Wednesday, February 15, 2012

8 a

Kartulivorm singi ja tomatiga



Attention: open in a new window.

4 suuremat värsket kartulit
  • 3 küüslauguküünt
  • 100 g keedusinki
  • 50 ml hakitud kuivatatud tomateid
  • 400 ml piima
  • 3 muna
  • soola
  • pipart
  • vormi märimiseks õli

Pese kartulid harjaga ja viiluta köögikombainis või lõika noaga hästi õhukesteks viiludeks. Klopi munad piimaga ja maitsesta soola ja musta pipraga. Lõika sink kuubikuteks. Määri vorm õliga. Aseta põhjale kiht kartuleid, seejärel tomatid, singikuubikud. Lao mitu kihti ja pealmiseks kihiks jäta kartulid. Vala üle piima-muna seguga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund ja 15-30 min. Esimesed 30 min on vormi peal soovitav hoida ka fooliumi.

Allikas: www.perenaine.ee

Peakokk: Cäroly


Kirsi-kohupiimakook


Vaja läheb:
2 pakki Vilma Eerika tordipulbrit

250g võid
600g maitsestamata kohupiimakreemi (või 350g kohupiima ja 250g hapukoort)
3 muna
1,5 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
1l kirsikompotti


Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Sega tordipulber võiga purutaoliseks tainaks. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning vala 2/3 purust selle põhjale. Sega kokku kohupiimakreem, munad, suhkur ja vaniljesuhkur. Nõruta kirsid ja sega kohupiimaseguga ning vala põhjale või kata põhi kirssidega ja vala kohupiimasegu neile peale. Puista kõige peale allesjäänud purutaigen ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase maha jahtuda.









Allikas: http://vanillipipar.blogspot.com/2011/05/purukattega-kirsi-kohupiimakook-cherry.html

Peakokk: Eliis



Mitmejuustupirukas

Tainas:

200 g võid

5 dl nisujahu

2 sl külma vett


Täidis:

2 muna

200 g tavalist riivjuustu (nt hiirtejuustu)

0,5 dl riivitud Parmesani ( või Fortet)

2 tl paprikapulbrit

0,5 tl musta pipart


Määrimiseks:

1 muna


Peale:

2 sl riivitud Parmesani


Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Sega omavahel või ja jahu (kõige hõlpsam on seda teha köögikombainis). Lisa vesi ning sega kiirelt tainaks. Jaga tainas pooleks ja rulli tükid kahe küpsetuspaberilehe vahel lahti (nii see on kergem). Lõika mõlemast poolest 24-26 cm läbimõõduga koogivormi abil ketas. Tõsta üks neist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tainaketta välisserv 2 cm laiuselt munaga. Täidise jaoks klopi munad lahti, sega 100 g tavalise riivjuustu, Parmesani ja maitseainetega. Puista tainakettale 50 g tavalist riivjuustu, jättes munaga määritud ala katmata. Laota täidis juustule ja pane peale ülejäänud 50 g riivjuustu. Kata teise tainakettaga ning vajuta servad kinni. Määri pealt munaga ja puista üle 2 sl riivitud Parmesaniga. Küpseta eelsoojendatud ahju 25.30 minutit. Võta ahjust ning lase leigeks jahtuda, siis on pirukat kergem lahti lõigata.


Peakokk: Kätlin

No comments:

Post a Comment