Monday, September 15, 2014

5c (1. tund)

Tikuvõileivad


Vaja läheb:
3 viilu leiba
4 oliivi
2 viilu sinki
2 suurt juustuviilu
9 tikku
veidi pehmet võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka singi- ja juustuviilud neljaks väikseks ruuduks. Aseta singiviil leivale ja juust tiku abil purjena leivale.Kaunista soovi korral oliiviga.

Peakokk: Anni Liisi

Kanakroketid

 
riis
1 seenepuljongikuubik
600 g kanahakkliha
 100 g riivsaia
2 muna
1 sl värsket maitserohelist
Praadimiseks õli

Klopi lahti 2 muna.Lisa üks seenepuljongikuubik.
Sega muna korralikult hakkliha ning maitserohelisega. Vooli sellest massist paraja suurusega pallikesed.
paneeri riivsaias ja prae rohkes õlis 3 minutit.
Serveeri Hellmanns Tartar kastmega .

Lisandiks keedetud riis.



Peakokk:

Lilledega küpsisetort

 
2tl kohvipulbrit
2 dl keeva vett
4 pk küpsiseid
600 g paksemat hapukoort
soovi korral suhkrut
2-3 dl haput moosi

Kattekreem:
300 g hapukoort
2 sl kakaod
3 sl suhkrut

Kaunistamiseks laimi või sidrunit, apelsini

1.Pane suurde kruusi 2tl kohvipulbrit ja vala peale 2 dl keeva vett. katataldrikuga ja lase vähemalt 10mmin tõmmata. Vala valmis kohv läbi sõela supitaldrikusse.
2. Kasta küpsised ükshaaval kohvisse ning lao serveerimisalusele 4x4 küpsist. Määri peale pool hapukoorest, soovi korral puista üle veidikese suhkruga.
3. Toimi samamoodi järgmise kolme kihi küpsistega, kokku lao neli kihti. Kolmandale kihile määri peale ka moosi, siis pane viimased küpsised. Kata tort külgedelt ja pealt kreemiga ning lase järgmise päevani külmas seista.
4. Kaunista vahetult enne serveerimist. Lõika noaga laimilt või sidrunilt õhukesed kooreribad, neist omakorda lõika varred või lehed. pese apelsin ja lõika tsitrusekoorijaga triibuliseks.Seejärel viiluta apelsin, nii et jäävad sakiliste äärtega õied. Säti kaunistused tordile.

Peakokk:




No comments:

Post a Comment