Vürtsikas tortillawrap singi ja juustuga
Väga lihtsalt valmivad ja vürtsikad wrapid on pärit Mehhiko köögist. Siinne retsept on mugandatud meie võimalustega valmistada üks kiire ja väga maitsev suutäis.
Kogus: 4 portsjonit
4 tk | Nisutortilla | ||||||||||||||||
8 sl | tomati-tšillikaste | ||||||||||||||||
100 g | Riivjuust | ||||||||||||||||
100 g | Sink | ||||||||||||||||
1 tk | Punane paprika |
salat
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri tortillale
tomati-tšillikastet. Puista peale riivjuustu, hakitud sinki ja paprikat.
Keera rulli, jäta tortilla serv alla ja aseta küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile. Küpseta 10 minutit ja serveeri kohe salatilehega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kris
Lihtne hakklihalasanje
Lasanje nõuab natuke rohkem aega – tunnike ettevalmistusteks ja pool küpsetamiseks –, ent võlub kõiki sööjaid. Nii oma peret kui ka külalisi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
LASANJE | ||
250 g (12 lehte) | Lasanjeplaadid | |
100 g | Riivjuust (tavaline) või | |
50 g | Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust | |
3 sl | Või | |
HAKKLIHA-TOMATIKASTE | ||
4 sl | Oliiviõli | |
1 tk | Sibul | |
1 küüs | Küüslauk | |
100 g | Suitsupeekon | |
1 tk | Porgand (riivitud, soovi korral) | |
1 tk | Varsseller | |
500 g | Hakkliha (segu- või veisehakkliha) | |
1.5 dl | Punane kuiv vein | |
3 sl | Tomatipasta | |
1.5 dl | Puljong | |
400 g | Purustatud tomatid | |
2 tl | Kuivatatud pune | |
1 tl | Muskaatpähkel | |
Sool | ||
Must pipar | ||
VALGE KASTE | ||
40 g | Või | |
3 sl | Nisujahu | |
6 dl | Piim | |
Muskaatpähkel | ||
Sool | ||
Must pipar |
1. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk, sibul, peekon,
seller ja porgand. Kuumuta segades, kuni need on pehmed. Lisa hakkliha
ja kuumuta veel segades, kuni ka liha on läbi küpsenud. Lisa punane vein
ning kuumuta
mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit.
3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
4. Puista peale Parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.
mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit.
3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
4. Puista peale Parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Andres
Punase sametkoogi dessert
Kogus: 12 portsjonit
KÜPSETIS | ||
6 dl | Nisujahu | |
3.5 dl | Suhkur | |
1 tl | Sooda | |
1 tl | Sool | |
1 tl | Kakao | |
75 g | Või | |
2.5 dl | Pett | |
2 tk | Muna (suur) | |
2 spl | Vedel punane toiduvärv või kuivatatud marjapulber | |
1 tl | Äädikas | |
1 tl | Vanilliekstrakt | |
KREEM | ||
250 g | Toorjuust | |
2 dl | Kohvikoor | |
4 dl | Tuhksuhkur | |
1.5 dl | Hapukoor | |
0.5 dl | Piim | |
1 spl | Vanillsuhkur | |
Sidrunimahl |
2. Sega suures kausis kuivained: jahu, suhkur, sooda, sool, kakao.
3. Teises suures kausis sega sulavõi, pett, munad, toiduvärv, äädikas ja vanilliekstrakt.
4. Sega kuivainete kausi ja vedelike kausi sisu.
5. Vooderda küpsetuspaberiga ahjunõu – vorm võib olla ka ümmargune või milline tahes, pärast kuju ei loe. Olenevalt vormi suurusest ja koogi paksusest küpseta
15–30 minutit, kuni tainasse torgatud tikk jääb kuivaks.
6. Mikserda kokku toorjuust ja kohvikoor ning lisa tasapisi tuhksuhkur. Sega hulka hapukoor, piim ja vanillsuhkur. Maitsesta sidrunimahlaga.
7. Valmis kook murra väikesteks tükkideks, puista kihina (veini)klaasidesse või klaaskaussidesse.
8. Edasi laota peale kreemikiht. Siis jälle koogikorrus ja kreemikorrus – kuni soovid või anumasse mahub.
9. Antud kogusest saad kuus suurt või 12 väikest magustoitu.
Võid serveerida kohe või jätta õige hetkeni külmkappi
HEA TEADA!
*Kuna see on väga mahlane kook, võid küpsetise valmis teha eelmisel õhtul.
*Koogiosa ei pea olema punane nagu Ameerikamaal, punakaks võib värvida ka kreemi. NB! Ettevaatust, mõnes kohas müüakse soolapõhist toiduvärvipulbrit, millega võib kogemata saada päris kummalise tulemuse. Selle asemel soovitame kuivatatud marjapulbreid.
Allikas: toidutare
Peakokk:Richard
No comments:
Post a Comment