Vaja läheb :
2 kanafileed
300 g
2 muna
2 dl nisujahu
2 dl riivsaia
3 dl peenelt riivitud juustu
soola
musta pipart
Kaste:
2 dl majoneesi
1 dl hapukoort
1 dl ketšupit
1 tl broilerimaitseainet
Lõika kanafileed suupärasteks tükkideks.
Eralda lillkapsas väikesteks õisikuteks, keeda 3 min ja nõruta.
Klopsi munad supitaldrikus kahvliga lahti.Pane jahu, riivsai ja juust igaüks eraldi taldrikule. Maitsesta riivsai soola ja pipraga. Paneeri kanaribad ja lillkapsaõisikud
esmalt jahus, siis munas, juustus ja lõpuks riivsaias. Küpseta ahjus 225 kraadi juures
küpsetuspaberis kaetud plaadil 15-20 min. Keera vahepeal nagitsaid, et need igast serveeri kastet koos nagitsatega.
Jook:
Morss: koosneb siirupist ja veest. Siirup on punasest sõstrast ja sisaldab ka suhkrut.
Peakokk: Eliisa
Pitsa
peakokk: Kirsika
Šokolaadimuffinid
Vaja läheb :
125g pehmet võid
125g suhkrut
2 keskmist muna
90 g kergitusainega nisujahu (st:jahule tuleb lisada u 1,5 tl küpsetuspulbrit)
30 g kakaod
100g valge šokolaadi laaste
Katteks:
60 valge šokolaadi laastu
Šokolaadivõõp:
280ml vahukoort
1sl heledat suhkrusiirupit
200g jämedalt hakitud šokolaadi
Aja koor kastrulis keema, siis võta kastrul pliidilt ja sega hulka suhkrusiirup. Pane šokolaaditükid kaussi ja vala kuum koor peale. Sega, kuni šokolaad sulab.
Muffinite valmistamine:
Pane praeahi 190 kraadi peale
kuumenema.
Muffinite tegemiseks klopi või ja
suhkur vahule, lisa munad ning sõelu sisse jahu ja kakao segu. Klopi
segu, kuni see on muutunud ühtlaseks. Sega sisse šokolaadilaastud.
Jaota tainas vormidesse ja küpseta ahju keskosas 12-15 minutit, kuni
koogid on kerkinud ja kergel pealevajutamisel tagasi vetruvad. Võta
koogid ahjust välja ja pane traatrestile jahtuma.
Katteks määri muffinite peale
šokolaadivõõpa ja kaunista iga kook viie valge šokolaadi
laastuga.
* 12 auguga muffinipann ja pabervormid
Peakokk: Hanna
No comments:
Post a Comment