Thursday, December 13, 2012

12 suund


Makrasalat


Peakokk: Mariliis


Suitsukana-sinihallitusjuustukastmes tagliatelle



Mahedamaitseline sinihallitusjuustukaste, millele annab meeldivat maitset suitsukana. Võid kasutada nii suitsutatud kanafileed, -kintse kui ka -koibi.
-


KogusKoostis- ja maitseained
2  spl Õli
2  tk Punane sibul
3  küünt Küüslauk
400  g Suitsukana 

Sool

Must pipar
0.5  dl Valge vein (kuiv)
2  dl Rõõsk koor (35%-line) 
150  g Sinihallitusjuust
200  g Tagliatelle
200  g Kirsstomat
peotäis Lehtpetersell


Valmistusaeg:
Kuumuta ribadeks lõigatud punast sibulat ja hakitud küüslauguküüsi mõni minut kastrulis õlis. Lisa tükeldatud suitsukanatükid. Prae veel paar minutit ning maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla juurde valge vein ja lase korraks keema tõusta. Vala hulka vahukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Keeda 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja vala kastme hulka. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja hakitud lehtpetersell. Serveeri kohe.

Allikas: toidutare

Peakokk: Maris



Brita kook


-
KogusKoostis- ja maitseained
PÕHI
150 gVõi
1.5 dlsuhkur
3 tkmunakollane
Piim
2 dlJahu
2 tlKüpsetuspulber
PEALE
3 tkmunavalge
1.5 dlsuhkur
Vanill- või vanilliinsuhkur
100 gmandlilaastud
TÄIDIS
2 dlvahukoor
400 gkohupiimapasta
1 dlsuhkur
Vanill- või vanilliinsuhkur
500 gAedmaasikas

peale tuhksuhkur
 
Valmistusaeg:
Kuumuta ahi 175°C-ni. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega siis piimaga vaheldumisi võivahu hulka. Aseta küpsetuspaber ahjupannile ning pintselda üle sulavõiga ( nii ei jää tainas paberi külge kinni ). Määri tainas ahjupannile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja vanillsuhkur. Määri besee tainale ning puista üle mandlilaastudega. Küpseta põhja ahjus 20 minutit. Jahuta. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega juurde kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur. Lõika koogipõhi pikuti pooleks ning määri ühele poolele kohupiimavaht. Tükelda maasikad ja pane pooled neist koogile. Tõsta peale teine koogipool ning kaunista ülejäänud maasikatega. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

Peakokk: Johanna



 

No comments:

Post a Comment