on üks paljudest võimalustest, kuidas kogu pere nädalavahetusel lihtsa vaevaga loetud minutite jooksul maast lahti saada. Singi, parmesani ja pune vastupandamatu lõhnabukett tirib teki alt välja viimase kui unimütsi!
Valmistusaeg: 20-40 min 
Kogus 10 tükki.
 Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja tükeldatud või purutaoliseks massiks. Lisa riivitud kartulid, pune, tükeldatud peekon, Parmesani-kuubikud ja sool. Lisa nii palju piima, et tainas saaks tihe, kuid siiski pehme. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja rulli 1,5 cm paksuselt laiali. Tee ümmarguse vormiga umbes kümme 6 cm läbimõõduga pätsi. Tõsta skoonid ahjuplaadile, määri lahtikopitud munakollasega ja küpseta 220-kraadises ahjus 10–15 minutit.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kevin

Vürtsikas pasta hakklihaga


Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit


1 pakk pastat(võib kasutada nii spiraalmakarone kui ka spagette)

500 g hakkliha

1 purk Salvesti letšot

1 suur sibul

1 suur või 2 väikest küüslaugu küünt

maitseaineid(hakkliha- ja lihamaitseaine, sool, pipar)








Keeda valitud pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae hakkliha maitseainetega. Soola ei soovita väga palju panna, kuna soolasust annab juurde ka hakklihamaitseaine. Mida rohkem panna maitseaineid seda vürtsikam jääb. Kui hakkliha on peaaegu praetud, siis lisada tükeldatud sibul ja küüslauk. Praadida veel tasasel tulel mõned minutid, kuni sibul on klaasjas. Siis valada peale letšo ning kurnatud pasta. Segada vaikselt segamini, nii, et pasta oleks hakkliha ja tomatipastaga korralikult segunenud. Seejärel kuumutada toit pannil parajalt soojaks ..ja sööma.

Allikas: toidutare
Peakokk: Joonas

Mandlikeeks  

 


Gluteenivaba mandlikeeks. Raamatus kirjutatakse: "Retsept on küll lihtne, kuid koogi tekstuur on suurepärana je maitse hõrk".
kaheksale

Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega. Kata põhi küpsetuspaberiga.
Mikserda munad suhkruga keskmisel kiirusel tihedaks vahuks. Lisa riivitud sidrunikoor ja kaneel. Sega käsitsi sisse jahvatatud mandlid.
Kalla tainas vormi ja silu pealt ühtlaseks.
Küpseta 170-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook on kuldpruun ja selle keskele torgatud puutikk jääb puhtaks.
Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase koogil vähemalt tund aega jahtuda.
Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

Allikas: nami-nami 

Peakokk: Robin









No comments:

Post a Comment