Wednesday, December 12, 2012

5b

Kana-ja lillkapsnagitsad    
                                  


Vaja läheb :
                   2 kanafileed
                   300 g
 2 muna                                                                                                                                 
                   2 dl nisujahu                                             
                    2 dl riivsaia
                   3 dl peenelt riivitud juustu
                    soola
                   musta pipart
                                     
Kaste:
           2 dl majoneesi
           1 dl hapukoort
           1 dl ketšupit
           1 tl broilerimaitseainet
        Lõika kanafileed suupärasteks tükkideks.
                                                                               
Eralda lillkapsas väikesteks õisikuteks, keeda  3 min ja nõruta.
Klopsi munad supitaldrikus kahvliga lahti.Pane jahu, riivsai ja juust igaüks  eraldi taldrikule. Maitsesta riivsai soola ja pipraga. Paneeri kanaribad ja lillkapsaõisikud
         esmalt jahus, siis munas, juustus ja lõpuks riivsaias. Küpseta ahjus 225 kraadi juures
     küpsetuspaberis kaetud plaadil 15-20 min.                                                                                       Keera vahepeal nagitsaid, et need igast serveeri kastet koos nagitsatega.

Jook:
Morss: koosneb siirupist ja veest. Siirup on punasest sõstrast ja sisaldab ka suhkrut.

Peakokk: Eliisa





Pitsa
 
 
 
peakokk: Kirsika
 
Šokolaadimuffinid
 


Vaja läheb : 
125g pehmet võid
125g suhkrut
2 keskmist muna
90 g kergitusainega nisujahu (st:jahule tuleb lisada u 1,5 tl küpsetuspulbrit)
30 g kakaod
100g valge šokolaadi laaste

   Katteks:
60 valge šokolaadi laastu

  Šokolaadivõõp:
280ml vahukoort
1sl heledat suhkrusiirupit
200g jämedalt hakitud šokolaadi

Aja koor kastrulis keema, siis võta kastrul pliidilt ja sega hulka suhkrusiirup. Pane šokolaaditükid kaussi ja vala kuum koor peale. Sega, kuni šokolaad sulab.

 Muffinite valmistamine:
Pane praeahi 190 kraadi peale kuumenema.
Muffinite tegemiseks klopi või ja suhkur vahule, lisa munad ning sõelu sisse jahu ja kakao segu. Klopi segu, kuni see on muutunud ühtlaseks. Sega sisse šokolaadilaastud. Jaota tainas vormidesse ja küpseta ahju keskosas 12-15 minutit, kuni koogid on kerkinud ja kergel pealevajutamisel tagasi vetruvad. Võta koogid ahjust välja ja pane traatrestile jahtuma.
Katteks määri muffinite peale šokolaadivõõpa ja kaunista iga kook viie valge šokolaadi laastuga.

* 12 auguga muffinipann ja pabervormid

Peakokk: Hanna


               

No comments:

Post a Comment