Wednesday, December 12, 2012

7a

Tomati bruschettad

Vaja läheb:

3 ciabatat
6 küüslauguküünt
12 tomatit
 porrut
sool
must pipar
basiilik (värske)

Valmistamine: Lõika ciabata viiludeks ja rösti ära. Viiluta tomatid,porru ja basiilik. Lõika küüslauguküüs pooleks ja hõõru sellega ciabatat. Pane ciabata peale tomati,basiiliku ja porru. Serveeri kohe.

Peakokk: Triine


Ahjukartulid peekoniga II



Tee mis sa teed, kuid vanema põlve eestlaste jaoks seostub mujal nii moekas koorega ahjukartul ikka veel vaesusega. Seda tunnet ei suuda hävitada ka kõige hinnalisem lisand või täidis. Meelsasti küpsetab eestlane ahjus aga kooritud kartuleid, mida ühel või teisel kujul saadab sealiha.
-
KogusKoostis- ja maitseained
1.5  kg kartul
2  sl õli
2  sl sool

purustatud must pipar
300  g suitsupeekon
500  g või läbikasvanud sealiha 


Valmistusaeg:
Poolita kooritud kartulid ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja sega läbi. Raputa peale 1 sl soola ja sega veel kord korralikult läbi. Lao kartulid ühe kihina suuremale servaga ahjupannile. Lõika liha õhukesteks viiludeks. Kui kasutad toorest sealiha, raputa selle pealmisele küljele soola ja purustatud pipart, suitsupeekon lisamaitseaineid ei vaja. Poolita pikad lihaviilud ja kata saadud tükkidega kartulid. Kalla ahjuvormi veidi keeva vett ning küpseta 200°C juures umbes tund või kauem. Aeg-ajalt lisa pannile keeva vett, et rasv kõrbema ei läheks.

Allikas: toidutare
Peakokk: Daigi
 

Piparkoogikook 


 
Piparkoogikook pohlamoosi ja kodujuustuga, mida serveeritakse kõrgemate servadega klaaskausis.

Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt sisse kodujuust ja mikserda kõik läbi.
Võta kõrgemate äärtega klaaskauss. Laota kausi põhja kiht küpsiseid, siis kiht moosi ja selle peale vahukoore-kodujuustusegu.
Korda kihte nii, et pealmiseks kihiks jääks kodujuustusegu.
Pane kook mõneks tunniks külma. Veel parem, kui oled selle valmis teinud eelmisel õhtul.

Allikas: Nami-nami
Peakokk: Ann














No comments:

Post a Comment