Sunday, December 16, 2012

7b

Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga




50 g kuivatatud musta ploomi
175 g suitsutatud broileri rinnaliha
175 g toorjuustu
1-2 tl värsket hakitud tüümiani
mandleid (hakituna)
idusid
Haki ploomid ja broileri rinnaliha hästi peeneks ning sega kokku toorjuustuga. Lisa hakitud tüümian. Lase jahedas taheneda vähemalt 30 min. Seejärel vormi toorjuustumassist väikesed pallid ning veereta neid hakitud mandlites. Kaunista trühvlid idudega ning serveeri.


Peakokk: Mari

Hakkliha-suvikõrvitsakotletid 

 

 


Hea võimalus rikkaliku suvikõrvitsasaagi kasutamiseks :)
neljale

 

Riivi suvikõrvits jämedalt. Sega kõik ained omavahel. Vormi hakkmassist 10-12 suurt kotletti ning prae need pannil mõlemalt poolt kuldseks.
(Soovi korral pruunista kergelt pannil ja seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit).
Kastme valmistamiseks haki kurk peeneks ning sega kõik ained omavahel.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast YhteishyväRuoka (7/2010)


Hõrk ja jõulune piparkoogitiramisu

 


Eesti jõululauale kohandatud itaalia magusroog. Mõnusalt kreemjas ja mõnusalt jõulune.
kuuele


Vahusta munakollased suhkruga hästi heledaks ja kohevaks vahuks.
Hõõru mascarpone toorjuust lusikaga pehmeks, siis sega munavahu hulka. Maitsesta munavaht likööriga.
Vahusta rõõsk koor koos vaniljeseemnetega ja vähese suhkruga pehmeks vahuks. Sega õrnalt mascarpone-vahu hulka.

Sega väikeses kausis kange kohv ja liköör.

Võta kuus magustoidupokaali ja tõsta iga pokaali põhja supilusikatäis kreemi, sõelu peale veidi kakaopulbrit. Kasta õhukesed piparkoogid ükshaaval kohvisegusse ja aseta kahekaupa kreemile (st iga kihi moodustab kaks niisutatud piparkooki). Tõsta piparkoogile paar lusikatäit kreemi, siis jälle veidi kakaopulbrit ja taas kaks niisutatud piparkooki. Siis kreemi, kakaod ja piparkooki. Pealmisele (ehk siis kolmandale) piparkoogikihile tõsta veidi rohkem täidist ja puista peale veidi rohkem kakaopulbrit.

Lase magustoidul enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda. Eriti maitsva magusroa saad siis, kui lased vähemalt 24 tundi külmkapis tõmmata.

Serveerimisel kaunista värskete marjadega.
Peakokk: Kateriine

No comments:

Post a Comment