Thursday, December 13, 2012

6a

 

Singi-pirnipirukas sinihallitusjuustuga



-
Ligikaudu 10 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
PÕHI:
500  g Lehttainas
KATE:
300  g Kalkunisink 
2  tk Paprika
1  tk Suvikõrvits (väike)
1  spl Õli
3  dl Rõõsk koor 10%-line 
100  g Sinihallitusjuust
2 tk
pirn
2  tk Muna 


Valmistusaeg:
Kata ahjuplaat lehttainaga.
Viiluta suvikõrvits ja paprika, kuumuta õlis poolpehmeks
ja laota tainale. Puista peale tükeldatud sink ja pirn. Vala koor potti, kuumuta, murenda sisse
juust ja sega, kuni juust on sulanud. Lase natuke jahtuda,
siis klopi hulka munad ja vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.    

Peakokk: Kerstin   
     

Kana-juustukaste keedetud riisiga


Riis



KogusKoostis- ja maitseained
500  g kanafileeed
0.5  tk Kanapuljongikuubik 
1.5  dl 3,5% piim või 10% rõõsk koor 
200  g Merevaik kukeseentega

värske basiilik

õli praadimiseks


Valmistusaeg:
Lõika kanafilee tükkideks ja pruunista need kiiresti õlis. Murenda kanatükkidele puljongikuubik, lisa veidi vett ja hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme. Lisa siis piim või koor ja Merevaik ning hauta segades veel 5 minutit. Maitsesta kaste hakitud basiilikuga. Serveeri keedetud riisi või pasta ja värske salatiga.

NIPP: Puljongikuubikus asemel kasuta isekeedetud kanapuljongit, mida saab kord juba keedetult säilitada sügavkülmas.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sandra

Šokolaadivulkaanid (fondant)  



'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad. 

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.
Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

* Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.

Algretsept on pärit Pariisi Ritz-hotelli kokakursustelt.
Peakokk: Karmel 




 Meile tuli külla ka lumehelbeke:)


No comments:

Post a Comment