Kõrvitsa- läätsesupp
4 portsjonit300 g muskaatkõrvitsat (puhastatud kõrvitsa kaal)
1/2 punst paprikat
õli hautamiseks ja praadimiseks
1 tl karrit
100 g punaseid läätsi
1 l köögiviljapuljongit
soola
pipart
250g kana rinnafileed
Koori kõrvits ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks. Eemalda paprikal seemned ja lõika kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa kõrvitsa viljaliha ja hauta pidevalt segades keskmisel temperatuuril umbes 3-5 minutit. Puista peale karrit, lisa läätsed ja hauta veel mõned minutid. Seejärel vala peale niipalju puljongit ja vett, et kõikained oleks kenasti kaetud. Kuumuta supp keemiseni ja lase umbes 25 minutit vaikselt podiseda. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, prae kuumas õlis igast küljest mõned minutid ja lisa siis supile. Lase supil veel 5 minutit vaikselt podiseda.
Peakokk: Eliise
Praetud kanafilee jogurtikastmega
500 g kanafileed
2 spl õli
2 spl õli
Chicken & Steak kana ja liha maitseainesegu
4 peotäit salatilehti
200 ml maitsestamata jogurtit
rohelist sibulat
peterselli
tilli
4 peotäit salatilehti
200 ml maitsestamata jogurtit
rohelist sibulat
peterselli
tilli
soola
pipart
Lõika
broilerifileed paari cm paksusteks viiludeks ja aseta kaussi. Lisa õli
ja maitseaine ning sega kõik läbi nii, et broileriviilud oleksid ühtlaselt kaetud. Prae broileritükid pannil.
Jogurtikastme
valmistamiseks sega hakitud roheline sibul, petersell ja till jogurtiga
ning maitsesta piprasegu ja soolaga. Serveeri kanapallid jogurti ja
salatilehtedega.
Peakokk: Kirsika
Marjane jogurtikreem
Kogus: 6 portsjonit
1. Sulata külmunud marjad ja püreesta, aga nii, et moos jääks tükiline.
2. Sega moos jogurti hulka.
3. Punnuta želatiin külmas vees.
4. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja ühenda jogurtimassiga.
5. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.
6. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.
7. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.
HEA TEADA!
* Serveerides lisa endale meelepärast toormoosi. Selleks püreesta jäised marjad väikese koguse suhkruga.
* Siinne suhkrukogus on suhteliselt tagasihoidlik. Kui eelistad magusamat kreemi, lisa rohkem suhkrut.
2. Sega moos jogurti hulka.
3. Punnuta želatiin külmas vees.
4. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja ühenda jogurtimassiga.
5. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.
6. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.
7. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.
HEA TEADA!
* Serveerides lisa endale meelepärast toormoosi. Selleks püreesta jäised marjad väikese koguse suhkruga.
* Siinne suhkrukogus on suhteliselt tagasihoidlik. Kui eelistad magusamat kreemi, lisa rohkem suhkrut.
Peakokk: Heleri
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment