Wednesday, February 22, 2012

6b

Köögiviljakotletid kodujuustukastmega

Tervisliku retseptivõistluse 2. koht koolitoidu kategoorias



















Sega kastmeained köögikombainis ja lase enne serveerimist vähemalt 1 tund seista.
Koori ja riivi köögiviljad, maitsesta soolaga. Lisa tatrajahu ja sega korralikult läbi. Lisa lahtiklopitud munad, sega läbi. Vormi saadud segust kotletid ning prae õlis helepruuniks. Edasi küpseta neid ahjus 200´ juures 15 minutit. Serveeri kodujuustukastmega.




















Peakokk: Karoline
Allikas: Toidutare


Spaghetti alla Carbonara





Valmistusaeg:
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmistamisaeg: 10 min

Pane pasta tarvis suur pott veega keema.

Prae teises suures potis, kuhu hiljem mahub kogu pasta, peekonikuubikud krõbedaks. Lisa valge vein või vermut ja lase sel paari minutiga keeda soolaseks veiniseks siirupiks. Võta pott tulelt.

Sega kausis munad, Parmesan, koor ja pipar. Keeda spagetid al dente (tõsta tulelt umbes 2 minutit enne pakendil soovitatud valmistamisaja lõppu).

Kui spagetid on valmis, tõsta enne kurnamist kõrvale umbes pool tassi keeduleent. Pane pott peekonikuubikutega tagasi tulele ja lisa kurnatud pasta ning sega korralikult siirupise peekoniga. Võta taas pott tulelt ja lisa kergelt segades muna ja juustu segu. Kui vaja, niisuta pastakeeduveega. Lisa veel veidi jahvatatud pipart ja riivitud muskaatpähklit. Serveeri.

Peakokk: Margaret


Allikas : Toidutare


Šokolaadi-mascarpone juustukook



KogusKoostis- ja maitseained
225 g Digestive-küpsised
60 g Või
60 g Tume šokolaad
TÄIDIS
2 tk Muna
1 dl Suhkur
250 g Mascarpone
2 dl Rõõsk koor 35%-line
50 g Tume šokolaad
4 spl Kakao (pulber)
1 dl Mandlilaastud (jahvatatud)
2 spl Kooreliköör (näiteks Baileys)

Valmistusaeg:
30 minutit + 45 minutit ahjus

Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vala purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks ja vooderda puruga 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4 cm kõrguselt. Täidise tegemiseks eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vispelda teises kausis ühtlaseks mascarpone ja vahustamata koor. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, mandlijahu ja liköör ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa mitmes jaos tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Vala segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta ja serveeri toatemperatuuril.

Kogus 12 lõiku.

Peakokk: Carmen
Allikas: Toidutare

No comments:

Post a Comment