Monday, October 1, 2018

6b

4.märts

Bruchetta



* Basiilik
*  4 Tomat
* Sool
* Pipar
* Oliiviõli
* Sai (Nt. Ciabatta )


Tükelda tomatid pisikesteks tükkideks ja pane need kaussi, lisa sinna basiilikulehti. Lisa oliiviõli, sool ja pipar, kõike pane tunde järgi ( mitte liiga palju ). Lõika sai viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Igale saiale vala hästi natuke oliiviõli ning pane ahju ( umbes 175-200 kraadi ). Hoia saiu ahjus kuni nad on kuldpruunid. Ja kõige lõpuks, kui saiad on ahjust välja tulnud pane saiadele kate (tomati, basiiliku, oliivõli, soola ja pipra segu). 

Peakokk: Hanna Liis



Bataadi-kartulipüree


500 g  bataati  
500 g  kartuleid  
2 dl  piima  
50 g  margariini  
 soola  

Valmistamisjuhend

Pese, koori ja tükelda bataat ning kartulid. Keeda pehmeks soolaga maitsestatud vees. Vala keeduvesi ära ja auruta juurvilju potis. Kuumuta piim ja sulata hulka rasvaine. Püreesta juurviljad pudrunuia või elektrilise mikseriga. Vala püreestamise vahel segusse vähehaaval piima ja sega tugevalt. Vahusta kohevaks ja maitsesta soolaga.

Allikas:prisma



Lihapallid ürtide ja tomatiga

450 g Seguhakkliha
2 tk Tomat
3 viilu Sepik
1 tk väike sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Munakollane
0.5 dl Petersellilehed (hakitud)
0.5 dl Basiilik (värske, hakitud)
2 dl Hapukoor

0.5 dl Piim

1 sl Õli praadimiseks
sool, must pipar
Poolita tomatid, eemalda seemned ja haki viljaliha. Purusta sepik köögikombainis ning sega liha hulka koos hakitud sibula, tomatite, purustatud küüslaugu, poole koguse hakitud maitserohelise ja munakollasega. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte vahel pallikesed ning prae need igast küljest õlis pruuniks (selleks kulub 12–15 minutit). Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste lihapallidele ning lase läbi kuumeneda.

Allikas: toidutare

Peakokk: Maarit



Pille tiramisu




12 keelekese (Savoiardi) küpsist
1 dl kanget kohvi
( 2 sl rummi või brändit) veidi rummiessentsi
200 g mascarponet või maitsestamata toorjuustu
 4 sl hapukoort
2 sl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort
Pealeraputamiseks kakaopulbrit

Hõõru mascarpone ja hapukoor kohevaks, maitsesta vanillsuhkruga. Sega hulka vahustatud koor. Sega jahtunud kohv rummi või brändiga. Tõsta kreem pokaalidesse kihiti kohvisse kastetud küpsistega. Raputa peale kakaopulbrit.




21.01
Kreemine kõrvitsasupp



0,5 kg kõrvitsat
2 haput õuna
1 sibul
1-2 kartulit
soovi korral 1-2 küüslauguküünt
2 cm ingverijuurt
2-3 loorberilehte
1 dl  35% rõõska koort
1- 1,5 l köögiviljapuljongit
soola ja suhkrut
röstisaiakuubikud
seemned

Koori ja haki sibul,küüslauk, ingver, kartulid ja kõrvits. Pane kõik potti ning lisa natuke puljongit, soola, suhkrut ja loorberilehed. Lase keema tõusta. Lase keema tõusta, lisa ülejäänud puljong ja keeda kogu kraam keskmisel tulel pehmeks. Koori ja haki vahepeal õunad. Lisa õunatükid teistele köögiviljadele ja keeda pehmeks (paar minutit). Siis tõsta pott pliidilt ja võta loorberilehed välja, siis püreesta supp. Lisa roale vahustatud rõõsk koor ja lase enne serveerimist korraks veel keema tõusta. Serveeri saiakuubikute ja seemnetega.

Peakokk:Emili


Kodune kanatortilla




6 nisujahu tortillat
300 gr kanafileed
2 suuremat tomatit
1 väiksem jääsalat
250 gr pehmemat feta juustu
majonees, hapukoor, kartulimaitseaine
maitsestamiseks kanale broilerimaitseainet, soola, pipart



Tükelda kanafille väikesteks kuubikuteks, prae pannil ja maitsesta endale sobivalt. Tükelda jääsalat, tomat suuremateks kuubikuteks. Tükelda feta juust. Määri tortillale kartulikastet. Pane tortilla ühte külge tükeldatud jääalatit, tomatit, kanafilee tükke ja feta juustu. Keera tortilla kokku ja kinnita alumine otsa fooliumiga, et tortilla laiali ei valguks.  Ära pane liiga palju täidist, muidu ei jää tortilla kokku.

Allikas: Kirsiku retseptiriiul

Peakokk: Mariko


Lihtsad šokolaadiküpsised





 60 tk.   30 minutit
USA ülipopulaarsed küpsised on nüüd ka meil lemmikuks saanud. Küpsiseid on lihtne valmistada ja need näevad eriti head välja siis, kui need teha hästi suured.

225 g võid
5 dl suhkrut  (võib vähem panna - 2 dl)
2 muna
6 dl nisujahu 
1 tl  vanillisuhkrut 
1 tl küpsetuspulbrit 
150 g tükeldatud tumedat šokolaadi
50 g peeneks hakitud pähkleid


Vahustage või suhkruga, lisage vahustamist jätkates munad. Segage omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, lisage võivahule ja segage ettevaatlikult läbi. Viimasena lisage hakitud šokolaad ja pähklid. Vormige taignast 30 palli, laduge need nii 5 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage 175 °C ahjus u. 12-15 minutit.

Allikas: dansukker
Peakokk: Loore

6b 1.okt.

Kartuli laevad singi-juustu-küüslaugu täidisega




Vaja läheb:
8 suurt koorega pestud suuremat kartulit
2 küüslaugu küünt
100g majoneesi (gluteenivaba on näiteks Hellmann's Light majonees või Jaani "Kodune majonees"
50g hapukoort
~150-200g sinki
pool paprikat
300g riivitud juustu
pitsamaitseainet

Kõigepealt pese puhtaks kartulid, lõika pooleks ja pane soolaga maitsestatud veete keema. Keeda kartuleid kuni nad on pool-pehmed. Seejärel laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veidi aega jahtuda. Jahtunud kartulitel lõika keskele augud ning pintselda nad vähese õliga üle.
Eelkuumuta ahi 200'C kraadini ning pane kartulid umbes pooleks tunniks küpsema kuni nad muutuvad kergelt pruuniks.
Samal ajal valmista kartulitesse pandav sisu. Riivi 100g juustu, sega kokku purustatud küüslaugu, majoneesi ja hapukoorega ning soovi korral maitsesta soolaga. Pese paprika ning haki väikesteks kuubikuteks.
Kui kartulid on juba kergelt pruunikad, siis võta nad ahjust välja ja pane iga kartuli sisse juustu-majoneesi täidist, mille peale aseta paprika ning sink ja kõige peale raputa riivjuustu.
Kes soovib võib paprika asendada näiteks seente ja sibulaga, kuid need tuleks siis enne pannil üle praadida.
Pane kartuli laevad uuesti ahju kuni juust muutub kenasti kuldpruuniks.
Kõrvale võid serveerida värsket salatit.

Allikas: mmm...Food

Peakokk: Miia

Pitsa




1 pakk pärmi-lehttainast
Pitsakate( vorst-sink)
salaami vorsti
väike ananassikonserv
250 g riivitud juustu
ketšup
pitsakaste


Jaota taigen märgade näppudega ahjuplaadile, alla pane küpsetuspaber. seejärel määri kastet- ketšupit taignale (mõõdukalt) ja siis kalla taignale katteained Kõige peale puista riivjuustu.

Hoia ahjus  umbes 25 min 200 kraadi juures.

Peakokk: Kärt


MÕNUSAD ŠOKOLAADIMUFFINID




muffinivormid
2 muna
125 g fariinsuhkrut
135 g nisujahu
3 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g sulatatud võid
100 g jämedalt hakitud šokolaadi

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.


Allikas: nami-nami

Toorjuustukreem:

200 g vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kreemi jaoks vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud kuni tekib pakem vaht. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista muffinid.

Peakokk: Anette






No comments:

Post a Comment