Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga
50 g kuivatatud musta ploomi
175 g suitsutatud broileri rinnaliha
175 g toorjuustu
1-2 tl värsket hakitud tüümiani
mandleid (hakituna)
idusid
Haki ploomid ja broileri rinnaliha hästi
peeneks ning sega kokku toorjuustuga. Lisa hakitud tüümian. Lase
jahedas taheneda vähemalt 30 min. Seejärel vormi toorjuustumassist
väikesed pallid ning veereta neid hakitud mandlites. Kaunista trühvlid
idudega ning serveeri.
Peakokk: Mari
Hakkliha-suvikõrvitsakotletid
Hea võimalus rikkaliku suvikõrvitsasaagi kasutamiseks :)
neljale
- 400 g hakkliha
- 300 g suvikõrvitsat
- 100 g küüslaugu või ürtidega toorjuustu
- 1 tk muna
- 1 dl riivsaia
- 1 tl soola
- musta pipart
- praadimiseks õli
- Kaste
- 1 tk marineeritud kurki
- 1 sl hakitud tilli
- soola ja musta pipart
Riivi suvikõrvits jämedalt. Sega kõik ained omavahel. Vormi hakkmassist
10-12 suurt kotletti ning prae need pannil mõlemalt poolt kuldseks.
(Soovi korral pruunista kergelt pannil ja seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit).
Kastme valmistamiseks haki kurk peeneks ning sega kõik ained omavahel.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast YhteishyväRuoka (7/2010)
(Soovi korral pruunista kergelt pannil ja seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit).
Kastme valmistamiseks haki kurk peeneks ning sega kõik ained omavahel.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast YhteishyväRuoka (7/2010)
Hõrk ja jõulune piparkoogitiramisu
Eesti jõululauale kohandatud itaalia magusroog. Mõnusalt kreemjas ja mõnusalt jõulune.
kuuele
- 4 tk toorest munakollast
- 2 sl suhkrut
- 250 g mascarponet
- 1 dl 35% rõõska koort ja veidi suhkrut
- 0,25 tk vanillikauna
-
Vahele:
- kakaopulbrit
- õhukesi piparkooke
- kanget kohvi
-
Kaunistuseks:
- värskeid marju
Vahusta munakollased suhkruga hästi heledaks ja kohevaks vahuks.
Hõõru mascarpone toorjuust lusikaga pehmeks, siis sega munavahu hulka. Maitsesta munavaht likööriga.
Vahusta rõõsk koor koos vaniljeseemnetega ja vähese suhkruga pehmeks vahuks. Sega õrnalt mascarpone-vahu hulka.
Sega väikeses kausis kange kohv ja liköör.
Võta kuus magustoidupokaali ja tõsta iga pokaali põhja supilusikatäis kreemi, sõelu peale veidi kakaopulbrit. Kasta õhukesed piparkoogid ükshaaval kohvisegusse ja aseta kahekaupa kreemile (st iga kihi moodustab kaks niisutatud piparkooki). Tõsta piparkoogile paar lusikatäit kreemi, siis jälle veidi kakaopulbrit ja taas kaks niisutatud piparkooki. Siis kreemi, kakaod ja piparkooki. Pealmisele (ehk siis kolmandale) piparkoogikihile tõsta veidi rohkem täidist ja puista peale veidi rohkem kakaopulbrit.
Lase magustoidul enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda. Eriti maitsva magusroa saad siis, kui lased vähemalt 24 tundi külmkapis tõmmata.
Serveerimisel kaunista värskete marjadega.
Hõõru mascarpone toorjuust lusikaga pehmeks, siis sega munavahu hulka. Maitsesta munavaht likööriga.
Vahusta rõõsk koor koos vaniljeseemnetega ja vähese suhkruga pehmeks vahuks. Sega õrnalt mascarpone-vahu hulka.
Sega väikeses kausis kange kohv ja liköör.
Võta kuus magustoidupokaali ja tõsta iga pokaali põhja supilusikatäis kreemi, sõelu peale veidi kakaopulbrit. Kasta õhukesed piparkoogid ükshaaval kohvisegusse ja aseta kahekaupa kreemile (st iga kihi moodustab kaks niisutatud piparkooki). Tõsta piparkoogile paar lusikatäit kreemi, siis jälle veidi kakaopulbrit ja taas kaks niisutatud piparkooki. Siis kreemi, kakaod ja piparkooki. Pealmisele (ehk siis kolmandale) piparkoogikihile tõsta veidi rohkem täidist ja puista peale veidi rohkem kakaopulbrit.
Lase magustoidul enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda. Eriti maitsva magusroa saad siis, kui lased vähemalt 24 tundi külmkapis tõmmata.
Serveerimisel kaunista värskete marjadega.
Peakokk: Kateriine
No comments:
Post a Comment