Sibularõngad taignas
10 suuremat sibulat
1 kl jahu
4 muna
3/4 kl piima või vett
õli või rasvainet
soola
1. Puhasta sibulad, lõika ratasteks ning eralda üksikuteks rõngasteks.
2. Valmista jahust, munast ja piimast taigen ning maitsesta soolaga.
3. Kasta sibularõngad taignasse ja prae rohkes õlis või fritüüris helepruuniks.
4. Serveeri sibularõngad kuhikuna taldrikul või vaagnal, kaunista petersellilehtedega. Kastet paku juurde eraldi kastmekannus.
Allikas: kokaraamat
Ahjus küpsetatud kanatiivad
600 g Rannamõisa jahutatud broileritiibade õlaosa või -tiibu või -poolkoibi
1,5 sl vedelat mett
2 tl paprikapulbrit
2 sl heledat sojakastet
kimp tüümiani
soola
Sega broileritiiva õlaosad kokku mee, paprikapulbri, soja ning tüümianilehtedega. Lase seista u 10 minutit. Seejärel maitsesta soolaga ning küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Vajadusel kuumuta mesi kausiga pliidil, et see vedelamaks läheks.
Allikas: linnuliha
Küüslaugu-hapukoore dipikaste
3- 4 tk küüslauguküünt
300 g hapukoort
1 tl küüslaugusool ( Santa Maria )
1 spl värsket tilli
soola
Pressi küüslauguküüned. Lisa Hapukoor ja sega. Nüüd lisa küüslaugusool ja maitse järgi tavaline lauasool. Haki värske till ja lisa kastmele. Serveerida peale 10 min. külmkapis hoidmist.
Allikas: toidutare
Peakokk: Helena
Makaronid viineritega
500 g viinereid
1 pk tomatipüreed- tükeldatud tomateid
1 sibul
1 pakk makarone
soola
pipart
Keevale veele lisa 1 tl soola ja sorts õli, siis lisa makaronid. Keeda vastavalt pakil olevale juhendile või kui makaronid on peaaegu pehmed (al dente), siis kurna vesi. Tükelda sibul ja viinerid ja prae pannil, lisades tomatipüree, sool ja pipar, hauta paar minutit. Sega segu makaronidega kokku.
Peakokk: Trude
RUMMIKOOGID
1 biskviitpõhi (tordipõhi)
3 sl kakaopulbrit
veidi rummiessentsi
hapukoort
Lõika biskviitpõhjalt küljed ära, pane kõrvale.
Pudista biskviitpõhi ise kaussi. Lisa kakao ja rummiessents. Nüüd lisa veidike hapukoort, et saaksid seotud, ent vormitava massi. Vormi saadud mass pallikesteks (umbes 10 tk).
Pudista biskviitpõhja küljed kaussi, veereta rummikooke biskviidipurus. Suru lamedamaks ja kaunista.
Allikas: nami-nami
KIRJU KOER
180 g küpsiseid
150 g marmelaadikomme
100 g kvaliteetset võid
2 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut
Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Riivi jämeda riiviga juurde või, lisa hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).
Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.
Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.
Nipid ja soovitused:
Võid ka küpsisemassist väikesed kuulikesed vormida ja serveerida Kirju Koera Pallikesi. Need sobiks ka pulgakookide tegemiseks.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Meribel
19.dets.
KÜÜSLAUGULEIVAD
viilutatud tumedat leibaküüslauku
õli
soola
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool.
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga.
Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.
Allikas: nami-nami
KLASSIKALINE BRUSCHETTA
4 viilu saia
2 paksemat värsket küüslauguküünt
oliiviõli
4 suurt küpset tomatit
purustatud musta pipart
soola
hakitud basiilikut
Lõika tomatid väiksemateks tükkideks. Sega veidikese oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga ja värske tükeldatud basiilikuga. Lase 5 minutit maitsestuda.
Lõika saiast u 1-1,5 cm paksused viilud, rösti need grillahjus või kuumal pannil pealt krõbedaks - eriti heal bruschetta'l on servad lausa kergelt kõrbenud, seest peaks sai veel pehme olema. Hõõru kuumad viilud tugevasti üle poolitatud värske küüslauguküünega ning piserda oliiviõliga.
Tõsta igale saiaviilule tomatisegu, kaunista värske basiilikuga ja serveeri kohe.
Allikas: Nami-nami
Peakokk: Liisbeth
Mahlane apelsinikana röstitud ahjujuurikatega + kartulid
7 kartulit
4 tk Keskmine porgand
4 tk Väike punapeet
1 spl Külmpress-oliiviõli
1 spl Köömned soovi korral
Sool
Must pipar
4 tk kanafileed
MARINAAD
1 dl Apelsinimarmelaad
2 spl Veiniäädikas
KASTE
5 dl Kreeka jogurt
1 peotäis Hakitud rukola või münt
1. Pane ahi sooja 190 kraadi juurde. keeda kartulid. Koori porgandid ja peedid ning viiluta. Laota ahjuplaadile. Nirista peale õli ja puista soovi korral ka köömneid. Sega ja maitsesta soola - pipraga. Pane 20 minutiks ahju küpsema.
2. Sega marmelaad kausis veiniäädikaga. Pane kana suurde kaussi, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale marmelaadimarinaad, nii et kanatükid oleks sellega kenasti koos.
3. Sega kastmeks jogurt hakitud ürtide ja vähese soolaga, jäta maitsestuma.
4. Kui juurikad on ahjus olnud 20 minutit, tõsta plaadile ka kanatükid ja küpseta veel 10 minutit või kuni kana on küps. Serveeri koos jogurtikastmega.
Allikas:toidutare
Peakokk: Agnethe
Piparkoogi-rullbiskviit
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl piparkoogimaitseainet
Kreem:
300 g kohupiimakreemi
200 g vahukoort
vaarikaid
Pane ahi sooja 225º C peale. Kata 30 x 40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kartulijahu, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine ning sega vahustatud munadele. Vala tainas küpsetuspaberile ühtlaselt ja küpseta u 5-7 minutit ahju keskosas.Eemalda küpsetuspaber, mille peal koogi küpsetasid. Valmis küpsetis keera suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile rulli ja lase jahtuda. Kreemi jaoks vahusta vahukoor, sega kohupiimakreemiga ning lisa juurde vaarikad. Määri täidis ühtlaselt üle jahtunud koogi ja keera seejärel kook rulli. Tõsta jahedasse ja lase enne serveerimist seista.
Peakokk: Katrin
17.okt.
Caesari salat kanafileega
250 g Jääsalat
6 tk Röstsai
400 g Kanafilee
200 g Riivitud juust
10 tk Kirsstomat
400 g Caesari salatikaste
Tükelda lehtsalat ning jääkapsas väiksemaks ning lao kihtidena kaussi või taldrikule
Poolita kirsstomatid
Prae kanafilee mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola, pipra ja näputäis kanamaitseainega
Lõika saiaviiludest 1 cm suurused kuubikud ning küpseta 180 kraadi juures paar minutit
Kui kuubikud on võtnud kuldkollaka tooni, jahuta paar minutit ning tõta salatile
Kalla salat üle Caesari salatikastmega
Kaunista või sega hulka riivjuustu või Parmesani juustu laastudega
Alikas:omamaitse
Peakokk: Marii
Koorene kanapasta
400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
Kanamaitseaine
Basiilik
Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust
Serveeri basiilikulehtedega
Allikas:omamaitse
Peakokk: Jennifer
Laavakook ehk šokolaadi-fondant
200 g 76% tumedat šokolaad
200 g võid
50 g nisujahu
75 g suhkrut
4 tk muna
1 näpuotsatäis meresoola
Vormide määrimiseks umbes 10 g võid
Vormidesse puistamiseks umbes 50 g küpsetuskakaod
100 g vaarikaid
1 l plombiiri
Alusta nii, et määrid sufleevormid õrna kihi võiga kokku, seejärel puista üle küpsetuskakaoga. Ülejääk raputa välja ning aseta külmikusse.
Aseta vesi potis keskmisele kuumusele, lõika või ja šokolaad kuubikuteks ning sulata veevannil.
Samal ajal vispelda kokku munad ja suhkur (umbes 2 minutit).Võta sõel ja vispelda munasegu hulka ka sõelutud jahu.
Kui šokolaadi-või segu on kokku sulanud, vispelda see munasegu hulka. Alusta väikesest kogusest (muna karastamine), et munasegu üle ei kuumeneks ning seejärel lisa ülejäänud ja sega korralikult kokku.
Vala segu vormidesse nii, et nad on ääreni täis või pisut vähem ning aseta sügavkülma tahenema minimaalselt 3-ks tunniks.
Kui vormid on tahenenud aseta ahi ülalt-alt kuumutusega 225 °C peale ning küpseta vorme 12-14 minutit (sõltub ahjust), kuni keskelt on just ära kadunud viimane vedel ala.
Eemalda vormid ahjust ning lase 1 minut jahtuda.
Eemalda noaga mööda äärt liikudes kook vormi seinte küljest ning pööra taldrikut peal hoides vorm tagurpidi.
Dekoreeri tuhksuhkru või küpsetuskakaoga ning paku kõrvale jäätist või värskeid marju. Head isu!
Allikas: ottojamesi
Peakokk: Katariina
No comments:
Post a Comment