Friday, February 3, 2012

8b

Bruchetta















Vaja on:
* Basiilik
* Tomat
* Sool
* Pipar
* Oliiviõli
* Sai (Nt. Ciabatta või pikk prantsuse sai )
Tükelda tomatid pisikesteks tükkideks ja pane need kaussi, lisa sinna basiilikulehti. Lisa oliiviõli, sool ja pipar, kõike pane tunde järgi ( mitte liiga palju ). Lõika sai viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Igale saiale vala hästi natuke oliiviõli ning pane ahju ( umbes 175-200 kraadi ). Hoia saiu ahjus kuni nad on kuldpruunid. Ja kõige lõpuks, kui saiad on ahjust välja tulnud pane saiadele kate (tomati, basiiliku, oliivõli, soola ja pipra segu). Naudi!!!





















Peakokk: Raili



Vürtsikas kanawok


















Peakokk: Daigi


Rullbiskviit sefiiriga


















Sefiir:

3 dl suhkrut
5tl munavalge
4dl marjasiirup
5 spl vett
6tl želatiin

Vahusta munavalged mikseri suurel kiirusel kohevaks, lisa suhkur lusikatäite kaupa ja vahustamist katkestamata. Seejärel lisa mikserdamist jätkates peene nirena keev siirup või püree ning viimasena paisutatud kuumal veevannil vedeldatud želatiiilahus. Jätka energilist mikserdamist veel paar minutit. Kasuta sefiirimass ära enne selle lõplikku jahtumist, mis muudab sefiiri mittevormivaks.

Biskviit:
4tk muna
4spl jahu
4spl suhkrut

1. Valmista ette ahjuplaat (30x40 cm) see küpsetuspaberiga kattes ja võiga määrides.
2.Vahusta munad ja suhkur mikseriga tugevaks helekollaseks vahuks. Peata mikseri töö, sõelu munavahu sisse jahu ning sega mass ettevaatlikult lusikaga tainast alt ülevalt tõstes läbi. Kalla tainas ahjuplaadile, määri lusikaga laiali ja küpseta korralikult eelkuumutatud 200-kraadises ahjus õrnalt kuldpruuniks. Selleks kulub sõltuvalt ahjust umbes 8-10 minutit.
3. Samal ajal, kui biskviit küpseb, tõsta teine küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Võta kook ahjust ja kummuta käte(või pajakinnaste) abiga ettevaatlikult küpsetuspaberile. Eemalda ahjuplaadi põhjal olnud küpsetuspaber ja keera biskviit koos uue küpsetuspaberiga rulli. Aseta jahtuma.
4. Rulli jahtunud biskviit lahti. Täida sisuga.
5. Keera biskviit rulli ja serveeri kohe seda terava noaga lõigates.

No comments:

Post a Comment