Sunday, December 16, 2012

5a


Saiad tuunikala-juustukattega

 

 

 1 sai
1karp tuunikalakonservi tomatis
100g merevaiku
2sl majaoneesi
1-2 tomatit

valmistamine:
nõruta tuunikalakonserv, sega toasooja merevaigu ja majoneesiga serveeri kuumadel rõstitud saiadel ja kaunista tomativiiludega.


Peakokk: Maria 



Ürtidega broilerikintsud röstitud tomatitega

 600 g Rannamõisa jahutatud broilerikintse, kondita/nahata 
Ürdisegu:
Kimbuke ürte (basiilikut, tüümiani, tilli, peterselli)
2 küüslauguküünt
0,5 sidruni riivitud koor
soola, pipart, suhkrut
1-2 sl mahedat sinepit
2-3 sl oliiviõli
Röstitud tomatid:
7 tomatit
parmesani
ürdisegu
Ürdisegu valmistamiseks aseta kõik ained kaussi, maitsesta ning mikserda kõik ühtlaseks massiks. Hõõru saadud pastaga kokku broilerikintsud, jättes paar lusikatäit röstitud tomatite valmistamiseks. Grilli või aseta kintsud kergelt õliga piserdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi 30 minutit.
Samal ajal valmista ette tomatid: lõika need pooleks, määri lõikepoolele peale ürdisegu, raputa peale soola ning rohkelt parmesani juustu. Grilli või aseta tomatipoolikud vormi broilerikintsude vahele ning jäta ahjus küpsetamist. Seejärel võta vorm ahjust, riivi peale mõnusas koguses parmesani ning serveeri.

Peakokk: Diana 

 LUMEMARJAKOOK
  
 

kogus         kostis-ja maitseained

  150g            võid



3                    muna
150 g             suhkrut
150g             nisujahu
2sl                 kakao
1tl                   küpsetuspulbrit
1tl                   piparkoogimaitseaine
75g                 jõhvikaid (kuivatatud)
4-5tükikest    ingverisukaadi    

                     beseeküpsised
                     tuhksuhkur
JÕHVIKAKASTE

200g              jõhvikaid
                     tuhksuhkur

VALMISTAMINE


Vahusta toasoe või ja suhkur mikseris heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahustada veel. Sega eraldi anumas kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ja maitseained ning sega kuivained ettevaatlikult alt üles segades tainasse. Lisa kuivatatud jõhvikad ja ingverisukaad ning kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Raputa peale beseepudi. Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus 30–35 minutit või kuni kook on läbiküpsenud. Jahtunult sõelu peale tuhksuhkrut. Serveeri koos jõhvikakastmega, see tasakaalustab koogi magusust. Jõhvikakastmeks purusta 200 g kodumaiseid jõhvikaid ning suru läbi metallsõela, et eraldada kestad. Sõelu püreele juurde maitsekohane kogus tuhksuhkrut. Sega ja serveeri.


Peakokk:Gretten


 

No comments:

Post a Comment