Wednesday, February 15, 2012

5a

Kartuliskoonid Parmesani ja peekoniga



Šotlaste maailmakuulsad skoonid ...

-
KogusKoostis- ja maitseained
4 viilu Toorsuitsupeekon
150 g Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
50 g Või (külm)
125 g Kartul (keedetud)
50 g Parmesan (kuubikud)
1 tl Harilik pune
2 spl Piim
1 tk Munakollane


Valmistusaeg:

Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja tükeldatud või purutaoliseks massiks. Lisa riivitud kartulid, pune, tükeldatud peekon, Parmesani-kuubikud ja sool. Lisa nii palju piima, et tainas saaks tihe, kuid siiski pehme. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja rulli 1,5 cm paksuselt laiali. Tee ümmarguse vormiga umbes kümme 6 cm läbimõõduga pätsi. Tõsta skoonid ahjuplaadile, määri lahtikopitud munakollasega ja küpseta 220-kraadises ahjus 10–15 minutit.

Kogus 10 tükki.














Allikas: Toidutare

Peakokk: Katarina

Idamaised broilerikebabid



Serveeri seda rooga mõne idamaise, näiteks tai kastmega, lisandiks keedetud riis.

-
KogusKoostis- ja maitseained
500 g kanahakkliha
2 tk Banaan
0.75 dl Riivsai
2 tl Sool
2 tl Karri
2 tl Tandoori maitsesegu
PEALE
1 dl Seesamiseemned
1 tk Laimist pressitud mahl


Valmistusaeg:
Valmistusaeg 25 min + küpsetamiseks 20 min

Töövahendid: 12 puidust grillvarrast

Koori banaanid ja suru kahvliga püreeks. Sega hakkliha hulka koos riivsaia, soola, karri ja maitseaineseguga. Pane 10 minutiks külmkappi.
Samal ajal pane grillvardad külma vette likku.
Vormi tainast vorstikesed ja suru ümber varraste. Veereta vardaid seesamiseemnetes ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta
225-kraadise ahju keskosas 20 min. Enne serveerimist pigista peale laimimahla.

Kogustest valmib 12 tk, kalorsus 121 kcal/tk















Allikas: Toidutare
Peakokk: Lisanna

Valge šokolaadi ja piparmündi vaht



KogusKoostis- ja maitseained
550 g Valge šokolaad (väikesteks tükkideks murtud)
5 dl Vahukoor
2 tk Munavalge
0.5 tl piparmündiekstrakt
SOOVI KORRAL

värskeid mündilehti



Pane valge šokolaadi tükid kaussi, aseta kauss potis tasasel tulel keeva vee kohale ja hoia seal, kuni šokolaad on sulanud, segades aeg-ajalt õrnalt spaatliga. Kui šokolaad on sulanud, aseta kauss mõneks ajaks külma pinna peale jahtuma.
Mikserda teises kausis vahukoor, munavalge ja piparmündiekstrakt pehmeks vahuks, hoidu segu liiga jäigaks vahustamast.
Tõsta üks kuhjake saadud kreemi veidi jahtunud šokolaadisegule ja sega läbi, seejärel lisa šokolaadisegu õrnalt segades kreemile.
Tõsta saadud segu 6 väikesesse (60 ml) klaasi.
Tõsta klaasid külmkappi või pane hoopis 10–15 minutiks sügavkülma. Enne serveerimist kaunista mündilehtedega.

Allikas: Toidutare
Peakokk: Brenda

No comments:

Post a Comment