Vaja läheb:
3 ciabatat
6 küüslauguküünt
12 tomatit
porrut
sool
must pipar
basiilik (värske)
Valmistamine: Lõika ciabata viiludeks ja rösti ära. Viiluta tomatid,porru ja basiilik. Lõika küüslauguküüs pooleks ja hõõru sellega ciabatat. Pane ciabata peale tomati,basiiliku ja porru. Serveeri kohe.
Peakokk: Triine
Ahjukartulid peekoniga II
Tee
mis sa teed, kuid vanema põlve eestlaste jaoks seostub mujal nii moekas
koorega ahjukartul ikka veel vaesusega. Seda tunnet ei suuda hävitada
ka kõige hinnalisem lisand või täidis. Meelsasti küpsetab eestlane ahjus
aga kooritud kartuleid, mida ühel või teisel kujul saadab sealiha.
|
Valmistusaeg:
Poolita kooritud kartulid ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja sega läbi. Raputa peale 1 sl soola ja sega veel kord korralikult läbi. Lao kartulid ühe kihina suuremale servaga ahjupannile. Lõika liha õhukesteks viiludeks. Kui kasutad toorest sealiha, raputa selle pealmisele küljele soola ja purustatud pipart, suitsupeekon lisamaitseaineid ei vaja. Poolita pikad lihaviilud ja kata saadud tükkidega kartulid. Kalla ahjuvormi veidi keeva vett ning küpseta 200°C juures umbes tund või kauem. Aeg-ajalt lisa pannile keeva vett, et rasv kõrbema ei läheks.
Allikas: toidutare
Peakokk: Daigi
Poolita kooritud kartulid ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja sega läbi. Raputa peale 1 sl soola ja sega veel kord korralikult läbi. Lao kartulid ühe kihina suuremale servaga ahjupannile. Lõika liha õhukesteks viiludeks. Kui kasutad toorest sealiha, raputa selle pealmisele küljele soola ja purustatud pipart, suitsupeekon lisamaitseaineid ei vaja. Poolita pikad lihaviilud ja kata saadud tükkidega kartulid. Kalla ahjuvormi veidi keeva vett ning küpseta 200°C juures umbes tund või kauem. Aeg-ajalt lisa pannile keeva vett, et rasv kõrbema ei läheks.
Allikas: toidutare
Peakokk: Daigi
Piparkoogikook
- 500 g piparkooke või
- küpsiseid
- 500 g pohlamoosi
- 2,5 dl 35% rõõska koort
- 350 g kodujuustu
Võta kõrgemate äärtega klaaskauss. Laota kausi põhja kiht küpsiseid, siis kiht moosi ja selle peale vahukoore-kodujuustusegu.
Korda kihte nii, et pealmiseks kihiks jääks kodujuustusegu.
Pane kook mõneks tunniks külma. Veel parem, kui oled selle valmis teinud eelmisel õhtul.
Allikas: Nami-nami
Peakokk: Ann
No comments:
Post a Comment