Thursday, December 13, 2012

8a

 

Väikesed feta juustu pirukad




-
KogusKoostis- ja maitseained
1  pakk (500 g) lehttainaplaadid
150  g feta juust
8  tk must kivita oliiv
2  tk (keskmist) Tomat
2  dl riivjuust
2  tl Harilik pune

määrimiseks muna 


Valmistusaeg:
Laota tainaplaadid küpsetuspaberile sulama.

  • Täidise valmistamiseks vajuta feta juust kahvliga peeneks.
  • Tükelda oliivid ja tomatid väikesteks kuubikuteks ning sega riiv- ja feta juustuga.
  • Lõika tainaplaadid pooleks ja seejärel iga tüki servast veel kaks 0,5 cm laiust riba, nii et tainatükk saaks võrdlemisi ruudukujuline.
  • Tõsta iga ruudu keskele kuhjake täidist, raputa peale punet ja pane kaks tainariba risti üle tainaruudu. Vajuta ribade otsad kinni.
  • Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga.
  • Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit.

Antud kogustest saab 5 pirukat.
Allikas: toidutare
Peakokk: Liis 

Magushapu hiina lihapada

Pajaroog hiina köögi austajaile! Kui armastad magusteravaid roogi, lisa ka tšillit, kui mitte, jäta lisamata. Pane riis tulele hetk enne roa tegema hakkamist, siis valmivad lisand ja lihapada samal ajal.
-
Ligikaudu 4 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
500  g Seafilee
1  tk Porrulauk
3  spl Õli
2  spl Fariinsuhkur
4  spl Hiina sojakaste
4  spl Vesi
1  spl Valge veini äädikas
1  väiksem kaun Tšilli
SERVEERIMISEKS
Riis (keedetud)
Koriander


Valmistusaeg:
Tükelda liha 0,5 cm laiusteks ja 5 cm pikkusteks ribadeks. Pruunista liharibad pannil õlis, lisa fariinsuhkur, sojakaste, vesi ja äädikas. Alanda kuumust ning lase 5–10 minutit kaane all podiseda. Lisa ribadeks lõigatud porru ja kuumuta veel 5 minutit. Serveeri riisi ja hakitud koriandriga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sandra

Šokolaadiampsud

 

Šokolaadine amps, mis on algul krõbe ja muutub seistes pehmeks.
-

1/3 klaasi suhkruta kakaopulbrit

60 g toasooja võid või margariini

3/4 klaasi suhkrut

100 ml õunakastet (nt Salvesti oma)

1 tl vaniljesuhkrut

1,5 klaasi nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1/4 tl soola

2 sl tuhksuhkrut


Valmistusviis
  1. Sega (nt köögikombainis) kokku margariin, kakao, suhkur.
  2. Lisa õunakaste ja vanillisuhkur.
  3. Eraldi nõus sega jahu, küpsetuspulber ja sool.
  4. Lisa jahusegu ettevaatlikult kakaosegule ja sega puulusikaga tainaks.
  5. Vormi tainast umbes kreeka pähkli suurused pallid ja pane paberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes pallide vahele u 2 cm ruumi.
  6. Küpseta umbes 10 minutit ja lase plaadil 1 minut jahtuda.
  7. Raputa peale tuhksuhkrut.  
Allikas: toidutare
Peakokk: Grete







No comments:

Post a Comment