Monday, September 15, 2014

7c (1.tund)

Kiire singi-juustupirukas
2 pk (a 500 g) valmisrullitud pärmi-lehttainast
250 g tugevamaitselist suitsusinki
200 g riivjuustu
(100 g sinihallitusjuustu)
1 punane ja
1 kollane paprika
värsket peterselli

Määrimiseks:
1 muna

  1. Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema
  2. Rulli üks lehttaignapakk ahjuplaadi suuruseks ning tõstaküpsetuspaberiga kaetud plaadile
  3. Lõika sink ja puhastatud paprikad kuubikuteks. Laota tainale pool riivjuustust, seejärel singikuubikud, paprikakuubikud ja hakitud petersell. Puista peale ülejäänud riivjuust ja pudendatud sinihallitusjuust (kui kasutad seda)
  4. Rulli ka teine taignapakk plaadisuuruseks, tõsta täidis peale.
  5. Lõika tainaääred noaga sirgeks ja vajuta kahvliga kokku.
  6. Määri pealt munaga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 10-15 minutit või kuni pirukas on kuldpruun. Söö ahjusoojalt.
Peakokk: Karen

 

Mehhiko kanasupp

Mehhikopärane punane kanasupp ehk caldo de pollo rojo valmib hõlpsalt ja vähestest toiduainetest. Ära unusta supi kõrvale pakkuda lisandeid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta tšilli seemnetest ja haki. Kuumuta pannil õli ning hauta selles sibul, küüslauk ja tšilli madalal kuumusel pehmeks (5–7 minutit). Lisa vürtsköömned ja tomatid koos vedelikuga. Püreesta segu kannmikseris või saumikseriga täiesti ühtlaseks.

2. Vala potti. Lisa nii palju kanapuljongit, kui paksu suppi soovid. Lase keema. Tükelda kanafileed ja lisa supisse. Hauta madalal kuumusel 15 minutit, kuni kana on küps.

3. Tõsta pott tulelt ja sega hulka laimide mahl. Serveeri lisandeid väikestes kausikestes, et iga sööja saaks neid vastavalt oma maitsele supile juurde panna.


1 tk Mugulsibul
4 küünt Küüslauk
1 kaun Punane tšilli
2 sl Oliiviõli

1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
400 g Kooritud ploomtomat (konserv)
8 dl Kanapuljong

2 tk Kanafilee

2 tk Laim

Sool
LISANDID
 


Tortilja

Avokaado (tükledatud)

Laim (sektoriteks lõigatud)

Punane sibul (rõngasteks lõigatud)

Koriander (värske, hakitud)

Peakokk: Margarete
Allikas: toidutare


Soe šokolaadikook jäätise ja kirsimoosiga 

 

200 g šokolaadi
200 g võid
8 muna
260 g suhkrut
160 g nisujahu

  • Vahusta munad ja suhkur tugevalt.
  • Sulata šokolaad ja või, jahuta, lisa vaikselt segades munast ja suhkrust saadud massile.
  • Rahulikult segades lisa ka jahu.
  • Vala saadud mass väikestesse vormidesse.
  • Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit
  • Serveeri jäätise ja kirsimoosiga.
Peakokk: Rahel






 
Fotod: Merilin

No comments:

Post a Comment