Tuesday, May 20, 2014

6c

Hiina kapsa salat




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peakokk: Pille

Šnitsel ja ahjukartulid

 

Tarvis läheb:
400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.

Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega.

Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.

Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks kohe sööma hakkama.
Lisandiks ahjukartulid. Laota ahjuplaadile küpsetuspaberile hästi õhukesed kartuliviilud, sega need õli ja soolaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Peale petersell.
Peakokk: Sandra

Küpsetatud vaarika- juustukook

 

Põhi:

9 Digestive küpsist
60 g sulavõid

Täidis:

600 g toorjuustu (mascarponet)
2 sl jahu
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
1 munakollane
1,5 dl hapukoort
300 g vaarikaid

Põhja jaoks purusta Digestive- küpsised ja sega sulavõiga ning suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta põhja 160 kraadi juures eelkuumutatud ahjus ning lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toorjuust, jahu, suhkru, vanillisuhkru, muna ja hapukoorega ühtlaseks massiks. Sega sisse pool vaarikatest ja vala täidis põhjale ning küpseta 160 kraadi juures 45- 50 minutit. Täidis peakski ahjust välja võttes olema kergelt võdisev. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, parim on leöö külmkapis seisnuna. Serveeri koos ülejäänud vaarikate või vaarikapüreega. 
Peakokk: Kelly
 
Fotod: Pille





Fotod: Rahel

No comments:

Post a Comment