Tuesday, October 2, 2018

5b poisid

3. tund - 9. okt.


Viineripirukad


500 g (pärmi-)lehttainast
7 viinerit
100 g juustu
määrimiseks muna

Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse juust.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool. Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).


Peakokk: Ken-Martti






Lihtsad hakk-kotletid keedukartuliga

8 kartulit
1 kurk
3 tomatit
hapukoor

2 viilu saia
2 dl riivsaia
2 dl kohvikoort
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
küüslauk

Praadimiseks:
õli

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul, küüslauk ja maitseained ning sega ühtlaseks.

Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks

Salatiks kurk, tomat, viilutada, maitsestada soola pipraga, peale valada hapukoor.

Peakokk: Kaarel






Magusad röstitud mandlid



klaas fariinsuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet
0.5 tl jahvatatud ingverit
näpuotsatäis muskaatpähklit
näpuotsatäis kardemoni
0.5 tl soola
1 munavalge
1.5 sl vett
400 g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)

Kate (lisada mandlitele pärast ahjust välja võtmist):
1 tl kaneeli
2 tl kakaod
2 tl suhkrut




Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti mandleid 175kraadises ahjus umbes 30-45 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.

Ahjust välja võttes raputa mandlitele katte ained (kaneel, kakao ja suhkur). Sega korralikult ning lase seejärel mandleid küpsetuspaberil toatemperatuuril jahtuda.

Allikas: kokkama

Peakokk. Fredi





2. tund- 2. okt.


Täidetud munad


8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli

Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.

Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.


Toorsalat

140 g hiina kapsast
2 tomatit
10 cm värsket kurki
1 väike punane sibul

2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut

Tükelda kapsas
Tomatid lõika sektoriteks ja sektorid pooleks
Viiluta kurk, lõika viilud neljaks
Sibulast lõika õhukesed poolrattad
Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile

Peakokk: Mart




Pitsa


pitsajahu
ketšupit
100 g singikuubikuid
2 tomatit
2 hapukurki
200g juustu
pitsamaitseainet
petersellilehti

Vastavalt pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min
Kata pitsapõhi ketšupiga, puista peale pitsamaitseaine
Laota katteks peale tomat, kurk ja singikuubikud.
Puista pitsale riiivjuust.
Küpseta 25-30 minutit.

Peakokk: Kaur





Jäätisekokteil

1 l jäätist
1 l ploomimahla



Lihtsad kommid


1/2 tordipõhja
200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
kookoshelbeid

Murra tordipõhi tükkideks
Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
Sega saadud massi mikseri taignalabidaga, kuni segu on ühtlane.
Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
Veereta segust ümmargused kommid
Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshelvestes.

Peakokk: Mark






1.tund - 25.sept.


Tikuvõileivad


14 viilu leiba
1 kurk
1 viinamarjakobar
200 g juustu
200 g sinki
2 tomatit
24 tikku
100 g võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka kurgi, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil , paprika ja juust tiku abil leivale.

Peakokk: Kaur Kristjan


Pastaroog


200 g pastat
100 g singikuubikuid
200g purustatud tomateid
100 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.

* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.


Peakokk: Kasper-Eke




Marjajook jogurtiga


10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.



Kaerahelbeküpsised


100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
200-250 gr kaerahelbeid

Vahusta munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et murenevad katki.

Allikas: roosamanna


Peakokk. Rudolf







No comments:

Post a Comment