Burger
400 g Kodune hakkliha
1 küüslauguküüs, hakitud
3 rohelise sibula vart, hakitud
pool keskmist (u 150 g) suvikõrvitsat, riivitud
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl kuivatatud tüümiani
1 tl meresoola
musta pipart
Kaste:
1 dl kvaliteetset majoneesi
1 dl hapukoort
2 sl head ketšupit
Serveerimiseks:
8 väikest täisterakuklit
8 viilu juustu
kurgi- ja tomativiile, lehtsalatit
sibul
Sega riivitud suvikõrvits poole teelusikatäie soolaga ja jäta mõneks minutiks seisma. Niikaua sega kokku ülejäänud koostisained. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui jaksad ja lisa see hakklihasegule. Sega hoolega läbi ja vormi kotletipätsid, mis suuruselt väikese kukli vahele sobiksid. Pruunista need keskmiselt kuumal pannil õli sees paar minutit mõlemalt poolt ja tõsta 180 kraadisesse ahju 10 minutiks järelküpsema. Niikaua valmista ette köögiviljad, sega kokku kaste ja viiluta juust. Lõika kuklid pooleks ja lase ahjus paari minuti jooksul soojaks. Seejärel kata saiapoolikud kastmega, lisa alumisele poolele salatileht, kotlet, juust, kurk, tomat ning tõsta peale ülemine pool. Vajuta burger kergelt kokku ja kinnita grilltikuga. Toimi samuti teiste hamburgeritega ja serveeri.
Allikas: rakverelk
Peakokk: Eliis
Piparkoogimaitseline porgandikook
5dl jahu
4tl piparkoogimaitseainet
2tl küpsetuspulbrit
250g võid
2dl suhkrut
3dl fariinisuhkrut
4muna
500g porgandeid
1dl rosinaid
2dl noaga peenestatuid pähkleid
Koori ja riivi puhastatud porgandid peene riiviga. Sõelu jahu kaussi. Sega juurde küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa ükshaaval toasoojad munad. Sega lusikaga hulka jahu, seejärel riivitud porgand, pähklid ja rosinad. Küpseta 175 kraadi juures, 50 minutit.
Allikas: kodused lood
Peakokk: Mariliis
27. märts
Kodune kanatortilla
9 tortillat
300 gr kanafileed
2 suuremat tomatit
1 jääsalat
värske kurk
100 g hapukoort
50 g majoneesi
ketšupit
foolium
maitsestamiseks kanale broilerimaitseainet, soola, pipart
Tükelda kanafille väikesteks kuubikuteks, prae pannil ja maitsesta endale sobivalt. Tükelda jääsalat, tomat suuremateks kuubikuteks. Viiluta kurk. Määri tortillale hapukoore-ketšupi-majoneesisegu. Pane tortilla ühte külge tükeldatud jääsalatit, tomatit ja kanafilee tükke. Keera tortilla kokku ja kinnita alumine otsa fooliumiga, et tortilla laiali ei valguks. Ära pane liiga palju täidist, muidu ei jää tortilla kokku.
Allikas: Kirsiku retseptiriiul
Peakokk: Laura
Profitroolid vahukooretäidisega
150 ml vesi
50 g või
Sool
80 g nisujahu
2 tk muna
TÄIDIS
300 g rõõsk koor 35%
1 sl suhkrut
GLASUUR
100 g šokolaad
1. Kuumuta potis vesi, või ja sool keemiseni. Tõsta kohe pliidilt, kalla juurde jahu ja sega kiiresti läbi. Tõsta pott uuesti pliidile ning kuumuta keskmisel kuumusel segades paar minutit, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ja ühtlase palli moodustab, sega veel 30– 60 sekundit.
2. Võta kastrul pliidilt ja lase tainapallil jahtuda, kuni tainas pole enam kuum, vaid käesoe. Lisa ükshaaval hoolega segades juurde munad, kuni tainas jääb läikiv.
3. Piserda ajuplaadile vett ja kata küpsetuspaberiga. Tõsta sinna lusikaga või pritsi kondiitripritsiga väikesed tainakuhjad.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni on hästi kerkinud, kuldsed ja krõbedad. Võta ahjust, poolita ja lase jahtuda.
5. Vahusta koor suhkruga. Pane profitroolidesse.
6. Sulata šokolaad vesivannil ja määri profitroolidele.
Peakokk: Eliis
18.dets.
Pasta-hakklihavorm parmesani ja mozzarellaga
450 g penne või muu pasta
1 sl Õli
500 g Hakkliha
3 küünt Küüslauk
500 g Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik
3 dl Vesi
1.5 dl Rõõsk koor 10%
1.5 dl (riivitud) Parmesani v. muu kõva juust
1 tl Pune (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
200 g (riivitud) Mozzarella
Pruunista hakkliha pannil õlis, lisa purustatud küüslauk, tomatikaste, puljongikuubik, vesi, rõõsk koor, riivitud Parmesan, pune ja basiilik. Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit. Keeda pasta pehmeks ning nõruta. Sega omavahel pasta ja hakklihakaste, vala võiga määritud ahjuvormi. Raputa peale riivitud mozzarella ning küpseta ahjus 180°C juures 25-20 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kirke
Apelsini-mousse
8-le
4 želatiinilehte
2apelsini mahl
4 muna
100 g suhkrut
3 apelsini riivitud koor
300 ml 35% koort
Karamellapelsinid
50 g suhkrut
2 sl vett
3 apelsini
1. Leota želatiinilehti külmas vees. Kuumuta apelsinimahl ja sulata selles veest pigistatud želatiinilehed. Jäta veidikeseks jahtuma.
2. Pane munakollased, suhkur ja riivitud apelsinikoor kausiga veevanni kohale ja vahusta 10 min, kuni mass muutub paksemaks ja pealt vahuliseks. Tõsta kauss tulelt ja vispelda veel, et munavahtu veidi jahutada.
3. Vala hulka želatiinisegu ja soovi korral ka liköör. Lisa tugevaks vahuks mikserdatud munavalged ja vahustatud koor. Täida magustoidupokaalid desserdiga ja tõsta külmikusse tarduma.
4. Vahetult enne laualeandmist valmista karamellapelsinid. Kuumuta suhkur koos 2 sl veega. Kui suhkur on sulanud, tõsta kuumust ja keeda mass kahvatukuldseks. Pane ettevaatlikult hulka sektoriteks lõigatud apelsinid ja kata need karamelliga. Lase veidi jahtuda ja tõsta siis igale magustoidule 2 apelsiniviilu ja veidi karamellkastet.
Peakokk: Luise
1. tund.- 16.okt.
Kartulipuder
1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Allikas: nami-nami
Kotletid koorekastmega
Kotletid
1 dl piima
0.5 dl riivsaia
1 muna
1.5 spl Santa Maria Hakklihamaitseaine
500 g kodust hakkliha
2 spl võid
Koorekaste
2 spl võid
1 spl nisujahu
3 dl vahukoort
1 veiseliha puljongikuubik
1 tl Santa Maria Sibulapulber
0.5 tl Santa Maria Must pipar, jahvatatud
Kotletid:
Sega omavahel piim, riivsai, muna ja hakklihamaitseaine. Lase tainal 5 min seista.
Lisa hakkliha ja sega.
Vormi tainast kotletid ja prae keskmisel kuumusel võis kuldpruuniks. Pane kõrvale.
Koorekaste:
Pruunista pannil või ja lisa nisujahu.
Sega hulka veiselihapuljong ja koor. Kuumuta tasasel tulel 5 min, kuni kaste on
ühtlane ja paks. Reguleeri kastme paksust veega.
Lisa kotletid kastmele.
Allikas: santamariaworld
Peakokk: Elisa
Mokaruudud
Põhi:
2 muna
2,5 dl suhkrut (algversioonis 3 dl)
1,5 dl piima
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
150 gr sulatatud võid
Glasuur:
3 dl tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
60 gr sulatatud võid
4 sl kanget kohvi
Kaunistuseks: kookoshelbeid
Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Kuni 10 min.
Nirista hulka piim.
Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao.
Sega kuivained munavahu hulka.
Lisa ka sulatatud ja veidi jahtunud või, sega läbi.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 10-15 minutit.
Võta kook ahjust ja lase jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sõelu tuhksuhkur ja kakao kaussi. Lisa vanillsuhkur, sulatatud või ja kange kohv, sega ühtlaseks.
Nirista glasuur jahtunud koogile. Puista peale kookoshelbeid.
Allikas: minuperekoogis
Peakokk: Sophia
No comments:
Post a Comment