Väikesed feta juustu pirukad
|
Laota tainaplaadid küpsetuspaberile sulama.
- Täidise valmistamiseks vajuta feta juust kahvliga peeneks.
- Tükelda oliivid ja tomatid väikesteks kuubikuteks ning sega riiv- ja feta juustuga.
- Lõika tainaplaadid pooleks ja seejärel iga tüki servast veel kaks 0,5 cm laiust riba, nii et tainatükk saaks võrdlemisi ruudukujuline.
- Tõsta iga ruudu keskele kuhjake täidist, raputa peale punet ja pane kaks tainariba risti üle tainaruudu. Vajuta ribade otsad kinni.
- Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga.
- Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit.
Antud kogustest saab 5 pirukat.
Allikas: toidutare
Peakokk: Liis
Magushapu hiina lihapada
Pajaroog hiina köögi austajaile! Kui armastad magusteravaid roogi, lisa ka tšillit, kui mitte,
jäta lisamata. Pane riis tulele hetk enne roa tegema hakkamist, siis valmivad lisand ja lihapada
samal ajal.
Ligikaudu 4 portsjonile
|
Tükelda liha 0,5 cm laiusteks ja 5 cm pikkusteks ribadeks. Pruunista liharibad pannil õlis, lisa fariinsuhkur, sojakaste, vesi ja äädikas. Alanda kuumust ning lase 5–10 minutit kaane all podiseda. Lisa ribadeks lõigatud porru ja kuumuta veel 5 minutit. Serveeri riisi ja hakitud koriandriga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Sandra
Šokolaadiampsud
Šokolaadine amps, mis on algul krõbe ja muutub seistes pehmeks.
1/3 klaasi suhkruta kakaopulbrit 60 g toasooja võid või margariini 3/4 klaasi suhkrut 100 ml õunakastet (nt Salvesti oma) 1 tl vaniljesuhkrut 1,5 klaasi nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 1/4 tl soola 2 sl tuhksuhkrut |
Valmistusviis
- Sega (nt köögikombainis) kokku margariin, kakao, suhkur.
- Lisa õunakaste ja vanillisuhkur.
- Eraldi nõus sega jahu, küpsetuspulber ja sool.
- Lisa jahusegu ettevaatlikult kakaosegule ja sega puulusikaga tainaks.
- Vormi tainast umbes kreeka pähkli suurused pallid ja pane paberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes pallide vahele u 2 cm ruumi.
- Küpseta umbes 10 minutit ja lase plaadil 1 minut jahtuda.
- Raputa peale tuhksuhkrut.
Peakokk: Grete
No comments:
Post a Comment