Friday, September 12, 2014

8b (1. tund)

Lõhesalat muna ja avokaadoga



Ükskõik kas grillitud, küpsetatud või kuumsuitsulõhega – see salat on ühtviisi hea.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 8 portsjonit
 
220 g Peekon

2 tk Avokaado
300 g Roheline salat
3 tk Keedetud muna

400 g Lõhefilee (kuumsuitsutatud)
2 sl Sidrunimahl
KASTE
1.5 dl Jogurt

1 dl Majonees
3 sl Šalottsibul (hakitud)

Till (hakitud)
1 sl Sidrunimahl

Sool

Must pipar

    1. Sega jogurt, majonees, hakitud sibul, till ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Hoia 30 min külmas.

    2. Pruunista peekon pannil ja nõruta majapidamispaberil. Murra väiksemateks tükkideks. Koori ja viiluta avokaado, nirista peale sidrunimahla.  Pane salat taldrikule. Tõsta peale peekon, muna, lõhe ja avokaado.

    3. Nirista peale kaste ja maitsesta salat pipraga.

Peakokk: Chrisanne
Allikas: toidutare


Kana-riisivorm



Vormirooga on lihtne valmistada: tuleb vaid ained kihiti vormi laduda ja kastmega üle valada. Ananassisalsa annab roale mõnusa magusterava maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit

400 g Kanafilee
1 tk Suurem porrulauk
1.5 dl Pikateraline keetmata riis
1 tk väike ananassikonserv omas mahlas
2 dl Rõõsk koor
1.5 dl ananassisalsa (või tomatisalsa)
3 dl Kanapuljong
1 tl Must pipar

õli vormi määrimiseks

Sool (maitse järgi)





Viiluta porru ja pruunista õlis, tõsta pannilt. Tükelda broilerifileed ning pruunista samuti. Lao õliga määritud ahjuvormi kihtidena pool riisist, kanatükid, nõrutatud ananass, porru ja ülejäänud riis. Sega omavahel ananassikonservi vedelik, vahukoor, puljong, salsa ning must pipar, vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Serveeri rooga koos värske salatiga. Soovi korral riivi roale enne serveerimist suured ja õhukesed laastud parmesani. 





Peakokk: Kristel
Allikas: toidutare

 

Kuum šokolaadikook

100 g võid
135 g poolmagusaid šokolaadinööpe
2 muna
150 g suhkrut
3 sl jahu
Kuumuta ahi 200 kraadini
Määri vormid võiga
Sulata šokolaadinööbid ja või kuumavee vannil. Jäta veidikeseks jahtuma.Vispelda teises kausis munad suhkru ja jahuga ning sega see mass veidi jahtunus šokolaadi ja või seguga, Jaga saadud mass nelja võitatud küpsetusvormi. Küpseta umbes 20 minutit kuni pind on krõbe ja sokolaad selle all kreemjas. Aseta keraamilised vormid lusikatega alustaldrikule ja serveeri jäätise või maaasika/vaarikamoosiga.
Peakokk: Hanna H.












































No comments:

Post a Comment