Thursday, September 18, 2014

7a

Kodune seljanka


 
Kogus: 4 portsjonit

6 dl Lihapuljong
1 spl Õli
100 g Sibul
100 g Soolakurk
120 g Kartul (soovi korral)
50 g Tomatipasta
1 leht Loorber

Sool ja pipar

Karamellsuhkur (veidi maitseks)
95 g Vasikaliha (keedetud)
110 g Veiseliha (keedetud)
50 g Keedusink (või neerud)
40 g Viiner
4 spl Hapukoor (serveerimiseks)

 

1.  Haki sibul ja kuumuta potipõhjas õli sees läbi.
2.  Lisa tomatipüree ja hauta paar minutit.
3.  Haki kurk ja lisa potti.
4.  Lisa puljong ja maitseained. Lase segu keema.
5.  Koori kartulid ja lõika kuubikuteks ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme.
6.  Lõika liha, sink ja viinerid kuubikuteks või viiludeks ning lisa supi hulka
7.  Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
 
Peakokk: Maria
Allikas: toidutare

Lasanje 

 
Hakklihasegu:
500 g veisehakkliha
2 sibulat
4 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
0.5 dl tomatipastat
2 dl loomalihapuljongit
1 väike tl fenkoli seemneid
2-3 tl kuivatatud basiilikut
sool-must pipar

Piimakaste:
50 g võid
1 dl jahu
1.1 l piima
300 g riivitud suitsujuustu
 
sool-valge pipar
0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit 
 12 lasanjeplaati

Valmistamine:
Hakklihasegu tegemiseks prae hakkliha pannil küpseks, poole pealt lisa ka hakitud sibul. Kui hakkliha on läbi küpsenud, lisa pannile purustatud või hästi peenikeseks hakitud küüslauguküüned, purustatud tomatid, tomatipasta, puljong, fenkoli seemned, basiilik ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Hauta tasasel tulel 20 minutit.
Piimakastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista pidevalt segades mõni minut. Lisa vähehaaval piim, vispliga pidevalt segades, et jahu-või segu lahustuks ja ei jääks tükke. Kui kõik piim on lisatud, jätka pidevalt segades kuumutamist, et põhja ei kõrbeks. Lisa ka muskaatpähkel, sool ja valge pipar ning kuumuta madalal tulel kuni segu hakkab paksenema.
Hakka kandilisse kõrgete äärtega ahjuvormi laduma kihte:
piimakaste, lasanjeplaadid, hakklihasegu, piimakaste, riivjuust,
lasanjeplaadid, hakklihasegu, piimakaste, riivjuust,
lasanjeplaadid, hakklihasegu, piimakaste, riivjuust,
lasanjeplaadid, hakklihasegu, piimakaste.
Jäta ühe kihi jagu riivjuustu järele. Pane lasanje ahju, küpseta 175 kraadi juures umbes 10 minutit, siis lisa riivitud juust ja jätka küpsetamist veel 20-30 minutit, kuni juust on pealt sulanud ja mõnest kohast juba ka veidi pruunikaks läinud ning vormi äärtes kaste mõnusalt mullitab. Lase lasanjel enne serveerimist 20-30 minutit seista, et ta lahti lõigates kohe laiali ei laguneks ja taheneks. Serveeri koos rohelise salatiga.


Peakokk: Jade
Allikas: http://e4retseptiraamat.blogspot.com/2012/10/lasanje.html

Lumepallisupp mandlilaastudega

 
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
3 tk Muna
5 dl Piim
3 sl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Röstitud mandlilaastud
1. Eralda munavalged kollastest. Hõõru munakollased 1,5 sl tavalise ja 0,5 tl vanillsuhkruga läbi. Lisa dl piima, sega ühtlaseks ja jäta ootele.

2. Vahusta munavalged 1,5 sl suhkruga.

3. Aja ülejäänud piim keema, lisa sellele niristades ja segades muna-piimasegu. Seejärel tõsta lusikaga piima sisse munavalgetupsud. Sega ettevaatlikult, et munavalge küpseks läbi, ent vahutordikesed ei läheks katki.

4. Jaga magustoit taldrikutesse, puista üle mandlilaastudega. Serveeri kohe. 
Peakokk:Annabel
Allikas: toidutare

No comments:

Post a Comment