Viineripirukad
500
g (pärmi-)lehttainast
7
viinerit
100
g juustu
määrimiseks
muna
Rulli
lehttainas veidi õhemaks.
Soovi
korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse
juust.
Laota
viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber
viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti
kokku.
Lõika
terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole
viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid
kolmeks).
Tõsta
pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool. Tee samamoodi ülejäänud
viineritega.
Pintselda
pirukad pealt munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus kuldseks (umbes
15 minutit).
Peakokk:
Ken-Martti
Lihtsad
hakk-kotletid keedukartuliga
8
kartulit
1
kurk
3
tomatit
hapukoor
2
viilu saia
2
dl riivsaia
2
dl kohvikoort
1
hakitud sibul
500
g kodust hakkliha
1
muna
1
tl soola
0,5
tl purustatud musta pipart
maitseaineid
omal valikul
küüslauk
Praadimiseks:
õli
Pane
saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse
ligunema.
Haki
sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa
hakkliha, muna, sibul, küüslauk ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi
saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal
kuumusel kenasti pruuniks
Salatiks
kurk, tomat, viilutada, maitsestada soola pipraga, peale valada
hapukoor.
Peakokk:
Kaarel
Magusad röstitud mandlid
1
tl jahvatatud kaneeli
1
tl piparkoogimaitseainet
0.5
tl jahvatatud ingverit
näpuotsatäis
muskaatpähklit
näpuotsatäis
kardemoni
0.5
tl soola
1
munavalge
1.5
sl vett
400
g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)
Kate
(lisada mandlitele pärast ahjust välja võtmist):
1
tl kaneeli
2
tl kakaod
2
tl suhkrut
Sega
kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge
ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt
suhkruseguga kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile. Rösti mandleid 175kraadises ahjus umbes 30-45 minutit,
kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise
alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge
kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Ahjust
välja võttes raputa mandlitele katte ained (kaneel, kakao ja
suhkur). Sega korralikult ning lase seejärel mandleid
küpsetuspaberil toatemperatuuril jahtuda.
Allikas: kokkama
Peakokk.
Fredi
2. tund- 2. okt.
Täidetud
munad
8
muna
100
g juustu
2
sl võid
4
sl majoneesi
1
paprika
peterselli
Keeda
munad kõvaks, jahuta.
Riivi
juust peene riiviga
Lõika
munad pikuti pooleks.
Hõõru
või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika
muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna
taldrikul paigal.
Täida
munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.
Toorsalat
140
g hiina kapsast
2
tomatit
10
cm värsket kurki
1
väike punane sibul
2
sl õli
4
sl haput mahla
2
ml soola
2
ml pipart
4
ml suhkrut
Tükelda
kapsas
Tomatid
lõika sektoriteks ja sektorid pooleks
Viiluta
kurk, lõika viilud neljaks
Sibulast
lõika õhukesed poolrattad
Sega
kastmeained omavahel ja lisa salatile
Peakokk:
Mart
Pitsa
pitsajahu
ketšupit
100
g singikuubikuid
2
tomatit
2
hapukurki
200g
juustu
pitsamaitseainet
petersellilehti
Vastavalt
pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min
Kata
pitsapõhi ketšupiga, puista peale pitsamaitseaine
Laota
katteks peale tomat, kurk ja singikuubikud.
Puista
pitsale riiivjuust.
Küpseta
25-30 minutit.
Peakokk:
Kaur
Jäätisekokteil
1
l jäätist
1
l ploomimahla
Lihtsad
kommid
1/2
tordipõhja
200
g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25
g võid
1
sl vett
kookoshelbeid
Murra
tordipõhi tükkideks
Sega
juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
Sega
saadud massi mikseri taignalabidaga, kuni segu on ühtlane.
Aseta
segu 15 minutiks külmikusse.
Veereta
segust ümmargused kommid
Pooli
neist veereta kakaos, pooli kookoshelvestes.
Peakokk:
Mark
Tikuvõileivad
14
viilu leiba
1
kurk
1
viinamarjakobar
200
g juustu
200
g sinki
2
tomatit
24
tikku
100
g võid
Määri
leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka
kurgi, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil
, paprika ja juust tiku abil leivale.
Peakokk:
Kaur Kristjan
Pastaroog
200
g pastat
100
g singikuubikuid
200g
purustatud tomateid
100
g juustu
1
sibul
1
sl õli
*
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
*
Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
*
Lisa singikuubikud ja prae pisut.
*
Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
*
Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta
veidi aega.
*
Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.
Peakokk:
Kasper-Eke
Marjajook
jogurtiga
10
dl maitsestamata jogurtit
400
g külmutatud maasikaid
2
banaani
4-6
sl suhkrut
Kalla
kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri
saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.
Kaerahelbeküpsised
100
gr võid
2
muna
0,5
dl suhkrut
0,5dl
fariinsuhkrut
3
tl vaniljesuhkrut
200-250
gr kaerahelbeid
Vahusta
munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis
taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on
helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda
enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et
murenevad katki.
Allikas: roosamanna
Peakokk.
Rudolf
No comments:
Post a Comment