Täiesti tavalised singi-juusturullid
400g pakk võiga lehttainast (Eesti Pagar või Rimi Selection)
120g suitsupeekonit
1 suur sibul
120g riivjuustu
määrimiseks muna
peale murulauku
Lõika peekon peeneks ja haki sibul. Prae peekon koos sibulaga. Pane ahi
sooja 220 kraadi peale. Jahuta segu ja puista taignalehele (jäta üks
kitsam serv u 1cm ulatuses puhtaks). Lisa riivjuust. Alusta rullimist
kitsamast servast, mis on täidisega kaetud. Rulli tihedalt kokku ja suru
puhas serv näiteks kahvliga kokku. Lõika rull kuueks ja aseta rattad
ahjupannile. Määri rullid vaid väljast taigna pealt munaga (mitte
ülevalt, kus lõikeserv on) ja pane ahju. Küpseta 12-15 minutit. Peale
raputa näiteks murulauku.
Lihtne makaronisalat
neljale
3 dl makarone
2 porgandit
1 suitsukanakoib
2 marineeritud kurki
2 kõvaks keedetud muna
Kaste:
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort
2 tl salatimaitseainet või aroomisoola
hakitud tilli
1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud rohkes vees pehmeks (vaata pakendilt keetmisaega). kalla sõelale nõrguma ja loputa külma veega.
2. pese porgandid ja keeda koos koorega pehmeks, kurna ja lase jahtuda. Seejärel koori ja lõika väikesteks kuubikuteks.
3. Eralda kanaliha luudelt. Lõika kana, kurgid ja munad pisikesteks kuubikuteks.
4. Sega kausis majonees ja hapukoor, maitsesta salatimaitseaine või aroomisoola ning tükeldatud tilliga.
5. Kalla kaste salatiainetele ja sega läbi. Kui salat jääb liiga kuiv, lisa veel veidi majoneesi või koort ja maitseaineid.
Šokolaadi-hapukoorekreem mustikatega
Koostisosad
- 150 g piimašokolaadi
- 1, 5 dl hapukoort, nt Saare
- 200 g (külmutatud) mustikaid
- 1 sl toorroosuhkrut
Valmistamine
Haki šokolaad väiksemateks tükkideks, sulata vesivannis potis koos hapukoorega. Tõsta väikestesse portsjonkausikestesse ja pane 45 minutiks külma tahkuma. Sega mustikad toorroosuhkruga, kuni suhkur on lahustunud. Jaga magustoitudele. Naudi koheselt!Kartulipannkoogid
8 keedetud kartulit
2 muna
5 sl jahu
200 g riivjuustu
maitseaineid
riivsaia praadimiseks
õli
Kartulid riivida või peenestada, lisada ülejäänud koostisosad ja segada ilusti läbi. Teha kotletisuurused lapikud pätsid, paneerida riivsaias ja praadida.
Taani talutüdruk
Koostis | Koostis- ja maitseained | ||
400 g | riivitud leib | ||
50 g | Või | ||
1.5 dl | suhkur | ||
1 sl | Vanill- või vanilliinsuhkur | ||
400 g | kohupiimapasta | ||
200 g | hapu- või vahukoor | ||
1 purk | jõhvika- või pohlamoos (nt salvest) | ||
2 tl | Kaneel (jahvatatud) |
Rösti leivapuru pannil võis. Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapu- või vahustatud koore, ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kihiti leivapuru, moos ja kohupiimakreem. Tee samad kihid veel üks kord. Viimaseks kihiks pane kohupiimakreem ja puista peale veidi röstitud leivapuru. Magustoidu võid teha ka ühte suuremasse kaussi. Kaunista võimalusel pohlade või jõhvikatega.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment