Thursday, January 23, 2014

8a

Caesari salat broileri-
fileega

 


Toitev ja soe salat broilerifilee, krõbedate krutoonide, parmesani ja küüslaugumaitselise prantsuse sinepikastmega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.  
Allikas: toidutare
peakokk: Daigi

Hakklihapitsa



  Pitsajahu
Vastavalt pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min


 1 sibul
1 paprika
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
1 tl pitsamaitseainet
200 g juustu

  • Haki sibul
  • Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
  • Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
  •  Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
  • Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
  • viilutapaprika ja jaota pitsale.
  • Riivi juust ja puista kõige peale.
Peakokk: Sandra

Tuuletaskud

 

150 g võid
5 muna
3dl vett
3 dl nisujahu
täidiseks - Nutella

Keedutaigen:
  • Kuumuta ahi 180 kraadini.
  • Mõõda paksupõhjalisse keedunõusse vesi ja rasvaine, kuumuta segu kunivõi on sulanud.
  • Lisa jahu ning keeda segu nõrgal tulel puulusikaga tugevalt kloppides, kuni taigen muutub ühtlaseks ja nõu küljest lahti lööb.
  • Võta taigen tulelt ning lase segul jahtuda 60-70 kraadini
  • Lisa jahtunud massile ükshaaval munad, iga muna lisamisel klopi taigen ühtlaseks. Taigen peab olema sile, mitte liiga kõva.
  • Vormi kahe väikese lusika või tordipritsi abil küpsetuspaberile pätsikesed (paigutamisel arvesta, et keedutaigen suureneb küpsetamisel kaks korda).
  • Keedutaigen kerkib niiskes ahjus paremini. selleks pritsi küpsetuspaberile veidi vett, et ahjus oleks rohkem niiskust.
  • Küpseta 20-25 minutit. Ära ava vahepeal ahjuust.
  • Tõsta valminud tuuletaskud ahjust välja ja lase jahtuda.
  • Lõika tuuletaskult terava noaga kaas maha ja täida sobiva täidisega. 


Peakokk: Triine



No comments:

Post a Comment