Tuesday, October 2, 2018

5d poisid

1. tund - 26.sept.

Täidetud munad



8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli

Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.

Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.



Peakokk: Mairon


Hakklihatortiljad 



500 g hakkliha
400 g konservtomateid
400 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 tšillikaun
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 tl jahvatatud koriandrit
musta pipart
8-12 väiksemat tortiljat
salatilehti 

Haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil koos õliga klaasjaks.
Lisa peeneks hakitud tšilli ja hakkliha, prae
Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Lisa herne-maisi-paprikasegu ja lase korraks keema.
soojenda tortiljad ahjus
Tõsta tortiljale salatileht ja hakklihasegu. Voldi põhi kahekordseks ja keera rulli.



Peakokk: Markus


Lihtsad kaneelirullid




500 g    pärmi-lehttaigen
50 g      või
tunde järgi kaneeli
tunde järgi suhkurt
1    muna 

Sulata taigen. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen natuke lahti. Pintselda taigen pealt sulavõiga. Raputa peale suhkru-kaneelisegu . Rulli tainas pikemast osast rulli ja lõika 2-3 cm tükkideks. Aseta saadud rullid muffinivormi või ahjuplaadile. Kui asetad ahjuplaadile, siis oleks soovitav kasutada küpsetuspaberit ja rulli äär tuleks korralikult kinni pressida, et laiali ei valguks. Muffinivormi kasutades ei pea selle pärast muretsema. Rullid jäävad mõnusad ja pontsakad. Pintselda rullid munaga ja pane 10 minutiks ahju. Kui rullid on pealt pruunikad, võta ahjust välja ja serveeri soojalt.

Allikas: http://sahvrihiir.blogspot.com/2012/02/lihtsad-kaneelirullid-ootamatutele.html

Peakokk: Geito



2.tund - 3.okt.

Frikadellisupp





1 tk Sibul 
2 spl Või 
400 g Hakkliha 
0.5 tl Kuivatatud või värsked ürdid 
2 tk Munakollane 
2 tk Saiaviil 
3 tk Porgand 
1 tk Väike porru 
2 spl Või 
2 tk Kartul 

Maitseroheline 
1 l Lihapuljong   


1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks. 
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega. 
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik. 
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi. 
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit. 
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks. 
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta. 
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist. 



Peakokk:Uku


Kana panang-karrikastmes



Riis 4 peotäit
Kanafilee 600 g
Õli 2 tls
Türgi uba 300 g
Panang-karrikaste 800 ml
Murulauk 40 g


(prae paki sisu 2 spl taimeõlis 0,5min, lisa 250g kana või veiseliha tükke, prae 1 min. Lisa 330ml kookospiima, aja keema. Keeda madalal kuumusel kuni liha on valmis.)

Maitsev Tai toit kana ja panang-karriga. Lase kanal praepannil krõbedaks praadida ning hauta seejärel koos Türgi ubade ja hautisepõhjaga. Serveeri seejärel värskelt keedetud riisiga ja puista peale värsket murulauku.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Prae kana praepannil õlis. Vähenda kuumust ning lisa oad ja hautisepõhi. Hauta ca 4 minutit. 
Haki või lõika murulauk peeneks.

Serveeri karrit riisiga ja pane katteks murulauku.

Allikas: rimi
Peakokk: Mikk


Marjajook jogurtiga


10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut


Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.

Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.


Kaerahelbeküpsised



100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
200-250 gr kaerahelbeid

Vahusta munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et murenevad katki.

Allikas: http://www.roosamanna.ee/2007/10/kaerahelbekupsised/

Peakokk: Robby


3. tund – 10 .okt.

Pitsakeerud

u. 400g lehttaigent
100g salaamit
100g riivitud juustu
u. 100g purustatud tomateid
pitsa maitseainet
basiilikut
muna määrimiseks
Rullida lehttaigen jahusel laual ristküliku kujuliseks. Purustatud tomatite hulka segada maitseained ja tükeldatud basiilik ning määrida see lehttaignale, sinna peale asetada salaamiviilud ning riivitud juust. Rullida laiemast otstast kokku, lõigata viiludeks, määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 15 minutit.

Allikas: kokkamine

Peakokk: Harold



Šnitsel



14 kartulit

400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.

Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega. 

Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.

Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks kohe sööma hakkama.

Lisandiks ahjukartulid. Laota ahjuplaadile küpsetuspaberile hästi õhukesed kartuliviilud, sega need õli ja soolaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Peale petersell.


Allikas:siitnurgastjasealtnurgast


Peakokk: Taaniel



Pannkoogid



u. 15 tk.

200 g jahu
0,5 l piima
2 muna
20 g võid
1 tl suhkrut
näpuotsaga soola
õli praadimiseks

toormoosi


Vala jahu suurde kaussi kuhja, sega soola ja suhkruga. Tee jahu keskele süvend. Sinna vala lahtiklopitud munad, mis on segatud piimaga. Vala segu joana, samal ajal teise käega pidevalt jahuga segades. Kõige lõpuks sega hulka sulatatud või.

Prae õlitatud kuumal pannil (parim variant on malmpann,aga muud on samuti OK) suured hästi õhukesed pannkoogid.

Allikas: siitnurgastjasealtnurgast



Peakokk: Henri


No comments:

Post a Comment